vad är tablet-läge i Windows 10 och hur man slå på och stänga av

En av de största saker som retar användarna om Windows 8 är dess allt-eller-inget startskärmen. Windows 10 försöker att åtgärda problemet med en separat helskärmsläge tablet-läge som man hoppas kommer att lugna arga datoranvändare.

Tablet-läge är en ny funktion som automatiskt ska aktivera (om du vill att det ska) när du kopplar en tablett från sin bas eller docka. Start-menyn går sedan helskärm som gör Windows Store appar och inställningar.

Det är också viktigt att notera att i tablet-läge, är skrivbordet tillgänglig. När du öppnar till exempel, File Explorer, kommer det bara visas maximeras. Så är tablet-läge verkligen ett läge där skärmen Start är där du kommer att tillbringa större delen av din tid att interagera med Windows.

Om du är på en stationär med en ordentlig tangentbord och mus, då kommer du att kunna använda Start-menyn, som kan ändra storlek och justeras för att passa dina behov och nycker.

Om du vill prova på tablet-läge för att du har en pekskärm eller om du vill konfigurera sitt beteende, då kan du manuellt slå på och göra justeringar.

Du måste först öppna Inställningar och sedan “System” gruppen, sedan på på / av-knappen under “Gör Windows mer kontakt med barn …” rubrik för att öppna eller lämna tablet-läge.

Du kan också ställa in vilket läge enheten antar när du loggar in, samt vad enheten ska göra när man vill automatiskt tablet-läge på eller av.

I tablet-läge, kommer det mest slående aspekten vara att Start-menyn är nu startskärmen, som liknar Windows 8.

Notera att ikonerna i aktivitetsfältet kommer att förändras, vilket gör att du bara med en back-knappen, söksymbolen och virtuell knapp datorer.

Om du vill att dina appikoner att visas i aktivitetsfältet i tablet-läge, kan du visa eller dölja dem i “plattläget” inställningar.

Helskärmsläge i Windows 10 är mycket mindre störande än det var i Windows 8 för nu kan du komma åt dig program, mappar och inställningar med bara ett enkelt klick på musknappen.

Du kan också klicka på knappen “Alla appar” i nedre vänstra hörnet för att se och starta någon av dina installerade program.

Kom ihåg, i tablet-läge, skrivbordet kommer inte att vara tillgänglig om du kommer att kunna fortfarande komma åt mappen på skrivbordet genom File Explorer. Annars kan du använda din dator och alla dess tillämpningar som vanligt.

Fördelen med att tablet-läge kommer naturligtvis att vara att det är mycket mer lämpligt för pekskärmar på grund av alla de stora mål den ger våra feta fingrar. Den stora varning för de flesta människor kan fortfarande vara det faktum att du har att göra med på startskärmen som det primära gränssnittet, även om det inte behålla tillräckligt stationära element som det förhoppningsvis inte kommer att vara alltför förvirrande för de flesta användare.

Om du har några frågor eller kommentarer som du vill dela med oss ​​om Windows 10, lämna dina synpunkter i vårt diskussionsforum.

Du kan också växla tablet-läget via meddelande skugga.

En av ikoniska skådespelaren Jack Nicholson tidiga jobb arbetade som gofer / praktikant i MGM: s serieteckning avdelning där hans huvudansvaret besvarade beundrarbrev skickas med barn riktar sig till berömda tecknade duon Tom och Jerry.