vilken kabel wrangling teknik hålls trådarna snyggt under NASA: s moon uppdrag?

Svar: Kabel snörning

Dessa dagar vi säkra våra kablar med kardborreband och den allestädes närvarande plast buntband (även kallade buntband). I en tid innan buntband, var dock kablar som ingår i en mer organisk och handgjorda sätt.

Hur organisk och handgjorda? Även om det finns mindre variationer i kabel snörning teknik över geografiska regioner och applikationer, är kärnan av tekniken konsekvent. Trådarna är prydligt buntade med spolar av vax-impregnerade bomull sträng ett slags tunga tandtråd, om man så vill.

Med jämna mellanrum längs kabelbunten strängen är spetsad om det, med hjälp av en enkel knut. Detta fortsätter under hela längden av kabellängden, upprepa varje gång en ny kabel ansluter sig. Den färdiga produkten, även i jämförelse med modern kabel säkring, har några fördelar. Chanserna till exempel av grovt deformeras eller slipning kabelisoleringen är nästan noll och kabeln snörning själv lägger så lite bulk till bunten av ledningar som glider bunten genom ledningar är lätt eftersom det inte finns någon utsprång att fånga.

Alla från radioamatörer för elektronikhobby till ingenjörerna på NASA använt en teknik som kallas “kabel snörning” för att säkra permanenta kabeldragningar. När vi sätter en man på månen, djupt inne i månen lander, var alla dessa hundratals fötter kablar noggrant och smakfullt säkrade med NASA: s exakta kabel snörning tekniker.

Även om metoden har till stor del fallit i onåd det fortfarande praktiseras av NASA i specifika tillämpningar (och är fortfarande ingår i deras kabel och sele: Allmänna krav riktlinjer som finns i NASA utförande Standards). Tekniken har genomgått något av en renässans under de senaste åren, visar en flyktig sökning på Internet upp dussintals tutorials som visar hur du snöra kablarna som det är 1969.