vad ikoniska barnföreställning karaktär fick sin start i en IBM Training film?

Svar: Cookie Monster

Bortsett från hans blå päls matcha IBM: s blå företagsfärger, skulle det vara lätt att anta att det fanns lite samband mellan Sesame Street behandla älskande marionett Cookie Monster och den gigantiska dataföretaget. Redan på 1960-talet var dock Jim Henson i uppdrag att skapa en utbildning video för Big Blue. För detta ändamål han lånat ut sin röst och sina dockor till uppgiften, att föra ut en proto Cookie Monster Muppet.

Ett år före IBM tasking honom med att skapa en utbildning film, var Henson anställdes av General Foods att skapa en kommersiell fokuserat på mat-begäret monster. Han gjorde tre unika dockor för tre typer av livsmedel men reklam skrotades innan vädring, hungriga monster lades på hyllan, de inte skulle behöva vänta länge för att se fler åtgärder i framför kameran.

När det är dags att ta fram videon till IBM, Henson drog den tidiga versionen av Cookie Monster för att tjäna som en förvirrad och destruktiv end-user.In tränings film som heter Coffee Break Machine, med fokus på vikten av design och användargränssnitt, Cookie Monster växer frustrerad med komplexiteten i kaffebryggaren och hamnar slukar det med explosiva resultat.

Efter det verkade Cookie Monster i en handfull reklam innan de flyttade in som en permanent medlem av Sesame Street rösterna.