vilken spelkonsol var den sista att använda patroner?

Svar: N64

Spelkassetter var en integrerad del av videospelupplevelsen under 1980- och 1990-talet. Från Atari till Sega Genesis till Super Nintendo, videospel kom i stora plastpatroner som, som ett slags videospel fyllt stereo 8 skulle avstå videospel godhet när den är ansluten till värdsystemet.

Patroner gav vika för optiska medier mycket på samma sätt som kassettband gav vika för CD-skivor, i slutet av 1990-talet, hade alla de stora aktörerna i spelet marknaden Konsol video flyttas bort från patronerna, med undantag för Nintendo med sin N64-konsolen. Med introduktionen av GameCube 2001 (som använde miniDVD media), Nintendo pensionerade patronen både för sitt företag och hela konsoll industrin.

Dessutom, kom ihåg att detta endast gäller till hemmet konsoler. 3DS och Vita båda använder patroner.

Inte PS2 använda något som en patron för sparade spel? Ja, kallades ett minneskort, men allvarligt, kort är inte en halv centimeter tjock.

Ja, har minneskort varit i bruk sedan Saturn, PS och N64 dagar för sparade spel, men själva mediet spelet distribuerades på var en optisk media med undantag för N64 … och alla bärbara konsoler (utom den ursprungliga PSP ).

Frågan frågade inte vad de används till. De frågade vilken konsol de senast användes.

Läst ovanstående linje, jag låter ganska oförskämd. Jag är ledsen om så

Rättvis punkt. Även med detta i åtanke, har de inte slutat använda dem som alla konsoler accepterar SD-kort eller liknande halvledarmediekort.

Jag tror att vi måste rensa upp termen “patron” http://en.wikipedia.org/wiki/Cartridge Även Wikipedia är förvirrad om vad det är.

En helt överens om definition aldrig satt. Men en sak de flesta var överens om var att det var lagring av data inneslutna i ett plasthölje. Detta började med magnetiska medier men flyttade till fast tillstånd.

Folk tänker ofta på de gamla spelkassetter som spelen bott på som definitionen av en patron men det finns verkligen ingen större skillnad mellan dem och dagens SD-kort bortom storlek och kapacitet. Uppgifter om spelmediekort var ROM tillsammans med några batteri backas flyktigt RAM. Data på minneskorten för spel sparar är nästan identiska (EEPROM används då utvecklats till Flash vi använder idag).