vilken effekt gjorde turboknappen har på tidiga persondatorer?

Svar: bromsat Processor

För hundratusentals unga datoranvändare, den “Turbo” knappen var som en mystisk kraft booster som kan lösa de flesta dator krämpor. Förutom att, kontra intuitivt, Turbo-knappen aldrig utformade för att påskynda något upp men istället långsam dator ner.

I början av datorer, programmerare förlitade sig på processorhastigheten för timing. Som ett resultat tusentals applikationer, såsom tidiga PC-spel åberopade på processorhastigheten för att styra tidpunkten för i-ansökan händelser. Om du spelade ett spel som var avsedd att spelas på en 33MHz-system på en 66MHz-system, till exempel, skulle spelet springa dubbelt så snabbt och göras ospelbar. Turbo-knappen fungerade som en hårdkodade verktyg kompatibilitet, vända Turbo skulle bromsa processorn och se till att äldre program skulle köras.

På moderna datorer denna process hanteras av operativsystemet eller emuleringsprogram och Turbo-knappen har gått vägen för 5,25 “diskettenheten.