Vad är det enklaste sättet att lägga till en avlägsen kamerans slutare till min smartphone?

Som smartphone kameror blir bättre och bättre det är bara naturligt att människor vill njuta av några av de yttre tecknen på korrekt fotografering med dem. Läs vidare som vi visar en läsare hur man billigt lägga till en fjärrutlösare till sin smartphone kamera så att de kan utlösa kameran utan skärande det, störande kompositionen, och medan de är faktiskt i fotot.

Kära How-To Geek

Min son och jag har nyligen experimenterat med att använda kameran på en gammal iPhone som en stop-motion kamera för LEGO minifigs och den lilla staden vi har byggt. Medan rigga upp telefonen för att stanna på plats med en gammal stativ och stativ monterad utrustning fjäderklämma var inte mycket besvär det är bara halva ekvationen för bra stop motion-video. Den andra sidan av saken är att hålla kameran super stabil och inte stöta det medan knäppa varje skott.

Vad är det enklaste (och förhoppningsvis billigaste också!) Hur vi kan lägga till en fjärrutlösare till smartphone mycket som kabelfrigör utlöser av fotograf förr?

vänliga hälsningar

söker Steadicam

Enkelt och billigt du säga? Väl vi har ett förslag till dig, då. Det finns två metoder som du kan ta den varierar i pris från gratis (som i du förmodligen redan har redskap att göra det) till ca $ 10 om du vill köpa några tillbehör.

Medan fokus ligger på att hålla kameran mycket stadigt kontinuitet bland dina många stop-motion foton är fjärrutlösare också riktigt bra för saker som familjefoton. Vi har tagit mer än några familjefoton över åren med fjärravtryckaren. Eftersom du redan använder din kamera telefon för traditionell kamera uppgifter du hittar troligtvis den fjärrutlösare lika användbar. Låt oss ta en titt på hur du kan aktivera en fjärrutlösare på din smartphone.

Den första metoden bygger på en ganska smart bit av återanvända. Både iOS och Android stöd med hjälp av volymknappen för att ta ett foto. Varför volymknappen? För när du håller telefonen i stående läge det sätter volymknappen upptill ungefär där avtryckaren är på en punkt och skjuta kamera.

Att volymknappen funktionen inte hårdkodade till den faktiska volymknappen, men det är ett operativsystem funktion som svarar på kommandot upp volym medan telefonens kamera app är öppen. Detta innebär någon up-volymkommandot utlöser kameran. Du vet de selfie käppar med hörlursuttaget sladden och knappen på handtaget? Du gissade rätt, det vill säga knapp sänder kommandot up-volymen till hörlursuttaget via kontrollstandarder inbyggda i fler smartphones och utlöser slutaren.

Detta innebär att om du har ett par Apple-hörlurar som följer med den lilla volymjustering växla på hörlurstrådarna (eller bara om någon par hörlurar med samma funktion) kan du använda volymknappen + som en utlösare för kameran. Det bästa är hörlurarna inte ens behöver arbeta. Om du har ett par som sitter i en låda någonstans eftersom anslutningspunkten mellan viran och hörsnäckorna är dåligt det spelar ingen roll, så länge sambandet mellan domkraften och volymknappen kontroll är fortfarande bra kan du använda dem för att snäppa bilder.

Om du inte har ett par om runt och du vill använda en kabel-stil frisättning du kan alltid plocka upp en extra kabel med en in-line volymkontroll som denna $ 12 modell. Sedan när du inte använder den som en release kabel du kan alltid använda den för att länka dina enheter till bilens stereosystem eller bärbara högtalare.

Nu om du inte är helt såld på idén att använda en avtryckare kabel (kanske du är rädd för att dra i kabeln eller du vill ha möjlighet att knäppa skotten i snabb följd utan att återgå till din smartphone och stativ för att göra så) kan du välja en Bluetooth avtryckarknappen upp.

Bluetooth slutar knappar är riktigt billigt, en väl ses en så här CamKix knappen kommer bara att ställa dig tillbaka $ 9. Fördelen i fallet med din stop-motion program är definitivt förmågan att arbeta snabbt med minifigs utan att ständigt återvänder till platsen för kameran.

Hursomhelst det enda som står mellan dig och fjärrutlösare är att lokalisera din gamla Apple hörlurar eller en mindre inköp för att lägga i ett trådbundet eller trådlöst knappen. Njut av din stop motion upptåg!

Har en smartphone fråga stor eller liten? Skjuta oss ett mail på ask@howtogeek.com och vi ska göra vårt bästa för att svara på det.

BNP i USA delstaten Kalifornien är större än BNP i Ryssland.