vad är skillnaden mellan ett modem och en router?

Många Internetleverantörer erbjuder kombinerat modem / router-enheter, men ett modem är inte samma sak som en router. Att förstå exakt vad ett modem är viktigt så att du kan köpa din egen modem och sluta betala $ 8- $ 15 per månad att hyra en från din Internetleverantör ge r.

En router och modem är egentligen två separata enheter. Om du köper din egen modem, kan du behöva också köpa en router om du inte redan har ett.

Routern delar i huvudsak din Internet-anslutning mellan flera enheter. En typisk router är nu en trådlös router, och det skapar och är värd en Wi-Fi-nätverk flera enheter kan anslutas till. Det har sannolikt flera Ethernet-portar, också, så att du kan ansluta flera enheter.

Routern ansluts sedan till Internet via modemet och routern själv får en enda offentlig IP-adress på Internet. Servrar på Internet kommunicera med routern och routern vägar att trafiken till lämpliga enheter i hemnätverket.

Men med bara en router, du kan faktiskt inte ansluta till Internet. Routern måste anslutas till Internet via en Ethernet-kabel. Du behöver ett modem för att göra det.

Modemet kommunicerar med Internetleverantören nätverk. Om det är ett kabelmodem, pluggar in den på din kabelleverantör infrastruktur via en koaxialkabel. Om det är ett DSL-modem, pluggar in den på din telefonlinjen.

Modemet kommunicerar med Internetleverantören, och du behöver rätt typ av modem som fungerar med din ISP: s infrastruktur.

Modemet ansluts till oavsett vilken typ av infrastruktur som du har – kabel, telefon, satellit eller fiber – och ger dig en vanlig Ethernet-kabel utgång som du kan ansluta till någon router (eller en enskild dator) och få en Internet-anslutning.

Vissa Internetleverantörer erbjuder ett modem och router i en enda låda. Rutan har elektronik och mjukvara i det att ge båda funktionerna, i egenskap av ett modem som kommunicerar med din ISP och fungerar som en router för att skapa ett hem Wi-Fi-nätverk.

Internetleverantörer som erbjuder allt-i-ett-enheter som dessa, men det finns ingen anledning att du måste använda en i samma låda.

Att köpa din egen modem är ett enkelt sätt att spara pengar på din Internet-räkningen. Kontrollera din faktura varje månad och du kommer förmodligen se en “Uthyrning” eller “Modem hyra” avgift som kostar dig mellan $ 8 och $ 15 per månad.

Hellre än att hyra modemet från din Internetleverantör, kan du köpa din egen och koppla in den. Du kan sedan återlämna originalet modem till din Internetleverantör och ta bort avgiften från din månatliga faktura.

Naturligtvis, om du har en kombinerad modem / router enhet, du måste också köpa en router. Men det är inte nödvändigtvis dåliga nyheter – routern Internetleverantören ger dig kanske inte har den senaste tekniken som 802.11ac och 5 GHz Wi-Fi, så att du kan vara bättre att köpa din egen router ändå.

Kontrollera att se om du faktiskt hyra modemet och hur mycket du spenderar varje månad, och sedan hitta den bästa modem för din ISP. Motorola Surfboard SB6141 är en bra satsning för de flesta människor på omkring $ 70. Om du spenderar $ 10 per månad på en modem hyra, kommer du nollresultat och börja spara pengar efter bara sju månader. Det är hundratals dollar sparas under hela löptiden för modemet.

Du kan använda någon trådlös router du vill, men modemet du köper måste godkännas av Internetleverantören och funktion med sitt nätverk. På ett sätt kan du tänka på din router som en enhet som är en del av ditt hemmanätverk och modemet som en enhet som är en del av din ISP: s nätverk.

Image Credit: Clive Darra på Flickr, Paul Boxley på Flickr, Sean MacEntee på Flickr

FYI, inte Verizon FiOS inte ut modem hyra även en WiFi-router tillhandahålls (och, enligt min erfarenhet, kommer de att ge dig den senaste gratis om du klagar den du har). Dessutom är något annorlunda från typiska kabel- eller DSL-leverantörer installationen – det kan vara värt att påpeka detta i artikeln.

Artikeln säger: “Ditt modem kommunicerar med Internetleverantören nätverk Om det är ett kabelmodem, pluggar in den på din kabelleverantör infrastruktur via en koaxialkabel Om det är ett DSL-modem, pluggar in den på din telefonlinjen…”

Med Verizon FiOS (och sannolikt andra fiberleverantörer) en optisk fiber går hela vägen in i ditt hem eller kontor och slutar vid en ONT (Optical Network Terminal). Enheter kan anslutas via Ethernet, koaxialkablar eller fiber. En enkel hem installation kommer att använda befintliga koaxialkablar i hemmet under de senaste par fötter för att undvika att behöva kabel, så den genomsnittliga hem användaren inte kan märka en skillnad – den gamla kabeln bolagets kabel är ansluten till ett nytt “modem”

Vissa Internetleverantörer erbjuder ett modem och router i en enda låda. Rutan har elektronik och mjukvara i det att ge båda funktionerna, i egenskap av ett modem som kommunicerar med din ISP och fungerar som en router för att skapa ett hem Wi-Fi-nätverk.

Bara ett förtydligande, kallas detta en “gateway”. Det är mer av en marknadsföringsterm än en teknisk term, men det är vad du ser skrivet på lådor med enheter som har en kabel eller DSL-bron och router i samma chassi.

Något förvirrad. Min Zoom modem [är det en router också? ] Har fyra Ethernet-portar och ger också trådlösa anslutningar, jag har 3 datorer som kör på det. Jag äger det, inte min ISP, så vad är alla hoopla här? Snälla du.

och ger också trådlösa anslutningar

Det är definitivt antingen en router eller en kombinerad modem och router (gateway). Kom ihåg, modem monoterapi inte ger trådlösa anslutningar.

Om du vet exakt modell, kan vi slå upp det och ta reda på säker.

För flera år sedan när jag valde Dodo som min ISP affären var att de skulle ge mig en gratis modem. Att vara fri, jag var inte skyldig att köpa det ännu flera år senare när det blev fel de hävdade jag ägde det och därför var tvungen att betala för en utbytesenhet. Hur är det för kinden. Jag hotade att sätta oenighet i händerna på ombudsmannen och de gav.

de hävdade jag ägde det och därför var tvungen att betala för en utbytesenhet

Ditt svar: “. Visst Jag skulle vilja köpa en ny för samma pris som den ursprungliga enheten.”

Du vet, det är inte ovanligt längre att ha en gammal dator som ligger runt som har Ethernet och WiFi. Om du inte behöver mer Ethernet-kablar kan du bara koppla din gamla låda eller laptop till modemet och sedan ställa in den som en hotspot. Inget behov av en router 🙂

Om du vet vad du gör kan du även bränna en ihållande version av Linux på ett USB-minne, starta maskinen därifrån och värd för din egen moln. Bara uppdatera den med jämna mellanrum och du är bra att gå på obestämd tid.

värd för din egen moln

Problemet med denna typ av sak är att de flesta serviceavtal för bostäder tjänster kommer att hindra dig från att hosting-tjänster och de ofta blockera inkommande portar för vissa tjänster (t ex 25 för SMTP). Plus, du har antagligen inte en statisk IP.

Detta kan inte vara sant överallt, men jag såg i sånt här innan och för hemmabruk, är det inte värt kostnaden att byta till en business service och statisk IP.

Du vet, det är inte ovanligt längre att ha en gammal dator som ligger runt som har Ethernet och WiFi. Om du inte behöver mer Ethernet-kablar kan du bara koppla din gamla låda eller laptop till modemet och sedan ställa in den som en hotspot. Inget behov av en router

Du behöver alltid en router. Vad du kanske inte behöver är en trådlös åtkomstpunkt.

Först bör du aldrig någonsin ansluta en dator direkt till ett kabel- eller DSL-modem om du kör en härdad OS särskilt utformade för att vara en Internet-server. Ansluta en Windows-skrivbordet direkt till ett kabelmodem är en inbjudan att hamna hackat och hosting zombieware inne i en vecka.

Dessutom är resultatet av en gammal bärbara WiFi-kort kommer att vara något likt en god åtkomstpunkt. Moderna åtkomstpunkter stödjer 5GHz, högre hastigheter och längre räckvidd. De använder också mindre ström än att låta en dator, även en bärbar dator, inkopplad hela tiden.

De bästa routrar och brandväggar är dedikerade apparater, särskilt utformade för det arbete de gör. Runt är det en dålig idé att använda en stationär eller bärbar dator som en gränsrouter.

Ansluta en Windows-skrivbordet direkt till ett kabelmodem är en inbjudan att hamna hackat och hosting zombieware inne i en vecka.

Det är inte riktigt sant om du kör Windows XP SP1 eller tidigare Windows-version utan inbyggd firewall.There bör inte vara några problem med en direkt anslutning till en Windows-dator som kör den inbyggda Windows-brandväggen eller tredje part brandvägg om man har installerats.

Jag är med @wilsontp på detta. Det finns portar öppna på en dator för tjänster på ett LAN än behöver inte utsättas för Internet. Jag kan (och) att tänka på en massa användningsområden för en gammal dator men att vara en router är inte en av dem.

Det är inte riktigt sant om du kör Windows XP SP1 eller tidigare Windows-version utan en inbyggd brandvägg.

Nej. Windows-brandväggen har visat sig vara ineffektiva över snd igen. Den enda bra brandvägg är en maskin apparat, inte någon konsument operativsystem för persondatorer.

Nej. Windows-brandväggen har visat sig vara ineffektiva över snd igen. Den enda bra brandvägg är en maskin apparat, inte någon konsument operativsystem för persondatorer.

Har du några bevis för detta? Jag har inte läst något om Windows-brandväggen är beprövade ineffective.I kunde se den första versionen av Windows-brandväggen som ingår i Windows XP SP2 har problem eftersom det var den första släpptes version men den version av Windows-brandväggen i Windows Vista och uppåt bör vara ganska effektiva.

De är effektiva om de är väl hanteras och övervakas kontinuerligt.

Problemet är att brandväggen kan manipuleras av mjukvara i datorn, och en bit av skadlig kod kan enkelt öppna brandväggsportar, såsom din SMB fildelning port.

Varje år, tallvedsnematoden till egen tävling visar att varje stationär OS är fortfarande långt ifrån säker, och tills skrivbordet är säker, kan du inte lita på desktop-baserade säkerhetsprogram.

Problemet är att brandväggen kan manipuleras av mjukvara i datorn

Endast program med administratörsbehörighet kan ändra Windows-brandväggen.

en bit av skadlig kod kan enkelt öppna brandväggsportar, såsom din SMB fildelning port.

Endast om den bit av skadlig kod har administratörsbehörighet, vid vilken punkt, det spelar ingen roll om de skadliga mässar med delnings SMB-fil hamnar som skadlig kod kunde lika gärna ställa en anonym FTP-server eller ladda upp filer till en ta bort server via HTTP Protocol.If malware inte har Administrators privilegier, kan det ändå ladda upp filer som den kan komma som en standardanvändare till en fjärrserver via HTTP protokollet.

Även de flesta hem routrar inkluderar en UPnP-funktion som gör att alla program (administratörsbehörighet eller inte) på en dator i nätverket berätta routern för att öppna en port på utsidan som pekar på datorn.

Har du exempel på en bra brandvägg? Än en gång handlar det om att veta vad din nedladdning.

Endast program med administratörsbehörighet kan ändra Windows-brandväggen.

Har du någonsin hört talas om “eskalering av behörigheter”? Alla program kan göra sig administratör genom att attackera svaga komponenter eller program som redan har administratörsbehörighet. (Återigen, varje år, de Pwn2Own konkurrens sprickor system öppna breda.)

Även de flesta hem routrar inkluderar en UPnP-funktion som gör att alla program (administratörsbehörighet eller inte) på en dator i nätverket berätta routern för att öppna en port på utsidan som pekar på datorn.

De alla gör, men då säkerhetsrådgivare tyder också inaktivera UPnP.

Dessutom, du glömmer att du använder en PC-baserad brandvägg bryter viktigaste regeln: om systemet brandväggen äventyras, öppnar det upp varje dator i det lokala nätverket till attack.

Endast om den bit av skadlig kod har administratörsbehörighet, vid vilken punkt, det spelar ingen roll om de skadliga mässar med delnings SMB-fil hamnar som skadlig kod kunde lika gärna ställa en anonym FTP-server eller ladda upp filer till en ta bort server via HTTP Protokoll.

Du argumenterar Två fel gör rätt. Du behöver inte lämna en öppning i nätverket bara för att angriparna också kan få på något annat sätt. Du stänger båda dörrarna till angripare.

Jag hade en nätverksadministratör som förlitade sig på Windows brandvägg för att skydda sina webbservrar. Vet du vad vi fick? Ett kontor full av PC infekterade med masken Blaster.

Säkerhet handlar inte om absoluta. Det handlar om att minska attackytan. Du hävdade att eftersom det finns flera sätt att angripa ett system, det är meningslöst att stänga de vi känner till. Det är argumentera två fel göra rätt, och det är att skjuta sig själv i huvudet.

Om vårt nätverk admin hade installerat en filtrerande brandvägg vid gränsrouter, kan Blaster aldrig har attackerat servrar, och skulle vi inte ha haft att köra ner till kontoret i mitt i natten, rengöring skadliga program bort av PC, den servrar och kundernas datorer vi betjänar.

Det korrekta sättet att skydda ett nätverk är säkerheten i lager: du kör en hårdvarubrandvägg i gränsrouter. Du kör också en programvara router arbetsstation PC för att skydda dem från interna angrepp. Du tränar också säker datoranvändning.

När du hoppar över någon av dessa steg, förlorar du en av dessa lager av säkerhet: när du tar bort router, du utsätter svagheter i mjukvarubrandvägg. När du tar bort mjukvarubrandvägg, du tillåter en enda äventyras dator för att attackera resten av nätverket. När du inte tränar säker datoranvändning, kan du en skurk program för att äta dina data för lunch.

Titta, jag säger inte att Windows-brandväggen är värdelös. Jag säger en hårdvarubrandvägg är mer effektiv, eftersom den har exakt ett jobb att göra. Korrekt inställd, är en router mindre sannolikt att utnyttjas än ett operativsystem skrivbordet och igen, är säkerhet inte om absoluta. Det handlar om att minska risken.

Har du någonsin hört talas om “eskalering av behörigheter”? Alla program kan göra sig administratör genom att attackera svaga komponenter eller program som redan har administratörsbehörighet. (Återigen, varje år, de Pwn2Own konkurrens sprickor system öppna breda.)

Du argumenterar Två fel gör rätt. Du behöver inte lämna en öppning i nätverket bara för att angriparna också kan få på något annat sätt. Du stänger båda dörrarna till angripare.

Ja, jag vet om “eskalering” och jag inte hävda att två fel Gör en Right.I kan ha förklarat min poäng dåligt though.My punkt var helt enkelt att när ett program har administratörsbehörighet öppnar brandväggsportar i Windows-brandväggen är det minsta av dina problem, eftersom det programmet har nu möjlighet att göra något (inklusive talar om andra portar) .Det spelar egentligen ingen roll om du använder Windows-brandväggen eller en tredje part brandvägg, kan ett program med administratörsåtkomst hitta en väg runt dem.

Jag hade en nätverksadministratör som förlitade sig på Windows brandvägg för att skydda sina webbservrar. Vet du vad vi fick? Ett kontor full av PC infekterade med masken Blaster.

Jag har inte hört talas om Blaster Worm under många år, jag är inte ens säker på Windows-brandväggen fanns när det var around.After titta på nätet verkar det jag har rätt, Windows XP SP2 (Första utgåvan med Windows-brandväggen) kom ut den 25 augusti 2004, vilket är efter Blaster Worm som var runt under augusti 2003.According till Wikipedia sida för Windows-brandväggen, innan Windows-brandväggen fanns något som kallas “Internet Brandvägg” i Windows XP som har inaktiverats av default.It var faktiskt på grund av Worms som Blaster att “Microsoft beslutat att avsevärt förbättra både funktionalitet och gränssnittet i Windows XP: s inbyggda brandvägg, döpa om det som Windows-brandväggen, och bytte det som standard sedan Windows XP SP2.” så Network Admin var antingen köra “Internet Brandvägg” eller mer sannolikt ingen brandvägg som funktionen inte aktiverad som standard.

Jag argumenterar inte att två fel gör rätt.

Du är. Du säger att eftersom du behöver administratörsbehörighet för att kringgå brandväggen att det inte spelar någon roll om maskinen är direkt på Internet eller bakom en hårdvarubrandvägg.

Det spelar ingen roll om du använder Windows-brandväggen eller en tredje part brandvägg, kan ett program med administratörsåtkomst hitta en väg runt dem.

Men ett program som körs på datorn har ingen möjlighet att öppna inkommande portar på en router.

Återigen, är konceptet lager säkerhet. En hårdvarubrandvägg vid gränsen till ditt nätverk och en brandvägg på datorn är alltid säkrare än endera ensam.

Som har visats flera gånger, är Windows ett osäkert operativsystem (och så är Linux, uppriktigt sagt. Mer Linux sårbarheter upptäcktes förra året än på Windows), och så enkel statistik säger att antingen en ensam är mindre effektivt än att använda båda tillsammans .

En dålig Windows Update kan göra ett system sårbara för attacker, och lämnar ett system unpatched genom att inaktivera uppdateringar är ingen lösning, antingen eftersom det innebär att befintliga exploits kommer att lämnas ofixerade.

Om du pratar om MCSE professionella övervakning av systemet och utför regelbundna tester och underhåll, jag håller med om att en Windows-server kan vara en acceptabel gräns router. I själva verket, en fast lösning för åtkomstkontroll och innehållsfiltrering bygger på Windows Server, men du kan inte på allvar hävda att de flesta människor är kvalificerade eller motiverade att göra det.

Men låt oss sätta allt åt sidan för en stund och titta på andra problem: det här samtalet inte ens börja ta itu med frågan om energiförbrukning, nätverkets prestanda och enkel konfiguration. Stationära trådlösa adaptrar gör fruktansvärda åtkomstpunkter, eftersom de inte har de optimeringar som byggs i som tillåter dem att göra saker som strålformning och bäst hantera flera strömmar samtidigt. Inte bara det, men om någon talar om en gammal, out-of-date laptop, han pratar om gamla out-of-date nätverkshårdvara.

Du är. Du säger att eftersom du behöver administratörsbehörighet för att kringgå brandväggen att det inte spelar någon roll om maskinen är direkt på Internet eller bakom en hårdvarubrandvägg.

Det är inte vad jag säger alls.

Jag var ursprungligen svara på detta

Windows-brandväggen har visat sig vara ineffektiva

Och min poäng var och är fortfarande att så långt programvarubrandväggar på Windows går, är Windows-brandväggen lika effektiv som någon annan programvara brandvägg för Windows (Norton, McAfee, Zonealarm, etc) du kan installera.

Windows-brandväggen har API: er som låter alla program med administratörsbehörighet ändrar konfiguration såsom vilka portar är öppna eller closed.Other brandväggsprodukter som Zonealarm inte har dessa API: er.

Jag var bara säga att bara för att andra program som Zonealarm inte låta något program med administratörsbehörighet ändra sin konfiguration inte göra dessa brandväggar bättre eller säkrare eftersom med administratörsbehörighet, kan programmet redan gör något man vill göra oavsett tillgängliga API.

Men ett program som körs på datorn har ingen möjlighet att öppna inkommande portar på en router.

Det är inte sant på konsument routrar med UPnP (som är aktiverad som standard) men om UPnP inte är tillgänglig eller har inaktiverats så är du rätt.

Återigen, är konceptet lager säkerhet. En hårdvarubrandvägg vid gränsen till ditt nätverk och en brandvägg på datorn är alltid säkrare än endera ensam.

Det verkar som om det är bara säkrare om en av de brandväggar misslyckas, om programvaran brandvägg och hårdvarubrandvägg alltid arbetar sedan med båda är redundant.Thinking om det på det sättet men med teknik, är ingenting 100% tillförlitlig så att du kan vara rätt.

Som har visats flera gånger, är Windows ett osäkert operativsystem (och så är Linux, uppriktigt sagt. Mer Linux sårbarheter upptäcktes förra året än på Windows)

Jämföra statistik över hur många sårbarheter konstaterades och lappat från ett OS till en annan är svårt eftersom inte alla sårbarheter är same.Some har en mycket liten chans att användas, kan vissa inte orsaka ett stort problem när den utlöses bland andra skäl så en lista hur många sårbarheter upptäcks och lagas kan vara missvisande.

En dålig Windows Update kan göra ett system sårbara för attacker

Jag minns inte detta någonsin händer, jag antar att det kunde men det verkar osannolikt.

Om du pratar om MCSE professionella övervakning av systemet och utför regelbundna tester och underhåll, jag håller med om att en Windows-server kan vara en acceptabel gräns router.

Jag var aldrig talar om att köra Windows som ett router.I bara säga att om du har anslutit din stationära eller bärbara direkt till kabel- / DSL-modem och du bara hade Windows-brandväggen finns mellan datorn och öppna internet, bör det vara bra .Det kan inte vara lika bra som att ha både en mjukvarubrandvägg och hårdvarubrandvägg men det kommer inte att vara “en inbjudan att hamna hackat och hosting zombieware inne i en vecka” heller.

Jag var aldrig talar om att köra Windows som en router.

Det är hur denna gren började

Du vet, det är inte ovanligt längre att ha en gammal dator som ligger runt som har Ethernet och WiFi. Om du inte behöver mer Ethernet-kablar kan du bara koppla din gamla låda eller laptop till modemet och sedan ställa in den som en hotspot. Inget behov av en router 🙂

Massor av bra punkter men jag (och, tror jag, @wilsontp) var att svara på förslaget att en gammal dator kan vara ansluten till Internet utan en hårdvarubrandvägg, och används som en WiFi-router.

TCP / IP-standard, överföringsprotokollet som ligger till grund för hela Internet, uppfanns av Vint Cerf och Bob Kahn.