varför du inte ska köpa ökningen av Tomb Raider (och andra PC-spel) från Windows Store

Microsoft konkurrerar med Steam. För $ 60, kan du få Rise of the Tomb Raider från antingen Windows Store eller ånga. Men Windows Store version av spelet är värre, och Microsofts nya app-plattform är att skylla. Det är inte redo för kraftfulla spel ännu.

Det finns inga problem med att få Candy Crush Saga eller andra enkla mobila spel från Windows Store. Universal App plattform är idealisk för enkla saker som. Men Rise of the Tomb Raider visar hur begränsad universella program är.

Ånga och andra PC speltjänster distribuera spel som traditionella Windows skrivbordsprogram. Du köper ett spel, hämtar det the.exe or.msi installatör och installerar det. Alla appar i Windows Store, å andra sidan, är gjorda med hjälp av Microsofts nya “Universal Windows Platform” eller UWP.

Det är därför det finns en sådan enorm skillnad här. Det är inte bara begränsningarna i butiken själv. Undertill du välja mellan en “universell app” version av spelet och en “Windows-skrivbordet” version av spelet.

Microsofts nya app-plattformen har förbättrats dramatiskt från staten det var på baksidan i Windows 8. Men det är fortfarande inte lika kraftfullt som skrivbordet i Windows-plattformen. Det kan en dag vara, men det är inte där ännu.

“Store apps”, som Microsoft kallade tillbaka dem i Windows 8.1, är begränsad i vissa viktiga avseenden. Detta innebär normalt ingen roll för enkla program eller casual games, men det är mycket märkbar för PC-spel. Artighet av denna diskussion på Reddit, här är en lista över saker Windows Store-versionen av Rise of the Tomb Raider kan inte göra.

Först ut, det finns allvarliga begränsningar när det gäller att göra användningen av din grafikhårdvara. Vissa grafikinställningar även inte kan ändras

Windows Store apps är också mer låsta, så att andra processer i systemet kan inte störa dem och deras filer kan inte ändras. Detta leder till några fler problem

Windows Store själv behöver också arbete

Några av dessa saker kan ingen roll för dig, men man vet aldrig vilka funktioner du kanske vill ner linjen. Och när båda versionerna av spelet kostar exakt samma summa pengar, varför skulle du väljer att köpa den version som är handikappad?

Inget av detta är bara spekulationer. I en tråd på Steam diskussionsforum, en representant för Nixxes-företaget utvecklar både Steam och Windows Store versioner av spel- bekräftade problemet. “Tyvärr, tyvärr inaktivera VSync stöds inte i UWP ramen för närvarande”, företrädare skrev.

Ja, du läste rätt: Även stöd för Windows Store appen sker på Steam. Det finns inget bra sätt för utvecklare att kommunicera med sina användare på Windows Store på samma sätt.

Valves Steam tjänsten har låst en stor del av PC-spelmarknaden, och konkurrens är alltid bra. Men Microsofts lamslog Windows Store versioner av spel är inte lösningen. Om du vill ha mer konkurrens i PC-spel, bör du satsa på en konkurrerande butik som GOG eller EA: s Origin.

Microsoft svarade på vår artikel, och lovade att förbättra i framtiden. Phil Spencer, chef för Xbox på Microsoft, sade Microsoft skulle göra bättre

– Phil Spencer (@ XboxP3) 26 februari 2016

Microsofts Mike Ybarra lovade att åtgärda Vsync problemet. Intressant nog, sade han att SLI och Crossfire fungerar om spelet stöder det. Om så är fallet, är det oklart varför Steam versionen av Rise of the Tomb Raider stöder SLI och Crossfire, men Windows Store-versionen inte.

– Mike Ybarra (@XboxQwik) februari 28, 2016

Rise of the Tomb Raider ger oss möjlighet att jämföra och kontrastera plattformarna. Microsoft har meddelat planer på att endast släppa Quantum bryta igenom Windows Store. Microsofts flytta till Windows Store är dåliga nyheter för PC-spelare som vill något av ovanstående funktioner.

Efter misslyckandet med Microsofts katastrofala Games for Windows Live (GFWL) plattform, bör det inte att rulla ut en annan dator spelplattform som orsakar problem för spelare.

Tack för heads-up – Jag ska erkänna att jag hade ingen aning om att vara en butik app införde dessa slags restriktioner. Quantum paus måste vara något riktigt speciellt att göra det värt att sätta upp med denna typ av skräp, precis som Uplay gör det verkligen svårt att köpa några Ubisoft spel.

thx för info. Det är inte “bara ett annat sätt att få dina spel”, eftersom det är just nu, det har gott om restrictions.Sadly innebär detta att Quantum Break inte spelas av mig vid lanseringen. En förhoppning är fortfarande, om siffrorna på Windows Store för det spelet försäljning kommer att vara så illa som man kan hoppas, kan de komma till sina sinnen och sätta upp den på andra plattformar som Ghanas regering eller ånga.

Om de inte stänger kryphål för att kunna plocka upp billigt från andra regioner (det var tillgängliga för 6,50 £), kommer jag vara ok att köpa udda spel där.

Det finns några trevliga funktioner också, till exempel hur det integreras med Xbox för prestationer, GS, klipp besparing, etc om du är i denna typ av sak.

Dessutom kan du spela in / ström bilder av spelet btw (jag använder Mirilis Action).

Och kan inte glömma att nämna när MS stänga Games for Windows Live, de också avstängning Age of Empires Online utan att erbjuda något alternativ till dem som sätter tid och resurser i titeln. Alla Windows Store är död för mig.

Det är ganska häpnadsväckande hur onåbara Microsoft verkar vara. De hade ingen tvekan att gå samman med Crystal Dynamics för den så kallade tidsinställda exklusive detta spel, som varade exakt två och en halv månad, men de nästan helt ignorera PC gamers.It ironiska verkligen, särskilt när man betänker att Windows 10 är tänkt att vara deras riddare i skinande rustning och de stannar vid något för att få oss att uppgradera, men ignorera sin egen plattform med några av de bästa spelen på planeten.

Kan detta förklara varför Microsoft Solitaire Sudoku utför så illa på Windows 10 körs i VirtualBox? Jag kör den i Linux Mint på det sättet, och gav den 4 GB min 8 GB RAM, och de flesta program körs ganska bra, även Bluestacks, som jag använder för att spela WordOn.Solitaire tar dock sekunder långa pauser när jag flyttar en bunt kort och Sudoku är så dåligt att jag verkligen behöver starta Windows 10 själv.

Kan detta förklara varför Microsoft Solitaire Sudoku utför så illa på Windows 10 körs i VirtualBox?

Det finns ett par problem som kör Windows 10 på hypervisorer. Windows 10 förlitar sig på grafik hårdvaruacceleration, och hypervisorer som VirtualBox egentligen inte stöder hårdvaruaccelerering av VM-gäster. Windows 10 använder också virtuella maskiner för vissa saker, och kör en VM inne i en VM kan bli mycket långsam.

Dessutom, hur mycket minne som du ställt att Windows 10 VM? Det borde verkligen ha minst 4 GB.

Den Cheapskate nämnde ” Rise ” var på försäljning på Gamespot i morse för $ 17,99 tills en kort stund senare erbjudandet avbröts. Spelet kräver ett Steam-konto och klient.

Den har 4 GB tillgängliga 8 GB, och jag har två-acceleration påslagen. Den dåliga överraskning kommer från det faktum att jag vet att WordOn har en stor ordbok ombord, förlitar sig på grafikacceleration också, men är fortfarande bättre än Sudoku, som bör vara ett skikt mindre, VM vis, och behöver inte ordböcker alls.

Du kan naturligtvis säga att det är dumt att köra Microsoft sudoku sånt, men jag precis som det bättre än Linux sådana. Och jag använder VM att få snabb tillgång till Windows 10 Pro Preview.

För dem som undrar när programvaran skriva med hjälp av åtminstone DX11, med hjälp av en WDDM 2.0 grafikdrivrutin i fönsterläge / gränslös du få samma prestanda som exklusiv helskärm.

Den exklusiva fullscreen bättre perfomance vs fönster sämre prestanda, något som kommer att döda (äntligen).

Samma sak om SLI / Crossfire, DX12 tillåter denna teknik Förutom vid den “gamla” exklusiv fullscreen, så i fönsterläge också.

Tack för att informera om detta. Jag har sett många nyhetskanaler rapporterar att Quantum Break inte skulle komma till Steam men de alltid utelämnas saker om Universal Apps (även om människor som mig påpekade detta i deras kommentarerna)

Jag gjorde några ytterligare tester och fann att Microsoft Sudoku verkligen behöver 3D-acceleration för att utföra på ett vettigt sätt. Ganska udda, IMO, eftersom det inte är Flight Simulator eller något liknande, och ser ganska precis två-D till mig.

Det beror på App ramen för Universal (eller vad det heter här veckan) använder Direct 3D för sina grafikfunktioner. Även 2D använder 3D API, eftersom 2D är egentligen bara en speciell användningsfall för 3D hårdvara.

Detta är en ny sak med UWP som började med Windows 10.

Detta är journalistik, inte den vanliga “Vissa säger att detta, en del säger det.” vilka andra platser har även gjort i artiklar om detta. Objektiv journalistik, inte neutral.

Mus makron kommer inte att fungera: Mouse verktyg som låter dig skapa egna makron för specifika spel inte fungerar med Windows Store-versionen av spelet.

vilken mus verktyget har detta problem?

är det bara ett spel eller alla spel att musen verktyget kan specifikt väljer det hända att köra i en AppContainer?

Låter som dess begränsade till universella inställningar så att du kan lika gärna köra den på en konsol. Verkar vara resricting alla fördelarna med att ha PC-versionen.

Bra artikel, tack för att peka ut det ..

I huvudsak Windows Store spel verkar vara ett lönsamt sätt att få Xbox exklusiviteter på PC och ingenting mer vid denna tidpunkt.

Jag fruktar dock att detta kan gå ner en farlig väg. “Varför kod en separat PC-versionen, om vi kan publicera för Xbox och PC på en gång?” Om utvecklare plocka upp detta yttrande – eller för den delen sina aktieägare som de måste motivera budgetbeslut – kan vi sluta lida permanenta skador på datorn som en spelplattform.

Därför varje spel som släpps till PC uteslutande via Windows 10 butik, kan med rätta anses vara ett dåligt prejudikat, det spelar ingen roll för mycket på den punkten, om spelet skulle ha blivit portade till PC annars alls.

För alla haters där ute om detta: Varför är det okej för Google och Apple att göra detta med sina respektive nätbutiker, men inte Microsoft? Det finns ingen skillnad mellan vad de gör.

Det är inte samma sak alls. Klagomålet handlar inte om Microsoft försöker stänga ner ekosystemet, som Apple har med App Store, utan snarare tekniska brister i den allmänna applikationsplattform Windows.

Apps övergår till Android via Google Play beter sig precis på samma sätt som program installeras från en annan butik eller appar lästs utan en butik helt och hållet.

I själva verket, iPhone app har liknande begränsningar som Windows Store apps (inte samma begränsningar, men andra artificiella begränsningar som Apple), och de som känner till dem klagar. Till exempel, jag var tvungen att köpa en Android-telefon häromdagen för att köra en WiFi analys app, eftersom Apple inte låter appar tillgång till WiFi hårdvara direkt. Även om API finns, och jailbreakad appar (eller appar som sammanställts på ditt eget system) kan få tillgång till WiFi hårdvara, kommer Apple inte låter dig publicera en app genom butiken som gör det.

I själva verket, dessa problem är exakt varför jailbreaking samhället finns på iPhone.

Vi måste komma ihåg att detta är fortfarande en förtida frigivning av den universella applikationsplattformen. Det kommer att ta ett par upprepningar för Microsoft att träna frågor som denna, och jag är säker på att allteftersom tiden går, kommer både MS och hårdvarutillverkare att hitta vägar runt dessa problem.

Din kommentar motsäger sig själv. Du kan inte ringa Windows Store på brister, då tillstånd att vi fortfarande måste ge det tid.

Det är självklart.

Igen. De gör exakt samma sak Android och IOS har gjort i år, dessutom gör de det med AAA utgåvor av programvara. Det finns inga argument här. Du har inte rätt till någonting.

Din kommentar motsäger sig själv.

Nej det gör det inte. Jag är inte den klagande, jag svarar på klagomål “Stuff s gonna förändring Ge det tid..

De gör exakt samma sak Android och IOS har gjort i år

Vad är just det? Android och iOS är nästan helt motsatt i hur de hanterar allt app relaterade. Du kan sideload appar på Android. Du kan även installera tredje part app butiker. Beroende på OS-version, kan Android-appar tillgång till hela filsystemet. iOS-appar är helt sandboxed.

Ärligt talat, jag är inte sysslar med tillgång till exklusiva. Det kommer alltid att vara en sak, och du kan inte klaga exklusiva på alla plattformar utan att klaga om alla exklusiva. (Var är min Pokemon på datorn redan?)

Jag skulle föredra att PC-spel inte låsas upp i sandlådor, men det är en Game Maker privilegium. Det finns inget som säger en UWP spel kan inte moddat – det skulle bara behöva officiella mod stöd inbyggt i spelet, i motsats till tredje part hacka. Massor av spel är mod vänlig och eftersom det är en allt vanligare trend som inte kommer att försvinna bara för sandboxed appar.

För alla haters där ute om detta: Varför är det okej för Google och Apple att göra detta med sina respektive nätbutiker, men inte Microsoft? Det finns ingen skillnad mellan vad de gör.

Med Rise of the Tomb Raider omedelbar frågan är att de säljer en sämre version till samma pris. Utöver att det är förmodligen den rädsla, att utvecklare nu kommer att hoppa på en “gör Xbox, få PC för gratis” tåget, effektivt undergräva många av fördelarna med PC som spelplattform.

Jag undrar: En Android App kan distribueras utanför Play Store. Kan en Windows universell app distribueras, säg, på Ghanas regering? Och gör att använda denna ram undergräva långsiktiga spelbarhet av spel (dvs skulle Ghanas regering vara mindre benägna kunna värd “klassiker från 2016” i 2030-talet, om de använde ramen universell app?).

Kan en Windows universell app distribueras, säg, på Ghanas regering?

I Windows 10, kan universella appar kan lästs, så ja.

Windows 8 behöver en särskild utvecklarnyckel för att sideload och kompilera Metro apps, och det var en stor stort besvär. Jag är glad att Microsoft har gjort sig av med allt det där. I själva verket skulle jag hävda att förmågan att sideload appar och eliminering av det hela säkerhets sak är en indikation på att Microsoft lyssnar.

Vuplac på YouTube skickas in för att säga att han har hittat ett sätt att lägga till Windows 10 Lagra spel till ånga, så det är ganska cool: https://www.youtube.com/watch?v=l9bvDXg2A8I&feature=youtu.be (Tack Vuplac)

Tyvärr har detta inte kommer att göra det möjligt för overlay eller ånga controller eller andra funktioner, men det är något om du verkligen vill att alla dina spel som anges i Steam.

En Charlie Brown jul, en av de mest ikoniska barnens jul special runt, ursprungligen avvisades av CBS på grund av att de inte gillar amatuer barn röstskådespelare ger uttryck karaktärerna, anti-konsumism meddelande, eller partitur.