ord formatering: tabeller och andra formateringskontroller

I den här lektionen kommer vi att gräva i tabeller, som är en stor del av att lägga ut väl formaterade dokument. När vi diskuterar tabeller, tar vi upp några andra kontroller som kommer att hjälpa spetsa din formatering framgångar, inklusive att lägga till länkar med hjälp av symboler, skapa matematiska ekvationer, och en hel del mer!

Vid det här laget bör du vara mycket väl förtrogen med att få dina dokument upp till en nivå där du kan ställa in tabbar och indentering, stycke anpassningar, radavstånd, och skapa snabba, anpassade listor. Om du behöver en repetitions av vad vi har täckt hittills bör du kolla in Lektion 1 och lektion 2 så att du kan ta dig upp till hastighet.

En av de vanligaste formaterings element som du kommer att använda i Microsoft Word är tabeller, så mycket så att det är antagligen en överraskning att vi inte täcker dem förrän nu!

Tabeller är ett beprövat och sant metod för att presentera data i rader och kolumner. De är mycket enkla att sätta in och manipulera i Word. När du klickar på knappen “Tabeller” på “Infoga” -fliken, du ges flera alternativ.

Här ser du ett rutnät som gör att du snabbt spec ut en tabell, men du kan också infoga, rita, eller plocka från vissa fördefinierade “Quick Tables”.

Den snabba sättet är att helt enkelt spåra ut den tabell du vill med den medföljande gallret. I skärmbilden ser du vi spåra en 6 x 5 bord, som är förhandsgranskas i dokumentet.

Med tabellen nu placeras i dokumentet, kan du ställa ut om formaterings det, som vi kommer att täcka kort.

För det andra kan du “Infoga tabell”, vilket innebär att du bara mata in antalet kolumner och rader och hur du vill att kolumnen “Autopassa.” Om du väljer fast kolumnbredd, kan du välja “auto” eller så kan du tilldela en storlek . Alternativt kan du Autoanpassa kolumner för att passa innehållet, eller så kan du få innehållet Autopassa till fönstret.

Slutligen, om du tänker återskapa tabellen eller du använder den storleken ofta kan du ha “Infoga tabell” dialogrutan minnas dessa dimensioner för nya tabeller.

När du ritar en tabell, markören ändras till en penna och du kan “dra” ut kolonnen och rader. På detta sätt kan du storlek tabellen för att passa.

När du drar ditt första cell, kan du sedan dra ytterligare celler, och skapa tabellen som är mer baserat på hur du vill att det ska se än nödvändigtvis vad det kräver.

Låt oss föreställa oss att du har en massa text och siffror, och du inser att det skulle vara lättare att läsa om det var i prydliga kolumner och rader. Inte frukta, text till tabell kan du snabbt och enkelt konvertera alla dessa data i en tabell som du sedan kan formatera till ditt hjärta innehåll.

Så hur fungerar det? Enkelt, när du vill konvertera en del av dokumentet till en tabell, du väljer sektionen med muspekaren och välj sedan “Konvertera text till tabell.” Den resulterande dialogrutan låter dig välja hur många kolumner du vill ha.

Antalet rader automatiskt bestäms av radbrytningar, så till exempel om du har ett textblock delat med mjöl radbrytningar, kommer ditt bord har fyra rader.

Kolumnerna bestäms av kommatecken, tabbar, styckebrytningar, eller en annan symbol kan du manuellt tilldela.

Snabb tabeller är ganska lätt att resonera ut. Låt oss säga att du vill infoga en snabb kalender, matris, eller en tabell lista. Du kan också skapa din egen tabell och spara den på listan för senare snabb användning. helt enkelt välja den tabell du vill spara och välj “Spara markering till Quick Tables Gallery.”

Det finns inte en hel del att bemästra här. Tänk, när du infogar en snabb tabell kan du sedan redigera och format som du skulle någon tabell som du har skapat från grunden. Och på att observera, låt oss faktiskt dyka in allt som formateringsinformation som vi har anspelning på hela den här lektionen.

På menyfliksområdet, de “Tabellverktyg” flikar kontextuella flikar som visas när du skapar eller klicka på ett bord. Funktionerna finns här ger dig en lättare visuellt sätt att snabbt manipulera tabeller där du annars använder högerklicksalternativ.

De “Tabellverktyg” är uppdelad i två flikar. “Layout” (bilden ovan), som låter dig lägga till och ta bort kolumner, justera höjden och bredden, och textjustering. Många av dessa kontroller kan nås direkt från högerklicksmenyn, men det är trevligt att ha alla alternativ klädd innan du.

Observera dock, snabbmenyn du får, beror på var du klickar. Om du klickar på det lilla bordet kontroll i det övre vänstra hörnet

Du får ett större utbud av verktyg till ditt förfogande. Notera också, kan du ta bort en tabell lätt på detta sätt

Tillbaka till menyfliksområdet, längst till höger sida på fliken “Layout” hittar du några praktiska kontroller för att styra din “Alignment” och “Data”.

Så till exempel, om du vill att rubrikerna vara perfekt centrerade i sina celler, samtidigt som du har dataceller vänsterjusterad, skulle du helt enkelt markera cellerna till drabbade och klicka inriktningen du önskar.

Du kan även “Sortera” celldata, infoga formler, konvertera tabellen till oformaterad text, och upprepa rubrikrader. Det sista alternativet är användbart om du har en tabell som sträcker sig över flera sidor, kan du ange “rubrikrader”, som kommer att kvarstå när du rullar genom tabellen. Detta är användbart för hålla reda på vilken kolumn är vad långa tabeller.

“Design” -fliken däremot handlar om hur tabellen (s) visas.

Notera när du klickar på rullningslisten i “tabellstilar” en större meny visas bevilja dig större inbyggda alternativ.

Längst ner i denna meny kan du ändra ditt bord stil om den aktuella markeringen av tabeller inte passar dig. När du gör ändringar, kommer de att förhandsgranskas så att du kan se dem innan du begår.

Medan formatering eller ändra en tabell, om de inbyggda val är inte i närheten av vad du vill, kan du bara vill börja om från början. I det här fallet kan du du “New Style” dialogen, som kommer att tillåta dig att bygga en ny tabellstil baserad på nuvarande tabellformat.

Det finns liten skillnad till denna dialog och ändra dialogrutan förutom att modifierings baseras av en befintlig tabell design.

I slutändan, formatera dina tabeller kommer att komma ner till vilken typ av data som du presenterar och personliga preferenser. Vi föreslår att om du vill att helt behärska tabeller, du skapa ett tomt dokument och röra runt till ditt hjärta innehåll. Vi är säker på att du kommer att skapa och formatera iögonfallande datauppsättningar i mindre än det tar att säga “kolumner och rader!”

Kanadas “Centennial Baby” första barnet föddes den 1 juli 1967 hundra år efter Kanadas grundande via formen, var ingen annan än super och skådespelerskan Pamela Anderson.