fönster 10 är stor, med undantag för de delar som är fruktansvärda

Windows 10 är en stor uppgradering. Microsoft betalat mycket uppmärksamhet till den feedback de ignoreras samtidigt utveckla Windows 8, och det visar. Tyvärr har vissa delar av Windows 10 är oförklarligt dålig och fientlig för användarna.

Medan Windows 10 som helhet visar Microsoft lyssna på feedback, delar av det visar samma gamla Microsoft som grävde sina fötter i och meddelade produkter som den ursprungliga Xbox One och Windows 8 utan ser ut att bry sig om många användare.

Som standard Windows 10 överför automatiskt Windows-uppdateringar och program från Windows Store till andra datorer via Internet. Detta är en bra funktion när de begränsas till det lokala nätverket, men Microsoft väljer alla i Internet en del av det som standard, med hjälp av din uppladdningshastighet för något som inte hjälper dig.

Ännu värre, det finns inget som tyder på detta händer om du inte läsa om det på nätet, hitta Internetanslutningen långsam, eller bli kontaktad av din Internetleverantör eftersom du använder din begränsade uppladdningshastighet.

Det kan visas som ett alternativ i anpassade installationen eller en anteckning om det kan visas någonstans, men det gör inte – det bara fungerar i bakgrunden. Du måste hitta en särskild alternativ gömd fem klick djupt i operativsystemet för att stänga av den.

Detta bidrar potentiellt allas hämta uppdateringar snabbare – det är i grund och botten som BitTorrent för Windows-uppdateringar. Men många människor, särskilt utanför USA, har förbindelser med överförd data lock. Microsoft spara lite pengar på bandbredd räkningar med hjälp av kundernas Internetanslutningar, utan att berätta dem.

Windows 10 krafter alla hemdatorer att automatiskt hämta och installera uppdateringar. Det är bra på ett sätt, eftersom det håller hem Windows-system säkra.

Men det finns ett stort problem med detta: Det är inte genomförs på ett respektfullt sätt. Du kan bara konfigurera gång Windows startas – inte när det hämtar uppdateringar.

Många människor – igen, särskilt utanför USA, men även i mer avlägsna områden eller landsbygdsområden i USA – har Internet-anslutningar med bandbredd caps. De kan inte nödvändigtvis ladda ner hundratals megabyte uppdateringar varje vecka. Vissa människor har obegränsad bandbredd under endast vissa timmar – kanske under mitt i natten. Windows 10 ger inget sätt att tala om för Windows att endast hämta uppdateringar under dessa icke-begränsade timmar.

Den lösning på detta för hemanvändare sätter en anslutning som “uppmätt.” Microsoft säger att du bör ställa varje samband med en datalock som en uppmätt anslutning. Detta kommer att ge dig kontroll över när du laddar ner uppdateringar.

Det finns bara ett stort problem: Microsoft inte låter dig ställa in en trådbunden Ethernet-anslutning som en uppmätt anslutning. Om ditt hem Internetleverantören har data lock och du ansluten via en vanlig Ethernet-anslutning, det finns inget sätt att begränsa de Windows-uppdateringar utan att sprita ut $ 100 för Professional version av Windows 10.

Detta påminner om den ursprungliga Xbox One, som krävde en nästan alltid-på Internet-anslutning. Microsoft bara antar alla användare har bredbandsanslutningar utan uppgifter lock och verkar inte förstå sambanden många människor måste ta itu med.

Windows 10 är för närvarande under en storm av kontroverser – redan nu diskuteras i de traditionella medierna – över integritetsfrågor. Windows 10 är en stor förändring från Windows 7 och innehåller många fler funktioner som ringa hem till moderskeppet. Vissa av dessa kan inte ens vara inaktiverad. Till exempel kan telemetri funktionen endast inaktiveras helt på Enterprise-versioner av Windows.

Microsoft bör förklara detta mycket bättre och göra det enklare att förstå. Vi kategoriseras 30 olika sekretessinställningar placerade över hela Windows 10 gränssnitt och webben, av vilka några erbjuds förvirrande vaga förklaringar. Hade Microsoft arrangerade dessa alternativ på ett bättre sätt med mer förklaring, de åtminstone kunde ha dulled del av kritiken. Vi känner en hel del av kritiken är uppblåst, men Microsoft är inte att hjälpa sig genom att vara tyst.

Ännu värre är Microsoft laddar framåt trots kritik. Uppdateringar för Windows 7 och 8,1 lägga till telemetri tjänsten från Windows 10, vilket gör Windows-användare klibbar med äldre versioner av Windows för integritetsskäl upprörd.

“Genom att använda den här tjänsten, kan du lägga till nytta av den senaste versionen av Windows system som ännu inte har uppgraderat”, säger Microsofts patch not. Det är bara en löjlig förklaring – Microsoft kan få någon nytta av att samla in telemetri data, men den genomsnittliga Windows 7 eller 8 användare inte blir en “dra nytta av den senaste versionen av Windows” efter telemetri tjänsten är installerad.

Microsoft laddar framåt med sin vision av Windows som en tjänst, planerar att ständigt uppdatera Windows 10 med nya funktioner framöver. Inför alla dessa ständiga uppdateringar, du – eller företag berörda förändring – kanske vill se vad dessa uppdateringar faktiskt gör.

Men Microsoft har inga planer på att faktiskt ge någon patch anteckningar så att du kan räkna ut vad de förändras. Microsoft kan ibland ge information om stora förändringar om de känner för det, men det är det. Det finns nu rapporter om att Microsoft kan ge några patch anteckningar till företag, men det skulle vara det.

Microsoft planerar att uppdatera Windows 10 på en kontinuerlig basis med mer än bara säkerhet och buggfixar – med nya funktioner, förändringar, låg nivå modifieringar och mer. Men Microsoft är inte villiga att faktiskt informera sina kunder vad förändras.

Efter år av att använda Windows 8 och därefter 8,1, någon Start-menyn verkar alls som en stor uppgradering. Men Windows 10 Start-menyn är faktiskt inte så stor när man jämför med Windows 7: s. Microsoft lagt flashiga levande plattor och borttagna användbara funktioner. Det kanske inte fungerar så bra som det brukade, men det gör bombarderar dig med information om hamburgare och Lady Gaga och fotboll när du öppnar den.

Det finns inget sätt att fästa appar som du använder regelbundet till vänster sida av Start-menyn, till exempel. Ännu värre, fungerar Start-menyn nu på ett helt annat sätt. Det stöder endast 500 poster och kommer att bryta när du lägger till mer än 500 genvägar, bara inte visa genvägar till program som du har installerat. De kommer inte att vara tillgänglig via Start-menyn sökfunktion, heller. Det är bara slarviga och visar Microsoft är mer orolig för att göra en spännande levande kakel Start-menyn än ett verktyg som faktiskt kommer att vara robust i den verkliga världen för PC-användare som behöver det mest.

Thom Holwerda från OSnews skriver att Windows 10 är bara bra omdömen eftersom det är gratis och eftersom granskare inte har tvingat sig att endast använda de Metro apps, som nu kallas universella appar.

Du kommer fortfarande vara mestadels använder skrivbordsprogram om du vill ha en bra upplevelse på Windows 10. Även Microsoft själva inte verkar säker på universella appar. Microsoft unceremoniously dödade universella versionen av Skype en månad innan Windows 10 var ute – de vill du använda skrivbordet Skype-appen istället. Metro versioner av Office 2016 är alla kallade “Mobile” versioner för att uppmuntra dig att inte använda dem och få den traditionella skrivbordsprogram i stället.

Även program som ser en hel del utveckling är inte riktigt där ännu. Microsoft Edge har en hel del frågor, även när man gör något så enkelt som att dra en flik från ett fönster.

Kom ihåg att Windows 8 kom ut 2012. Det har varit tre år, och de Metro / universella program är fortfarande inte övertygande. Egentligen var Microsoft arbetar på tunnelbanan plattform för år innan Windows 8 släpptes, så Microsofts bästa och smartaste har haft 5-6 år att släppa några enorma program och visar alla hur det är gjort. I stället har vi Skype laget går tillbaka till skrivbordet appen och Office laget tala om för folk att inte använda de universella program på persondatorer. Dessa universella program är bara avsedd för smartphones och små tabletter – det är vad Office-teamet på Microsoft säger oss.

Kanske kommer de att bli mer framgångsrika när utvecklare kan helt enkelt hamn deras iPad-appar till Windows Store. Tyvärr för Microsoft, de flesta PC-användare förmodligen inte kommer att vilja använda iPad-appar på skrivbordet.

Windows 10 innehåller “Skaffa Skype” och “Hämta Office” appar, som är bokstavligen bara universella appar som bara berätta för dig att ladda ner skrivbordsprogram. Microsoft använder också dessa annonser spam Windows 10 användare med annonser, så att de har en annan funktion.

Obligatoriska drivrutinsuppdateringar är en annan fråga – snarare än att bara skjuta Microsofts egna Windows-uppdateringar för alla, är Microsoft tvingar dig att installera de senaste drivrutinerna den anser kommer att fungera på din dator. Det finns inget sätt att välja bort dessa drivrutiner om de inte fungerar för din hårdvara. Installera dina egna drivrutiner och Windows Update kommer upprepat att installera sina egna förare över dina egna sådana.

Det finns fortfarande en “Vill du att Windows ska hämta drivrutinen” inställningen begravd i Windows som hävdar att det kommer att stoppa Windows Update från att installera drivrutiner, men det faktiskt inte fungerar. Microsoft inte bry ta bort det, men som bara förvirrar alla.

Det enda sättet att komma runt detta är genom att blockera enskilda drivrutinsuppdateringar med ett specialverktyg måste du ladda ner från Microsofts webbplats. Men du får nya drivrutiner när en ny version visas i Windows Update.

Obligatoriska säkerhetsuppdateringar är en sak, men Microsoft bör göra det möjligt PC-användare att ha kontroll över sina specifika drivrutiner om de behöver det – även om det är bara en dold alternativ måste du aktivera.

Dessa är bara några av de sätt Windows 10 faller platt på sitt ansikte. Det finns säkert andra. Den fortsatta separationen mellan Inställningar och Kontrollpanelen apps är dumt. De vita namnlister är fult att många människor och en sorglig steg tillbaka från den färgglada Windows 8, men Microsoft verkar inse sina misstag och lägga färgval igen.

Och människor som berodde på den unika platshållare filer funktionalitet i Microsoft OneDrive på Windows 8.1 kommer att bli besvikna för att hitta det varit helt bort i Windows 10.

Image Credit: TechStage på Flickr

denna artikel är att applåderas för det detaljer om vad det så fruktansvärt om Windows 10. Vad som saknas är de grundliga penna testresultat, som visar att det är den mest porösa minne läcker osäkra POS operativsystem som Windows någonsin producerats.

det är gratis “som en tjänst” av en anledning.

Det borde vara i fokus för cricism som en utgångspunkt för för- och nackdelarna för att använda den, med en fullständig penna test för att visa skälen till användare som är intresserade av säkerhet, inte bör migrera / uppgradering.

Microsoft förlorade min röst för en tid sedan …

Jag vill peka ut något också, och det är en stor sak

vid denna tidpunkt, är det inte ett misstag att MS har förbi säkerhetsfrågor …. att de upprepas i den här versionen, och i många fall helt enkelt ignoreras, trots månader av säkerhet utnyttja återkoppling till dem från teknisk förhandsvisning perioden, blir det uppenbart att de inte är intresserade av att bygga en säker OS …

Om du inte frågar den uppenbara frågan WHY..then du inte förstår motiven bakom “bortfaller”

Det designades, avsiktligt läcka data …

hackare kommer att älska detta os … mitt råd: behandla det som en toy..don’t göra något på det ekonomiskt eller för företag … !!

Fortfarande behöver en del arbete och jag har alltid sagt att jag inte kommer att byta till tio på min arbetsstation till december tidigast.

Det kommer att komma dit, men jag tror att de kunde ha hållit tillbaka till slutet av oktober / början av november (som 7). Lite mer polska skulle inte ha ont. Ingen var desperat att ha 10.

När det gäller Universal appar. Inte en fråga. Jag har ännu inte sett någon faktiskt använder dem. Skulle vara trevligt att kunna ta bort allt som från 10 i en enkel bit.

Jag är vanligtvis och tidigt inför. Detta var fallet med 10.

Men prova på en hög res liten skärm dator. Det bara inte kan hantera det och skapar ikoner som antingen är för stort eller för litet, fel teckenstorlekar, dialogrutor som du behöver ett sveptunnelmikroskop för att se alla på samma sida.

Detta är en Dell-produkt med en 3200 x 1080 skärm. Dell säger “Windows 10 verk.” Nej Dell försöker men som avvisat av MS. MS berättar Dell som “appar måste” skalning medveten, “” som jag tror kommer att visas i en Dilbert kort. Men Office 13 är en av de värsta syndarna med denna fråga. Jag antar att MS Office laget inte få memo om “skalning medveten.

När de förlorade Steve Sinofsky (ömsesidig överenskommelse), de förlorat förmågan att skapa en användbar OS.

Anmärkning till MS. Testa din SW med alla kombinationer av HW och tillgängliga skärmstorlekar och upplösningar.

Första gången MS verkligen släppt sann oprövad, alfatillståndet, SW.

Varje gång jag rengöra installera Windows 10 Jag känner att jag installera någon uppsvälld OEM-version av Windows eftersom jag måste gå igenom en hel del inställningar för att få det att fungera rätt. Dess bara sorgligt.

Det har alltid varit fallet för varje Windows-version. Faktum är att många av mina inställningar i Windows 10 automatiskt spridas till nya anläggningar, så det finns oftast mindre att göra än med Windows 7. Faktum är att jag just installerat en ny maskin i helgen och installation och konfiguration gick smidigare än något annat system I ‘ve någonsin installerat.

Basen installera var helt automatisk och ganska snabbt från en USB-enhet, och jag behövde bara installera ett par förare – Intel chipset drivrutiner och NVIDIA-grafikkort drivrutiner. Mitt skrivbord preferenser visade automatiskt, och det enda som återstår att göra är att installera programmet. Jag brukar göra det som jag behöver det, så min dator var redo att använda i en timme eller så med mycket liten inblandning från min sida.

När något är gratis kommer det att finnas en hake. Ja detta är en lasten av beta-program i en kerneI. Jag kommer att spara tid och bara skriver detta.

WIN 7 stenar och jag tänker inte UGRADE.

Det mesta av detta fanns i tidigare versioner av Windows men Microsoft har blivit något mer strikt. De började också att göra generiska uppdatera och patch anteckningar beskrivningar år sedan och även den länkade i artikeln skulle ha lite att ingenting att säga.

Uppdateringarna är faktiskt bättre eftersom du inte ens behöver bry sig om dem (promenad missa räkna ner fönstret och komma tillbaka till en dator uppdatera haha) och de installerar snabbare på 10 i min erfarenhet. Det är uppenbart att föraren frågor kommer att bli bättre när säljarna börja utveckla dem för 10 i stället för bråttom att få ut något som kommer att fungera.

Som sagt jag är bias eftersom jag var en del av insider programmet från dag ett och ser de förändringar som de gjort i 6 månader var galen. Det inte gjort de bara tryckas ut sammanhangsmenyändringar och jag tror att vi kommer att få se en helt annan OS i endast en år.

Hej

Läsa den här artikeln gör mig ryser, igen. Verkar vi måste vänja sig styras, i mitt fall min dator i Spanien från Microsoft i USA. Win 10 är bara ytterligare ett steg i den riktningen. Och jag tycker inte om det. I stället för att uppgradera Jag kommer förmodligen slutligen välja ut och använda något Linux. Fast jag undrar, är uppgraderingar i Mac mycket annorlunda?

Skål

niko

Jag avmarkerat en hel del av dessa “alternativ” när jag först installerade W10, men var ganska surpised när man läser den här artikeln hur många fler begravdes. Jag avmarkerat förmodligen eller ändras 20 alternativ, och det var bara för en grupp av inställningar.

Eftersom jag använder min laptop främst för kontors appar och internet, jag hitta W10 överlägsen W8.1. Två klagomål som jag har: 1) Jag är inte längre kan dra och släppa objekt i aktivitetsfältet nålas menyer för att organisera dem, så istället för att vara ett snabbt sätt att komma till dokument (som det var i W7 och W8), det “ss bara ett virrvarr av oorganiserade genvägar. 2) Det var alltid jobbigt att komma till kortspel i W8, eftersom jag var tvungen att vänta på Xbox skärmen för att gå bort och klicka dig igenom ett par skärmar innan jag fick dem, men nu är det omöjligt att spela kortspel eftersom MS verkligen insisterar du registrerar dig för Xbox-spel och vara online. Jag vill bara spela ett enkelt spel av patiens att förhala på mitt riktiga arbete.

Ända sedan jag uppdaterade 8,1-10 Jag har haft något annat än problem. Min dator tävlingar på en webbplats med en tung videoinnehåll. Jag är ingen expert. Jag har ingen aning varför eftersom jag installerade 10 Jag har så många problem. Jag har svårt att med hjälp av Firefox. Det kraschar hela tiden utan anledning jag kan urskilja.

Många av de platser jag går till en hel del och delta i tävlingen datorn så illa att jag inte ens kan få musen för att arbeta. Kanske som har att göra med uppdateringarna talade om i den här artikeln. Jag skulle ha någon möjlighet att veta.

Det blev så illa att jag beslutat att gå tillbaka till 8,1

Jag gick igenom processen att göra det i 45 minuter och sedan fick ett meddelande om att det hade misslyckats och inga filer hade ändrats.

Som lämnade bara ett alternativ som jag kunde se: Installera 10 och hoppas att fast problemen. Så jag gjorde det. Och jag upptäckte att jag inte längre kunde välja att gå tillbaka till 8,1 efter ominstallation 10. Jag skulle gå tillbaka på en minut om jag kunde. Installera 10 stoppade inte problemen.

Kanske kan vi säga den här kommentaren är bara för att få bort det mitt bröst. Jag har haft ingen att skrika på om det undantag för bildskärmen.

Vem vet om det är fel av 10? Jag gör inte. Men det började med installationen av 10.

Windows 10 endast varade i en dag på min dator. Tillbaka till 8,1 och happy.One av den främsta anledningen var Internetanvändning av Windows Update även efter att inaktivera Windows-uppdateringar (data cap: /). Dessutom är vi redan 2015 med win10 och även 1: a part apps har skalning frågor. wth MS?

Jag håller med de flesta av de frågor som ni påpekade, bara några kommentarer

Anledningen till att du kan inte stänga av telemetri helt är att “grundläggande” Inställningen är också ansvarig för att låta Windows Update-servrar veta vilka patchar du har installerat etc. Du kan stänga av telemetri helt i Enterprise och högre eftersom du kan ställa in WSUS etc. det.

men det bombarderar dig med information om hamburgare och Lady Gaga och fotboll när du öppnar den.

Det gör bara att om du vill att det ska. Jag fattar fortfarande inte vad som är så svårt att förstå om det.

Jag håller inte med tanken att Metro apps är “praktiskt taget oanvändbara”, om du bara använder “Get Office” och “Get Skype” appar som exempel, vilket är verkligen orättvist.

När någon Recensioner Windows 10 jag förväntar mig att använda de inbyggda program, som alla är WinRT appar. Jag antar att om ingen översyn har påpekat hur hemskt det är det innebär att de inte är det.

Detta sagt, finns det fortfarande problem med appar, t.ex. Kant. Det betyder inte att alla program är fruktansvärda eller att hela systemet är. Den har en hel del konkurrens i form av otaliga fina skrivbordsprogram. Ge dem lite tid att komma ikapp. Enligt min mening har de förbättrats avsevärt sedan Windows 8, men sedan igen jag faktiskt använda några av dem.

Det finns inget sådant som en stationär app, det kallas programvara. Apps är de program som följer med mobiler och surfplattor och i allmänhet är värdelös på en stationär dator. På datorn använder vi programvara.

Lustigt hur människor hålla ringer detta program, är det att sänka barriären mellan telefon / tablett och PC-användare som att säga att vi redan använder appar på datorn så det är bra att förändra vår dator till en telefon?

Jag var astonished- en platt GUI design som gör det verkligen svårt att urskilja ett fönster överliggande annan (samma färg, t ex bländande vit) och behöver 3: e parts program för att göra det lätt att skilja ett fönster från en annan.

Var det verkligen MS som producerade Win 7? – En utmärkt upplevelse “out of the box”.

Hur som helst, har mina fönster färgade namnlister och tunna gränser (inklusive Universal appar), öppenhet och många bakgrunder som en blekgul. (OK inte Explorer och andra system dialoger). Åh, och nämnde jag skuggor?

Aerolite tema, Aeroglass, Y’z skugga, en registren hacka och en tweak verktyg för att minska kantbredden (cos MS bort relevanta dialoger från Win 8 på).

Som en avancerad användare och fanboy, det som stör mig mest om Win 8 var det tog 2 stora saker ifrån mig. Jag brukade kunna peka på startknappen, och 3 eller 4 knappar senare hittade jag vad jag letade efter 90% av tiden. Och dessa resultat ingår allt från programmet Outlook. Jag har kommit över oförmågan att söka programmet Outlook från startknappen, men det tog mig en loooonnnnggggg tid att sluta vara arg över det.

I Windows 10 Jag är tillbaka till att hitta saker med 3 eller 4 kranar utan att hamna i en helt annan postnummer, och jag är mycket glad över det, tyvärr, jag fortfarande inte kan söka Outlook programvara  .On andra front: “Metro Apps fortfarande praktiskt taget oanvändbara”

MS var extremt svartsjuk av äpplen framgång med iPhone en iPad. Min tro är att det som gjorde Apple så framgångsrikt var att alla som var så förvirrad av teknologi var nu kunna använda den på ett effektivt sätt. Vad som fortfarande förvirrar mig är att killar som Lowell som inte behöver den handholding är fortfarande så stora Apple-fans, jag antar att det är bara äpplen / apelsiner, RightBrain / LeftBrain som skiljer oss alla.

Så jag börjar fält telefonsamtal från mina kunder, varav de flesta är äldre och är mest glad när ingenting förändras, har det varit min stora nöjet att presentera för dem nya Universal Apps som alla ser och beter sig på samma sätt. News, väder, idrottsgrenar, kartor lätt introduceras till dessa folks. De lätt kan gå mellan dem och förstår hur de fungerar och hur man ställer de tillgängliga alternativen som finns i dem. Lägg till “oanvändbara” -kolumnen Foton app som verkligen suger på denna punkt.

Nu behöver de flera av dessa appar för denna publik, och det är upp till enh att få det tillsammans, och det är upp till Microsoft för att göra en mycket bättre presentation i mobil än de har hittills. Den 4: e hårdvaru händelsen oktober kan verkligen gå långt för att göra den mobila fall, men de är i fara för att skruva denna upp om de inte har en bättre plan hårdvara för mobilen.

När du säger: “de flesta PC-användare förmodligen inte kommer att vilja använda iPad-appar på skrivbordet”

Eftersom du inte kan använda en mus med iPad-appar skulle det inte ens vettigt. Åtminstone den nya Windows Universal Apps är användbara på skrivbordet särskilt för folk som bara gör de enkla sakerna, och Universal Apps har förmågan av mus ingång och tangentbord och kortkommandon, vilket gör hela skillnaden där.

Jag tror att för publiken som bara vill saker att vara lättare MS är avstängd till en solid grund och för dem som inte är nöjd med det aktuella läget för den U-appar, väl de är oftast de som inte behöver det hand som håller i alla fall, och kan luta sig tillbaka på skrivbordsprogram tillräckligt bra för nu.

Windows 10 är en stor vinst för konsumenterna och skärpning av den massiva mängden OS inkonsekvenser kan nu vara addressed.JF

Detta är en utmärkt artikel.

gratis “,” aldrig behöva uppdatera igen “,” säkra “,” vara en insider “,” cool “.

Tusentals människor på Microsoft har arbetat, för lön, för att ge dig en produkt för “gratis”.

Du behöver inte tänka, du “aldrig behöva uppdatera igen”. Det må vara sant att Microsofts operativsystemsuppdateringar kan ibland varit destruktiv i det förflutna, men lita på när 72 miljoner användare drabbas samtidigt, kommer din personliga systemuppdatering korrigeras direkt.

Dina personuppgifter och integritet är “säker”. Du behöver bara dela bandbredd och personuppgifter som en självklarhet och endast till Microsoft som aldrig kommer att marknadsföra dina data.

Du har möjlighet att bli en universell “insider”. Inga fler väljer att beta test. Du är en del av betatestet varje gång det är en uppgradering (aldrig en nedgradering – utgåvenummer och distinktioner utplånas eftersom vissa människor förstår släpper nummer innebär att Microsoft inte fick något rätt första gången).

Du kan vara “cool”. Du kan vara den första på ditt kvarter för att testa en ny produkt. Även om det inte fungerar för dig, du fortfarande verkar vara “cool”. Om du är den person som läger ute i snön för Black Friday Sales, i regnet för nästa IPOD produktlansering, är detta en möjlighet att vara “cool” utan att stå utanför.

Ordet app blev populär med ankomsten av smartphones. Innan dess var ansökan, men aldrig på egen hand, till exempel webbapplikation eller databasprogram.

När de flesta människor talar om program, menar de apparna på telefoner / tabletter. Anledningen till de flesta är värdelös på en stationär beror på att de är gjorda med rörlighet i åtanke, samt flera sensorer som inte existerar på stationära.

Du kommer inte att se en stegräknare app som används på ett skrivbord som helst snart.

Jag har haft ett par går på att uppgradera från 7 till 10 och gått tillbaka till 7, jag väntar lite längre och se om mina frågor får fixed.The problem jag hade tyckas grundläggande men irriterande

Jag använde Microsoft Security Essentials på 7 OS efter uppgradering till 10 jag envist höra “Back kunde inte starta som ett annat program levererade AV tjänster” Jag försökte avinstallera MSE men varje gång jag valt “avinstallera” Jag fick ett meddelande som säger ” Det finns ingen anledning att installera MSE som Defender gör ett bättre jobb “. Det tog mig en dag att räkna ut hur du manuellt avinstallerar MSE och få Defender igång.

Efter uppgradering Jag höll få en BSOD säger “Intern strömavbrott” – Jag spårade det ner till grafikdrivrutinen AMD. Jag har installerat den senaste AMD drivrutinen för W10 och problemet försvann, för en stund. Efter några timmar hittade jag den gamla drivrutinen som kom med 10 hade fått en ny installerats av W10 och BSOD dök upp igen. Jag avstängd möjlighet att ha fönster automatiskt uppdatera drivrutinen men verkar ha någon effekt, en ny drivrutin fortfarande kontinuerligt “uppdaterad” av gamla med W10.

Boot tider är / var mycket långsam, under uppstartsprocessen allt stannar för ett par minuter, tom skärm ingen disk. Jag kollade händelseloggen och hittade många, många fel och varningar men försöker spåra dem ned är praktiskt taget omöjligt, alltför oklar för mig att förstå.

Under normal drift disk knappast stannar är indexering komplett men skivan slutar aldrig chattering. Jag kollade Aktivitetshanteraren och det finns alltid något löpning, åtkomst till disken och internet. Inte alla Microsoft saker jag erkänna, men det var fortfarande sker efter ett par dagar. Jag gjorde anpassad installation och avstängd alla sekretessproblem objekt så det var inte “ringa hem” orsakar aktivitet, åtminstone tror jag så, man vet aldrig.

När du går tillbaka 10-7 med Microsoft verktyg jag fann att Schemaläggaren hade varit helt förstörd, alla uppgifter komma med ett fel “schemat är korrupt etc etc”. Jag var tvungen att manuellt ställa in uppgifter igen (detta hände med både roll-backs till 7 så det var inte bara en isolerad händelse).

När du går tillbaka till 7 Jag hittade MS Office misslyckades, “Den här installationen har inte aktiverats” Jag gick dock aktiveringsprocessen med den medföljande registreringsinstallationsnummer men detta misslyckades också. Hade kalla MS att få en ny aktiveringskod från dem, det var inga problem med MS som de känner till detta problem, men varför besväret i första hand!

Så jag är tillbaka på 7, jag också fortfarande väntar på anmälan på en Windows 8.1 PC, jag vet att jag kan ladda ner uppgraderingen manuellt, men jag skulle hellre vänta för Microsoft att släppa 10 för min särskilda 8,1 PC (A DELL Alienware Alpha Console).

För tillfället jag ge Windows 10 en stor thmbs ner.

Jag hatar Windows 10. Jag uppgraderade min bärbara dator till Windows 10, och vet du vad jag fick? En avskrivna version av Windows 7 och tvingade uppdateringar varhelst jag använder den bärbara datorn, med tanke på, jag använder den bärbara datorn om bara 2-3 dagar i veckan, och fönster krav på en uppdatering nästan varje gång jag använder den. Men jag använde mitt skrivbord på win 10 regelbundet. Vad jag verkligen förbannad på är att min pekplatta drivrutiner har trasslat upp av Microsofts uppdateringar. Nu, min pekplatta inte svara för en minut eller två, och arbetar sporadiskt. Jag har inte ens en möjlighet att behålla min nuvarande, arbetar AMD drivrutin för en gammal hd5145 grafikenhet. Åh, “Tack” Microsoft för att göra min laptop nästan unusable.I precis “Unity för Linux”, som jag har väntat ivrigt att använda på min Arch Linux skrivbordsinstallation. Så jag kommer aldrig tillbaka till fönster, oavsett hur mycket de “krav” deras OS är bättre. Nej tack.

Det här inlägget har flaggats av samhället och är tillfälligt gömd.

Jag skulle vilja tacka författaren till denna artikel så mycket. Jag förmodligen inte skulle publicera på denna webbplats som jag inte fjärrstyra nära att vara en nörd, men jag tycker om att använda det och lärande tillbaka er som kan räknas som nördar. Jag hade försökt att besluta om att hämta det eller inte. Väl utan tvekan jag kommer inte ens tänka på det igen. Allt jag läst om från den här artikeln är alla saker som jag definitivt hatar så tack så mycket.

Du arbetar för Microsoft, utan tvekan.

Bara för att någon tycker om och / eller försvarar en produkt betyder inte att de arbetar för företag som tillverkar produkten.

Har nu uppgraderat 25+ olika maskiner till Windows 10. bärbara datorer, surfplattor, datorer gammalt och nytt.

Alla har fungerat perfekt för vad som krävs av dem. Jag vet egentligen inte hur folk får sig i en sådan röra.

Uppdateringen föraren bokstavligen “kör” mig galen. Min syster var tvungen att ha 10 Pro på sin bärbara dator, så jag gick med på att uppgradera den för henne. Jag har nu tillbringat de senaste tre timmar med att försöka stoppa Windows Update från att installera en synaptisk pekplatta drivrutin som bryter pekplattan. Fram och tillbaka, pekplatta, till USB-tangentbord och mus, installation och un-installation och så on.I’m gjort. Jag åter installera 7 och tala om för henne att leva med något som fungerar (Win 7) i stället för något som är “Bright & Shiny” (Win 10) ….

och tyvärr MS dölja uppdaterings app inte alltid fungerar. Det fungerade för grafik enheten men inte för pekplattan …

MS bet det igen …

Uppgraderat min frus dator när uppdateringen blev tillgängliga. Windows Update misslyckades med att göra det, men efter att ha tittat igenom Microsoft Knowledge Base för felet jag fick, gick uppgraderingen felfritt.

Men min fru hatade levande brickor i startmenyn. Tyckte det var trevligt de sätter startmenyn tillbaka, men fann det värdelöst att använda. Dessutom skulle vår skrivare fungerar inte med Windows 10. Jag försökte lösning som rekommenderas av vår skrivartillverkaren – ladda ner och installera Windows 8.1 förare – men kunde inte få datorn att känna igen att skrivaren fästes. Så tillbaka till Windows 7 för oss.

Jag är lite besviken med Windows 10 också. Jag lanserade Groove musikspelaren är mycket värre än Media Player och det ska vara en förbättring ?????

Jag har också ett problem med programmet E-post inte tillåter dig att ange en “svara på” adress som min svarsadress är inte mitt e-postkonto-postadress som jag håller den adressen privat för att förhindra spammare från att få det. Som det ser ut nu, kan jag visa e-post i min brevlåda, men jag kan inte svara på någon e-post, eftersom svaret i Mail skulle utsätta min privata e-postadress.

Även Edge tillåter inte några förlängningar just nu så Norton Security varnar mig att jag är oskyddad om jag använder Edge och jag var tvungen att ändra min standardwebbläsare tillbaka till IE.There finns andra problem med Edge som skulle ta för lång tid att förklara här men naturligtvis Edge, enligt min mening, var inte redo för prime time.

Bottom line is that some pretty major apps in Windows 10 are immature and there’s a question as to whether Microsoft is listening to feedback.

Here’s a more detailed description of the malicious updates

KB2977759 – offering update from Windows 7 RTM => Windows 10This update performs diagnostics on the Windows systems that participate in the Windows Customer Experience Improvement Program in order to determine whether compatibility issues may be encountered when the latest Windows operating system is installed. This update will help Microsoft and its partners ensure compatibility for customers who are seeking to install the latest Windows operating system.

KB2990214 – offering update from Windows 7 SP 1 => Windows 10 TPUpdate that enables you to upgrade from Windows 7 to a later version of Windows.

KB2952664 – spyware/malware for Windows 7 SP 1This update helps Microsoft make improvements to the current operating system in order to ease the upgrade experience to the latest version of Windows. The global version of this update installs files that have the attributes that are listed in the following tables. The dates and the times for these files are listed in Coordinated Universal Time (UTC). The dates and the times for these files on your local computer are displayed in your local time together with your current daylight saving time (DST) bias. Additionally, the dates and the times may change when you perform certain operations on the files.

KB3021917 – spyware/malware/keylogger for Windows 7 SP 1This update performs diagnostics in Windows 7 Service Pack 1 (SP1) in order to determine whether performance issues may be encountered when the latest Windows operating system is installed. Telemetry is sent back to Microsoft for those computers that participate in the Windows Customer Experience Improvement Program (CEIP). This update will help Microsoft and its partners deliver better system performance for customers who are seeking to install the latest Windows operating system.

KB3022345 – spyware/malware/keylogger for Windows 7 SP 1 up to Windows 8.1 GDR3Update for customer experience and diagnostic telemetry, it has been silently superseded by 3068708This update introduces the Diagnostics and Telemetry tracking service to in-market devices. By applying this service, you can add benefits from the latest version of Windows to systems that have not yet been upgraded. The update also supports applications that are subscribed to Visual Studio Application Insights.

Microsoft secretly deployed one of their Windows 10 spyware engines (Diagnostic Tracking Service) to Windows 7 and 8.1 too. Recently, working on some computers, I saw it and recognized it from Windows 10. Turns out that it was slipped into our systems via an automatic update in May (KB3022345).

KB3068708 – spyware/malware/keylogger for Windows 7 SP 1 up to Windows 8.1 GDR3Update for customer experience and diagnostic telemetryThis update introduces the Diagnostics and Telemetry tracking service to in-market devices. By applying this service, you can add benefits from the latest version of Windows to systems that have not yet been upgraded. The update also supports applications that are subscribed to Visual Studio Application Insights.

KB3035583 – offering update from Windows 7 SP 1 up to Windows 8.1 GDR3 => Windows 10 RTMUpdate installs Get Windows 10 app in Windows 8.1 and Windows 7 SP1This update enables additional capabilities for Windows Update notifications when new updates are available to the user. It applies to a computer that is running Windows 8.1 or Windows 7 Service Pack 1 (SP1) – — This update contains Gwxux.exe – “Get Windows 10 exe”

KB3044374 – spyware/malware (Windows 8.1 – 8.1 GDR3)Update that enables you to upgrade from Windows 8.1 to a later version of WindowsImportant: Do not install a language pack after you install this update. If you do, the language-specific changes in the update will not be applied, and you will have to reinstall the update. For more information, see Add language packs to Windows.

KB2976978 – spyware/malware (Windows 8 – 8.1 GDR3)This update performs diagnostics on the Windows systems that participate in the Windows Customer Experience Improvement Program in order to determine whether compatibility issues may be encountered when the latest Windows operating system is installed. This update will help Microsoft and its partners ensure compatibility for customers who are seeking to install the latest Windows operating system.

KB3075249 – spyware/malware (Windows 7/2008 R2, Windows 8.1 – 8.1 GDR3/2012 R2)Update that adds telemetry points to consent.exe in Windows 8.1 and Windows 7 (08/18/2015)This update adds telemetry points to the User Account Control (UAC) feature to collect information on elevations that come from low integrity levels.

KB3080149- spyware/malware (Windows 7/2008 R2, Windows 8.1 – 8.1 GDR3/2012 R2)Update for customer experience and diagnostic telemetry (08/20/2015)This package updates the Diagnostics and Telemetry tracking service to existing devices. This service provides benefits from the latest version of Windows to systems that have not yet upgraded. The update also supports applications that are subscribed to Visual Studio Application Insights. The diagnostics tracking service collects diagnostics about functional issues on Windows systems that participate in the Customer Experience Improvement Program (CEIP). CEIP reports do not contain contact information, such as your name, address, or telephone number. This means CEIP will not ask you to participate in surveys or to read junk email, and you will not be contacted in any other way.

Additional informationThe included service uses SSL (TCP Port 443) to download manifests and upload data to Microsoft when data is available for upload. The service uses the following DNS endpoints: vortex-win.data.microsoft.com and settings-win.data.microsoft.com

suspicious update:KB3050265 – Windows 7 SP 1 => Windows 10 RTMGeneral improvements are made to support upgrades to a later version of Windows. This update addresses an issue in which system performance can be decreased during scans. This issue has the greatest effect on computers that have a small amount of physical memory. This update addresses an issue in which Windows Update scans can fail and generate a 0x8007000E error. General improvements are made to support upgrades to a later version of Windows.

@wilsontp

AGREE With You !

We never had this amount of System Ignorance displayed on the old HTG forum or least I don’t remember such.

Yes I think I contributed to the misconceptions by being one of the main helpers in helping others Re-install XP on Vista machines.

Hopefully I made up for my mistakes by helping folks then move to Win7 from XP.

I foolishly upgraded to Windows 10 from 7 and have experienced firsthand the dreaded narcolepsy effect. I assume this is one of the terribles. I tried to revert back (it has been less than a month) but haven’t been able to find the old windows file that should be under This PC.

You don’t directly use the Windows.old folder to go back.The Windows.old folder just stores your older Windows 7 installation.You need to use the Revert function in Windows 10 to restore the installation from that folder.

How is how to use the Revert function:1. Open Settings App.One way to access it is the select “Settings” on the Start Menu.2. In the Settings App Select “Update & Security” in the bottom corner.3. Click “Recovery” on the left side.4. Click the “Go back to Windows 7” button.

Looks like you took the lonely road like me. ME was really a complete disaster as an OS, then Vista just did not float my boat (running XP at the time) then 8 and the 8.1 came along. Now the community are dealt with windows 10, enforced and appalling to use (my experience) and on my main machine reverted to 8.1. Other machines run Win 7 Ult and Pro and that is where I am staying;windows 7

Jack Kerouac, beat poet och författare mest känd för penning boken On the Road, hade aldrig ett körkort (men visste hur man kör).