Vad är syftet med öre ombord NASA: s nyfikenhet rover tjäna?

Svar: Kamerakalibrering

Bland alla de högteknologiska och genomgående moderna attiraljer täcker Nyfikenhet Rover, finns det en distinkt tappning tillbehör. Bifogat till däck rover är ett glänsande 1909 Lincoln öre.

Vad är syftet ett öre epoxied till Rover tjäna? Närvaron av öre ingår nick till tradition och en del praktisk användning. Geologer inkluderar traditionellt mynt, ofta pennies, i fotografier för att visa omfattningen av proverna de fotograferar-i samma anda Lincoln öre ombord på farkosten kan användas för skala referens när man presenterar bilder från rover till allmänheten.

Förutom att ge en känsla av skala öre tjänar också en allt viktigare funktion som kamerakalibrering mål för Rovers Mars Hand Lens Imager kamera array (längs sido andra kalibrerings mål, inklusive en färgreferens diagram, metriska stapeldiagram, och trappsteg mönster).