förvandla din router till en super-powered router med dd-wrt

Wireless är överallt och routrar är den kraft som gör det hända, så varför inte överladda din att ta väl utnyttja det? DD-WRT låter dig öka din routers räckvidd, lägga till funktioner och mer.

DD-WRT har massor av funktioner-mer än vi kan täcka i denna guide, som är inriktad på att hjälpa dig att få din router uppgraderas. Håll ögonen öppna, eftersom vi kommer att gå in mer på djupet i ett par dagar på alla de stora saker du kan göra med det, men även om du inte använder ytterligare funktioner, är DD-WRT värt att installera för att göra din router arbete bättre.

Här är vår router. Se: Netgear WNR2000, revision 2. Det är en väldig fin en också, men det är fortfarande inte den bästa. Varför, exakt? Routern är bara så bra som dess firmware, programvara som gör det kryssa. När du köper en router från Linksys / Cisco, Netgear, D-Link, eller andra, är du skyldig att deras mjukvara. Det är en trevlig arrangemang, du respekterar sina begränsningar, och de lovar att hjälpa till med dina problem. Men vad händer om din garanti har löpt ut, eller om du vill shuck sina begränsningar? Kanske du vill ta din hårdvara och driva det till dess mest extrema gränser. Det är där DD-WRT steg i.

DD-WRT är ett open-source alternativ firmware för routrar. Dess programvara låser funktioner som inte finns på alla routrar: statisk routing, VPN, upprepa funktioner, listan kan göras lång. Det låser också inställningar som inte är tillgängliga normalt, som antenn makt och överklockning.

Förvandla din router till en nästan professionell nivå verktyg är ett stort projekt som har en stor varning: stöd. Inte alla routrar byggs eller konstruerade på samma sätt. Även två av samma modell kan ha olika revisionsnummer med mycket olika inre komponenter. På grund av detta är det första steget att göra massor av forskning. Det är bäst att ha en router som är fullt stöd, så om du sluta köpa en, vara noga med att kontrollera DD-WRT som stöds Routrar sidan först. Också utnyttja deras Router Database, som kommer att hjälpa dig att hitta specifika instruktioner för din modell och revidering. De flesta enheter har modell- och revisionsnummer på baksidan, och om det finns någon versionsnummer är det säkert att anta att det är 1,0.

För våra syften, det viktiga spec att tänka på är NVROM eller ROM. Det är där den fasta programvaran hålls, så även om din router har 16MB RAM, det kommer inte att fungera med en 4MB bild av DD-WRT utan åtminstone så mycket ROM. På grund av detta, finns det några olika versioner av DD-WRT till varierande filstorlekar. Vissa trimmas ner för att passa i mindre ROM konfigurationer. Andra är byggda med särdrag i åtanke, som VPN, SD-kort stöd, eller en Samba klient. För mer information, kolla in tabellen filversioner.

Det viktigaste i ett projekt är forskning. Gör alla dina läxor för detta, eftersom (här kommer det)

DISCLAIMER: “. Bricking” Ändra din router firmware kan leda till oavsiktliga konsekvenser, såsom det är osannolikt, och vi har aldrig haft en enhet som inte kunde fastställas på något sätt, men det är viktigt att förstå att det är en mycket verklig möjlighet . Bara för att vara tydlig: du ta allt ansvar för vad du gör, vi är inte ansvariga för något som skulle gå fel.

Som nämnts ovan, börja med Enheter som stöds för att se om du har en DD-WRT vänliga router. Om du inte ser något specifikt, eller även om du gör det, checka in routern databasen. Här hittar du länkar till forumsidor hos dem som har slutfört processen för specifika modeller / revisioner, liksom bakslag och lösningar de har hittat. Viktigast hittar du länkar till kompatibla versioner av firmware.

Den vänliga forum gav oss några användbar information för vår modell. Vår router, är Netgear WNR2000 revision 2, vilket innebär att det är kompatibelt (revision 1 är inte). Det är bara fick 4 MB ROM, så vi var tvungna att hålla sig till den miniversion. Vi följde nerladdningslänkar och läsa om vad man ska göra för att avsluta förfarandet i detalj.

Nästan alla källor rekommenderar enhälligt tre specifika saker

Det finns massor av skäl som dokumentationen kommer att avslöja för dig, men de två första är skrivna i sten, och den sista har haft sant för nästan alla router, och det skadar inte heller.

De flesta routrar har en hål på ryggen med du behöver för att driva och håll för att utföra en hård återställning. Den 30/30/30 förfarande är i första hand inriktad för enheter med DD-WRT redan på dem, men det är också krävs för vissa andra modeller och skadar inte att göra ändå. Det tar bort icke-flyktiga RAM. Från DD-WRT hemsida, är följande proceduren

Detta förfarande bör göras före och efter varje firmware uppgradering / nedgradering.

Använd inte konfiguration återställa om du ändrar firmware bygger (olika SVN build-nummer).

Hård återställning som beskrivs ovan, eller enligt instruktionerna för din specifika router.

Så efter vår hård återställning väntade vi lamporna för att återgå till det normala, och vi fastprogrammerade routern till våra bärbara. Under denna fas, vände vi av den trådlösa anslutningen så att bara trådbunden anslutning till vår WRN2000 var aktiv. Detta förhindrar eventuella missöden och gör det enkelt att ansluta till Internet-gränssnitt via standardinställningarna.

Därefter brand upp Internet Explorer och gå till routerns standardsida, och logga in.

Använd standard användarnamn och lösenord, vanligtvis tryckt på enhetens baksida eller lätt att hitta på internet.

Klicka på Router Upgrade länken.

Bläddra till rätt bild och klicka på Överför och vänta tålmodigt. Mycket tålmodigt. Du ser laddningsskärmen berätta att vänta medan routern omstarter, och du kommer att se ljusen blinka ett tag. Vänta ungefär fem minuter, och fela på den längre sidan. När du är klar, logga in på routern. DD-WRT IP-adress är 192.168.1.1, användarnamnet är “root” och lösenordet är “admin”.

Du kommer att hälsas med din nya gränssnittet.

UPPDATERING: Fellow How-To Geek författare, Aviad, påpekade att vid denna tidpunkt, måste vi göra en hård återställning / återställning till fabriksinställningarna. Detta kommer att stelna din DD-WRT installation och kommer att förhindra eventuella problem som skulle komma upp annars. Det nämns i blocket citatet ovan, utan att upprepa: utföra en annan hård återställning nu.

Om saker och ting inte fungerade, kan du ha haft en “dålig” flash. Routern kan murat, men oddsen är att du kan återhämta sig från den på något sätt. Det första stället att kolla är hur man återhämta sig från en dålig flash, och den andra är DD-WRT forumet. Så länge gör dina läxor och vara exakt med instruktionerna, kommer du att bli bra.

Nu när du har DD-WRT på din router, här är några andra saker du kanske tycker är intressant

Hur man tar bort Annonser med Pixelserv på DD-WRT

Hur man ställer in en VPN-server med hjälp av en DD-WRT router

Och det finns mer att komma!

DD-WRT är en stor bit av programvara;. Jag använder det för VPN och WoL hemma. Jag är glad över att läsa ytterligare artiklar.

Jag har inte en trådlös router, men det låter intressant,), Här är en relevant video: http://www.youtube.com/watch?v=GFdEO2VYENs

DD-WRT är det bästa för routrar. Ger mycket mer stabilitet med avseende på Peer to Peer dela.

blixtrade mina länge sedan och älskar att se den här artikeln … .Nu vad sägs om en annan på några av de avancerade funktionerna?

Använt detta år … de funktioner du får med det är stor. Mycket användbart för att filtrera mina barns Internet trafik … Open DNS + anpassade brandväggsinställningarna i routern gör det omöjligt för dem att kringgå DNS-inställningar jag anger på routern. Vissa routrar kan också virtuella trådlösa nätverk som kan isoleras från primära nätverks … mycket praktiskt för partier eller gäster som vill tillgång till internet på din plats.

Synd min router stöds inte -_-

“Nästa, brand upp Internet Explorer och gå till routerns standardsida, och logga in.”

Verkligen,? Är HTG få pengar främja IE?

hi im bara wundering om någon har försökt miljarder 7404 VGP trådlöst modem router med DD-WRT och om det var förenligt jag inte se någon miljard routrar i listan för kompatibla eller uncompatible hälsningar alanpro

Din bild visar den bärbara datorn är ansluten via nätverkskabeln är lite missvisande. Det verkar som om du har kabeln är ansluten till WAN-porten på routern. Detta bör vara ansluten till en LAN-port om du vill kunna komma åt routerns gränssnitt med en intern adress 192.168.0.1 som du föreslog.

Tyvärr, ingen av mina två gamla routrar stöds, så medan funktionell, kan lika gärna vara tegel. Jag hoppades att jag kunde träna med dem innan du försöker det med min funktion router.

Jag har använt dd-wrt för ett par år och dess sanna erbjuder många. Jag har betalat för ett par varianter också, som min routerstatio pro. Men jag har funnit att det blir mer opålitliga under det senaste året eller så.

För närvarande kör Asus RT-N16 utfodring 5 F7D3301 som klient broar som kör en version av TomatoUSB. Toastman, Victek, och andra har skapat några riktigt fina bygger, och de fungerar, upprätthålla anständiga Connect hastigheter (=> 270). Det blir svårare för mig att arkivera det med ddwrt.

YMMV, kan det vara min omgivning bara inte kan hantera ddwrt.

Tack !!! HTG. Hur fungerar en DSL arbeta in detta? Jag har en AT & T 2wire956

Jag har en Linksys router blixtrade med dd-wrt eftersom mycket tid sedan och jag älskar det. Då jag ändra min ISP och de gav mig en annan router som fungerar bra. Nu ska jag ändra min ISP igen och måste använda min Linksys router igen andI upptäckt ett problem med mitt nätverk. Jag använder mycket en WOL att slå på min server men med Linksys router tilldelar dynamiska IP till mina datorer så jag kan inte vakna upp min server och även min trådlösa skrivare brukar tryck. Jag har försökt att tilldela statiska IP-adresser, men fungerar inte, men jag antar beror på är en Linksys router.

Bra artikel! Jag köpte en Blu-Ray-spelare som var i stånd att tillgång till internet men det behövs en accesspunkt. Tog min Linksys Wireless Router och ändrat det att ansluta till BD-spelare med hjälp av DD-WRT. Fungerar bra! Inget behov av en kabel för att köra till spelaren.

Jag har en WNDR3700 router och en zoom bro modem. Modemet inte ansluten till datorn när du gör allt detta?

Jag föredrar Tomat firmware mer, DD-WRT har många funktioner som 90% av befolkningen brukar använda ändå. Tomat är mindre uppsvälld och har en mycket trevligare med Ajax. Även Tomat verkar uppdateras oftare medan dd-wrt har varit på samma instabil övergång till cirka 18 månader

STOR HowTo artikel och i rätt tid !!

Jag har använt min gamla Linksys med DD-WRT i många år nu.

Vi var bara diskutera DD-WRT på forumet häromdagen.

Jag ivrigt vänta för dem att lägga till stöd för D-Links DIR-655 fortfarande. =

DD-WRT är ett utmärkt val. Fortfarande hoppas på Linksys E4200 stöd.

Jag med Verizon FiOS, gör någon har sina system med dem att bygga upp den här firmware? Jag har en Actiontec router som de levereras, så vet inte om de tillåter ????? Har du, Thx, Lyn

@Blueeyce

Det var min dåliga – Jag tog bilderna innan han började jävlas med routern så att vi kunde få det där ur vägen

Tydligen min router inte stöds heller,. Kanske är det dags att köpa en ny,)

Nyligen installerade tomat med USB på min äldre Asus 520GU. Lättare att använda för att än DD-WRT (DD-WRT inte erbjuda fler alternativ för tweaking) enligt min mening för allmän och företagsanvändare. Med USB-stöd har jag en hubb som är ansluten till routern som ger snabbare utskrift än lager firmware (och DD-WRT firmware jag använde inte har USB funktionalitet för denna router) och en USB-hårddisk för lagring. Tomat också inte behöver starta med varje förändring som den använder AJAX och verkar vara super stabil. Det kan vara begränsad i de modeller som kan använda det dock.

Inte säker på om tidigare firmware var strypning min bandbredd men jag också få högre hastigheter nedladdningar nu.

Super nöjd med denna uppgradering!

Jay

Billion 7404VGPX är ingenting annat än problem, verkar det dess frågor är ganska utbredd,. Jag var också undrar om någon hade försökt någon mods för det,. Vi köpte en för en kund och en för oss, kunderna fungerar klanderfritt,. Våra droppar dess internet men bibehåller DSL-anslutning,! vi försökte den senaste firmware-uppgradering med liten eller ingen effekt, VOIP volymjusteringar behöver mic nivå reduceras så låg att fixa “echo” att dess knappt användbar, ja vi försökte QoS och alla andra inställningar vår leverantör och miljarder föreslog. Vi försökte också en sladd handenhet,. Dont kontakt miljarder men med en “biljett” via hemsidan, de helt enkelt gör inte svara och när du ringer upp de kräver att biljettnummer för att underlätta,. “Assist” betyder inte att de kommer att erkänna produkten är felaktig,. vår miljarder bara tre månader gammal,. Tur vår lysande leverantör “CORMAIN”, kommer! (Fantastiska människor där), Om ingen har några förslag jag tror att jag kan flytta till Draytek! Vi gör en hel del P2P men vi utnyttja VOIP,. Inte säker på att jag vill gå in på en väg av DD-WRT som det verkar att vi skulle använda hälften av funktioner. Jag välkomnar alla förslag.

Försökte detta på min Linksys WRT54GS (v7.2, Broadcom chip) router, och det gav vissa problem.

Följt instruktionerna, tftp’ed den nya firmware, och när det skulle starta, skulle det inte visar några lampor utom för den anslutna porten. Det skulle svara på ping till.

Jag läste igenom kommentarerna på en artikel om hur FN-tegel en Linksys-router, och fann att allt jag hade att göra för att få det att fungera perfekt är att ladda en annan version av samma firmware. Vände gamla Linksys till en DD-WRT kraftpaket!

Jag har kört Tomat / MLPPP för ungefär ett år vet på en Linksys WRT54GL. Det är oklart när söka på Google och DD-WRT hemsida om huruvida eller inte DD-WRT stöder MLPPP? Jag skulle vilja uppgradera till en nyare “WiFi – N Skriv” router men ändå behöver möjligheten att använda MLPPP. Någon som vet om MLPPP stöds på DD-WRT?

Tack

Denna artikel motiverade mig att ta en chans på min extra Linksys WRT54G Ver. 6 och installation DD-WRT. Jag var lite orolig först på grund av de saker jag läste om denna router övervägs “steriliserad”, men jag är glad att kunna rapportera att min satsning med DD-WRT var en succé! Precis avslutat det ungefär en timme sedan. Vi får se om jag stöter på “Out of memory” fel. Om så ingen big deal, åtminstone jag har fortfarande min primära router finns.

@ Blueeyce … .Jag märkte samma sak när jag tittar på bilderna ovan om att visa den bärbara datorn är ansluten via nätverkskabeln via WAN-porten. Jag använde en av LAN-portarna för min installation.

Jag tog ett skott och framgångsrikt fick DD-WRT på min Trendnet TEW-652BRP. Konfigurationen är lite komplicerat för mig men jag kunde ställa in grunderna och kan få åtkomst till routern trådlöst. Skulle gärna vilja se en tutorial om hur man konfigurerar alla andra inställningar.

Jag undrar om detta kan ske märkning på en Verizon FIOS router. Verizon ger i sina egna routrar för sin tjänst. Huset är stort så jag hamnar med två av sina routrar som sedan inte prata med varandra så datorer på ena sidan av huset finns på ett separat nätverk från den andra sidan. Kan du ta en Linksys eller någon annan router och anslut den till porten på FIOS modem för att utvidga nätverket signal i hela huset?

Hej allihopa

Jag verkligen, verkligen vill prova detta. Men rädd för bricking router. Jag har laddat ner dessa två filer, dd-wrt.v24-14144_NEWD-2_K2.6_mini_wrt610nv2.bin & dd-wrt.v24-14144_NEWD-2_K2.6_big. Har någon använt dessa på en Linksys WRT610N? Hur gick det?

Tack, – Tim

Jag har en extra router, men unfortunatley det är på den svarta listan. Skam.

Jag vill prova det här, jag behöver trådlös täckning för BBQ säsongen, jag helt enkelt måste ha det! Är det värt att buing en billig trådlös router för att försöka DD-WRT? Är det så effektivt?

Jag har faktiskt 2 reservdelar, en Belkin F5D7632-4 och en Linksys WAG160N, men ingen är på bra lista.

Jag har använt “tomat” firmware för år. Det kan vara hade på polarcloud.com,. Dess ett bra system som liknar DD-WRT

Är denna webbplats endast för “kommentarer” och inte frågor?

Har någon provat detta på Belkin Surf N300 router?

Ja .. Jag blinkade bara min nya WRT610N med dd-wrt.v24-16754_NEWD-2_K2.6_big.bin som är nyare än din version. Fungerade som en charm.No frågor.

Synd att min router finnas stöd. Jag hoppas att de kommer att realase en Linksys E4200 stöd.

Jag ser någon spelar Super Metroid. Excellent. Cool artikeln också kommer att försöka detta med min gamla router om jag kan lyckas hitta den.

Tomat firmware är 10X bättre, och stöd för fler routrar än DDWRT kan skaka en pinne på.

Funderar detta … musiker behöver för att leva precis som vi … samtidigt kan jag förstå unantunoob re Itunes

Här är den verkliga frågan. Är det verkligen öka den trådlösa räckvidden för routern betydligt? Jag tror att det är det viktigaste att de flesta människor försöker uppnå här. Från vad jag har läst det kan antingen vara en mirakulös ökning eller en försumbar en. Jag vet att det beror på dina inställningar, där routern finns, byggnadskonstruktion etc, men kan någon chime här och tala om för genomsnitts vad så långt förvänta sig en ökning av intervallet är berörda?

Jag har en Netgear WNDR3700, som har flera fiffiga funktioner som två olika trådlösa band, gäst trådlösa konton, och några andra knep. Kommer jag att förlora dessa funktioner genom att installera DD-WRT? Är det möjligt att gå tillbaka till tillverkaren firmware, om du får köparens ånger efter att ha installerat DD-WRT?

Jag har också en Netgear WNDR3700, som helt vägrade att arbeta efter en firmware uppdatering … .no trådlöst, ingen fast. Om jag ansluten direkt till modemet, inga problem, men så snart routern var ansluten, game over. Jag försökte allt … .rollback, fabriksåterställning, att skriva om den ursprungliga firmware … .no framgång. I alla forum problemet var känd, men ingen verklig lösning annat än att ta routern tillbaka till återförsäljaren om det fortfarande garanti. En affisch föreslog DD-WRT, som jag trodde att jag skulle prova innan han återvände routern. Jag blinkade det … .it fungerar som en dröm! Det finns fler funktioner, och DD-WRT forumet förklarar hur man rulla till fabriksinställningarna om det behövs.

Jag använde DD-WRT som alternativ för min router (RT-N16). Det blev långsamma och instabil och jag önskar jag hade inte rört den. Sedan efter att ha läst ovanstående inlägg Jag försökte också en tomat bygga från Toastman. Vad en fläkt av frisk luft. Slutligen en firmware som fungerar och massor av stöd.

Min router fungerar bra, finns det några utestående fördel med att använda detta? Har den förmågan att göra splash sidor? Till exempel gör en standardsida för människor som får på min trådlösa att använda ett kreditkort för daglig tillgång.

Även om vi normalt bara höra om första till tredje gradens brännskador, det finns faktiskt sex grader av bränn svårighetsgrad på bränn skala, anledningen till att vi sällan hör om fjärde till sjätte gradens brännskador är att de är vanligtvis dödlig och både läkarkåren och nyheter rapportering finns det lite behov av att beskriva grader av dödsfall.