vad är en “smart bricka”, och behöver jag en?

Precis som många av de andra sakernas Internet apparater som har sakta sipprar in i våra hem under de senaste åren, smarta brickor är en ny klass av enhet som kan ansluta till din smartphone eller surfplatta via en app, och överföra viktiga data om deras dagliga driften till dig i realtid.

Men hur fungerar de, och gör du verkligen behöver för att släppa allt det extra mynt för några nya funktioner?

Först ut, hjälper det att veta vad som skiljer en vanlig digital tvättmaskin / torktumlare combo från en “smart” bricka.

Medan många av de senaste brickor när du bor på din lokala Sears eller Best Buy kommer att ha fyrfärg pekskärmar som du kan använda för att akut anpassa din tvätt cykel, bara ett fåtal utvalda innehåller också möjlighet att ansluta sig till ditt hem WiFi nätverk för ytterligare kapacitet. Genom att koppla antingen med Nest termostat eller sin egen proprietära iOS och Android-appar, kan smarta brickor göra allt från att varna dig när en last är klar och måste överföras över till att använda “smarta torktumlare” funktioner som kommer att hålla dina kläder wrinkle- och-mögel gratis tills du kommer hem.

Ett av de största problemen som de flesta människor har med att göra tvätt från sitt hem är att för det mesta, de kan inte lämna förrän det är helt klart. Om du lämnar en uppsättning av våta kläder i en tvättmaskin mer än en timme tidigare när cykeln är klar, du riskerar dina kläder börjar ta på en mögel mysk, vilken typ av strid med syftet att tvätta dem i första hand. På samma sätt, om du lämnar dina kläder i torktumlaren för länge efter det är gjort, allt inuti kommer skrynklas, vilket ger en annan hälften av en dag utjämna varenda plagg tills processen är äntligen klar.

Smarta brickor kan meddela dig via en app så snart lasten sker, och på ditt kommando, lätt att tumla kläder varje par minuter för att vara säker på att de har tillräckligt med luft som strömmar genom tills du har möjlighet att ingripa. Samma bonusar kan appliceras på det torra cykeln också, lätt att flytta kläderna runt obestämd tid tills tork upptäcker du har kommit tillbaka hem via din länk till den lokala WiFi.

Slutligen om din smarta brickan är en av de få som faller under “Fungerar med Nest” moniker, de två kan faktiskt prata med varandra utan åtgärd behövs alls. Termostaten, som spårar om du är i hemmet automatiskt, kommer att tala om brickan huruvida någon är runt för att flytta över saker. Om inte, kommer luft vält cykler initieras automatiskt, vilket ger dig så mycket tid som du behöver för att köra till affären, släppa barnen vid fotbollsträning, och fortfarande göra det tillbaka i tid för att undvika någon tvätt från stinkande upp gemensam eller sätta din järn för att arbeta.

Inte riktigt. Visst, om du är någon som finner dig själv att göra tvätt samtidigt kör ärenden på en söndag, då har kunskap om när varje last sker och måste flyttas över kan vara skillnaden mellan en ny doftande uppsättning blad och en mildewy högen av kläder som måste gå igenom två gånger.

Men du kan bara ställa in en påminnelse på din telefon, eller ens be Siri att göra det åt dig. Säg bara Siri “Påminn mig om att ändra tvätt i 45 minuter”. Du har just sparat massor av pengar jämfört med att köpa en smart bricka.

Enligt tillverkarna, har införandet av smarta brickor inte varit nästan lika snabb som de kan ha hoppats. Enligt ett uttalande från apparaten jätte Whirlpool har bolaget kämpat för att övertyga konsumenterna om det värde som smarta brickor har jämfört med traditionella inställningar.

Ett av de största problemen är att smarta brickor ofta kan vara mängder dyrare än deras vanliga motsvarigheter, med de flesta toppning över $ 1500 bara för den enskilde tvättmaskin eller torktumlare. Inte bara det, men det egna “WashSquad” app – som just debuterade vid förra årets CES har redan dragits från App Store på grund av bristande intresse för användarna och ett antal rapporterade problem att få den att ansluta ordentligt i första plats.

Jämförelsevis, ska du bara räkna med att betala ca $ 1000 för en fast maskin med nästan alla av samma funktioner – bara en brist på WiFi-anslutning. Varför ett chip eller två kostar en extra $ 500 åtminstone är fortfarande upp till debatt, men många tror att det är företagen själva försöker helt enkelt att medföljande en produkt som ser ut som det är en lyx, när det bara kunde hamna annan gimmick som är ansluten själv på sakernas Internet träna i hopp om att konsumenten inte skulle märka.

Alltså verkar det åtminstone när det gäller smarta brickor, den nivå av bekvämlighet du får ut av dem är inte exakt värt den initiala kostnaden för inträde. Visst, det är en snyggt idé att ha ett par apparater som text du när du behöver för att uppmärksamma dem, men prisskillnaden är tillräckligt för att skrämma bort alla utom de mest sakernas besatt bland oss.

Bild Poäng: Whirlpool 1, 2, Samsung

Att inte tala om orimliga reparationskostnaderna skulle bli något fel med elektroniken. Verkar vara en svag punkt i dagens apparater (även “dumma” de som ersätter elektronisk för manuella kontroller). En anledning jag hänga på en 20 + årig kylskåp som har ingen elektronik och har aldrig reparerats. Ganska effektivt för sin ålder också … skulle ta 8-10 år att återhämta halva inköpspriset för en ny kyl i energibesparingar.

Om tillverkaren kunde garantera mig att jag skulle få åtminstone 15 år av en av dessa brickor, då jag skulle undersöka saken. Men jag har ännu inte har en av de nyare apparater varar mer än 7. alldeles för mycket att betala för en sådan liten avkastning. Det är en bricka. Det är inte rocket science.

Detta är något jag skulle aldrig, aldrig använda. Min tvättmaskin och torktumlare både pip att berätta det är gjort, och om jag är ute, så fort jag kommer genom garageporten de är rätt där stirrar på mig med sina gröna 00:00. $ 500 extra? Jag kan tänka mig en hel del sval tech att släppa den typen av pengar på.

Det finns så många enklare sätt att göra det. Ta din gamla tid konventionell tvättmaskin eller torktumlare. Konfigurera din tvätt för att starta. Koppla in din bricka i en enkel timer för att starta vid säga 5:00 eller 6:00, som kan passa dig. Tvätten skulle ske bara om vid tiden du kommer hem för att överföra den till torktumlaren. Där jag bodde i Chicago-området cirka 40 år sedan vi hade en Sears torktumlare. Det skulle hålla tumla kläderna för sista 10 minuterna av cykeln, oavsett tidsinställning torktumlare, men med aggregatet avstängd, i huvudsak kylning kläderna ner. Mina kläder var aldrig skrynkliga. Jag nästan aldrig behövde järn någon av mina kläder, någonsin. Jag har timers som bekvämt kan hantera 30 A resistiv och 16 A induktiv last makt och håller tid korrekt till inom en minut per månad körs på CR2032 knappcells. Just ersatt detta i en av timers efter 6 års kontinuerlig användning. Timer kostnaden var endast $ 10 / -. Maskinerna var redan flera år och aldrig var tvungen att ringa en tekniker i 6 år som jag använde dem.

En aspekt av att vara “grön” som förbises håller grön i fickan. High end tvättmaskiner och torktumlare kommer aldrig att betala för sig jämfört med kostnaden för en tvättomat även om du har en stor familj eller en groddar freak. Köp en pålitlig låg end modell utan klockor och visselpipor och vara grön i fickan. Kolla Consumer Reports online märke eller modell tillförlitlighet.

Varje enhet med “smart” i namnet är en omedelbar avstängning för mig. Tekniken utvecklas så snabbt att alla inbyggda “smarta” funktioner riskerar att ser ganska dum (läs: föråldrad) i ett par år och tillverkarna inte har en mycket övertygande intresse av att tillhandahålla stora uppdateringar framöver.

Jag vill hellre ha en enkel, tillförlitlig apparat med ett gränssnitt som kommer att fungera på samma tio år från nu än har en som bygger på stödtekniker som kanske inte ens vara runt längre.

Tänker tillbaka på vad som var varm tech ett decennium sedan, skulle du fortfarande vill äga ett kylskåp som sagt när mjölken kördes låg … via en Palm Treo app? Vad sägs om en TV med en nyhetstickern som visade de senaste uppdateringarna från dina Myspace vänner?

Jag har ägt många brickor i mitt liv, men det smarta brickan jag köpte var den värsta någonsin. Jag köpte ett märke som jag hade varit nöjd med tidigare och var densamma jag ut. Denna maskin uppgavs vara HE. Detta var den största guzzler av energi och vatten det någonsin skulle kunna vara om du ville rena kläder. Denna maskin hade ingen omröraren alltså inte flytta kläderna om som det ska. Den stora öppna badkaret var ett försäljningsargument. Tvätta lakan även med en extra sköljning kvar torra fläckar när de tas bort. Maskinen skulle inte låta dig fylla tanken utan kläder. På grund av tvättmedel du är skyldig att använda kläderna behövde tvättades på nytt eftersom de inte var clean.Outside arbete och barn kläder var alltid en dubbel tvätt och skölj. En mobiltelefon tvättades utan att orsaka någon skada. När maskinen slutligen bröt lyckligtvis var det inte kan repareras. Vissa saker bör förbättras men inte allt behöver en dator hjärna att använda den. Jag vill göra mina egna val inte lämna allt till något program någon trodde jag skulle vilja. Jag borde ha sökt på linje recensioner men gjorde inte. Jag grundligt utreda nu innan buying.Off ämne vill bara säga hur mycket jag tycker om HTG som nybörjare jag hitta alla mycket informativa trots en hel del går över mitt huvud.

Över 14.000 miles från USA: s 88,633 miles värde av tidvatten strandlinjen spikas med betong.