vad du sa: hur du upptäcka nya medier

Nya böcker, filmer och album kommer ut i en allt snabbare takt-hur kan du gräva igenom allt att hitta pärlor? Läs vidare för att se hur dina kolleger läsare upptäcka nya medier för att njuta av.

Trots tillströmningen av digitala verktyg för att hitta media, analoga metoder som word of mouth och kolla butiker fortfarande populära. Alex M. pinnar till word of mouth för det mesta, men älskar en bra digital musik rekommendation

Vänner rekommendationer för filmer och tv-program

Last.fm för musik, verkligen rekommenderar det mig vad jag kommer att gilla för säker 🙂

Chronno S. Trigger gillar också digitala musikrekommendationer, men med en hake

Jag använder för att lyssna på Pandora en hel del, men med denna pågående skit med RIAA och MPAA, jag bara inte gå på jakt efter nya media längre.

Det utlöste en dialog med Steve-O-Rama överens

@Chronno S. Trigger Jag är i en liknande läger. Ända sedan den första Napster fiasko, har jag inte köpt en enda skiva eller film, nästan allt material jag äger är second hand, ladda ned, sliter, och / eller på vinyl eller band, undantag är för saker som inte är massproducerade. På tal om Napster, efter Lars kunde inte hålla mun, och i princip alienerad alla som någonsin hämtat något, brände jag (som i “satte eld på ‘) alla mina Metallica merchandise.

Jag litar typiskt på YouTube och liknande (gratis) tjänster, främst på grund av “social buffert” de erbjuder. Med andra ord, om en låt eller musikvideo är riktigt bra eller riktigt dåligt, det kommer att få en hel del kommentarer och röstning. Till exempel, jämföra synpunkter, kommentarer och liknande / motvilja stänger av två mycket olika videoklipp på YouTube: Billy Idol “Rebel Yell” kontra (ugh) Rebecca Blacks “Friday”. Med hjälp av dem som en guide, tillsammans med att läsa kommentarer, kan jag då avgöra om det är värt den tid och ansträngning för att söka liknande material med samma artist (er), eller möjligen hitta en ny riktning från de föreslagna videor som visas.

Det är mycket svårt att hitta “nya” medier sedan min smak varierar kraftigt, t.ex. Mozart, Led Zeppelin, Ricky Skaggs, Dean Martin, och Soundgarden, ibland i samma bil rida. 🙂

De var verkligen inte de enda som berörs om upptåg av RIAA. Tom skriver

Jag har tagit till att lyssna på en hel del av gratis musik på Amazon MP3. Bara att gå till Amazon.com och leta efter “gratis musik från stigande artister” länken. Jag får flera bonusar ur detta, jag hitta bra artister och band som jag aldrig har hört talas om innan, har jag inte betala något för det, och musikbranschen advokater inte får stämma mig :-).

Allt detta verkar att tigga för en skjorta som säger “jag älskar musik, ska du inte stämma mig.”

Kolla in den fullständiga kommentarer tråd för fler tips, tricks, och tjänster för att checka ut. Har en upptäckt verktyg eller tjänst du har haft lycka till med? Låt oss höra om det i kommentarerna.

För mer

Jag tror att vad den säger är: “Jag vill lyssna på musik, men jag vill inte betala för det.”

“Jag gillar Mozart och Led Zeppelin. Jag är så eklektisk. ”

Det är inget fel eller olagligt med vad Tom gör. Amazon erbjuder legitimt många gratis mp3 downloads, mestadels skräp och vissa provtagare men det finns några pärlor i det, särskilt om man har eklektiska smaker.

Jag lyssnar på pappas rulle-till-rulle tejp samling för att upptäcka nya musak.

bara använda hxxp: //www.downloads.nl/mp3.html

Om du hittar den musik du gillar kommer från en viss skivbolaget försöka följa dem. Jag gillar Ninja låtar och Ninja nedskärningar. Jag tycker att jag gillar mycket av det artist eller medarbetare som Cold Cut och DJ Shadow. Sedan använder jag också http://soundcloud.com mycket som en annan artist / s Jag gillar inlägg gratis nedladdningar på det. Mr Scruff. Men jag tycker massor av konstnären detta sätt från Propellerheads, Unkle och Bonobo. Men sedan heller jag har omkring 80 GB musik genom att erbjuda min musiksamling i utbyte mot kopiering av någon annans. Vid slutet av dagen hela världen foder sin ficka på baksidan av alla andra. Kapitalismen i sin sanna form. Så jag verkligen inte oroa sig för att kopiera musik som jag köper massor av CD-skivor i veckan. När multi pund företag stoppa matningen av den sämsta av samhället och även sluta dela sin skatt är under bordet kan jag börjar bli orolig? När det gäller de mindre skivbolag jag köper nog Cd att balansera böckerna.

Kolla in http://betterpropaganda.com/ Jag har varit ett fan av dem i år!

Re: Chronno S. Trigger kommentar presenteras i artikeln … hur skulle helt enkelt lyssna på Pandora sätta på vrede RIAA / MPAA? (Om han / hon föreslår att när de hör något på Pandora som de vill, är nästa steg att gå ut och illegalt få det …?)

Jag har använt WeAreHunted.com några gånger, när jag insåg en hel del nyare artister jag gillade (Citizen Twilight, A Fine Frenzy, Adele, Maria Taylor) erbjöd gratis spår på det. Pandoras bra för streaming, och jag noterar också låtar i nya TV-program genom sina texter, sedan google dem att se vem artisterna är och om jag gillar något det är att prova ut det gratis. Jag använder också Starbucks gratis nedladdningar och iTunes gratis musik på månadsbasis.

Kikuyu stam grupp, den största tribal (etnisk) grupp i Kenya, som används för att betrakta nummer tio som extremt otur och när man räknar vägrade att säga “tio”, men sa “nio full” i stället.