vilken film serien har både en högsta och lägst rankade film på ruttna tomater?

Svar: Jaws

Det är ingen hemlighet att sällan uppföljare gör liksom de ursprungliga filmerna de bygger på. Många fans av The Matrix blev besvikna i uppföljaren filmer. Die hard fans av Highlander serien vägrar att ens tala om icke-kanoniska och ganska fruktansvärda andra filmen i serien. Även den älskade Terminator-serien halkade lite med varje ny utgåva i kritiska och fläkt recensioner.

Ingen av dessa filmer kan göra anspråk på spektakulära prestation dras bort av Jaws serien: en film som är älskad av alla (och har en nära perfekt poäng av 98% godkännande på film ranking plats Rotten Tomatoes) och en film som är föraktad av alla ( en film, på samma plats, med en 0% godkännande betyg).

Sterling posten tillhör den första filmen i serien, Jaws, som praktiskt taget uppfann genren sommar blockbuster. Decennier efter sin biopremiären det är fortfarande betraktas som ett mästerverk i sin genre (och fortfarande gör nya generationer av filmentusiaster försiktiga med djupt vatten). Filmen framgång skulle visa upplösningen av franchise, men eftersom studier var snabba att vilja tjäna pengar på den vilda populariteten av första filmen. Den andra och tredje filmerna i serien var inte riktigt samma som den första, men när de skrivit ut den sista Jaws filmen, Jaws: The Revenge, tomten var odugliga och full av hål, skådespeleriet var svag, och publiken var underwhelmed.

Även om vi inte kan vända sig till den slutliga Jaws filmen för en stunds film ära, kan vi tacka det för den här smarta citat från en av filmens stjärnor, Michael Caine: “Jag har aldrig sett det [Jaws: Hämnden], men av allt att döma är det fruktansvärt. Men jag har sett huset som det byggdes, och det är fantastiskt! “Vi är glada att någon fick något värdefullt ur hela affären.

 Universal Pictures.