vad är hiberfil.sys och hur tar jag bort det?

Du är ingen tvekan om att läsa den här artikeln eftersom det finns en gigantisk hiberfil.sys fil sitter i roten på enheten och du vill bli av med det för att frigöra utrymme … men du kan inte!

Lyckligtvis, du faktiskt kan ta bort det, och idag ska vi visa dig hur. Detta bör fungera i Windows Vista, 7, 8, 10, eller till och med XP. Skärmarna kommer att se annorlunda ut beroende på vilken version, men kommandoraden argument är densamma för alla.

Ju mer minne du har i din dator, kommer desto större blir filen vara.

Windows har två energisparlägen som du kan välja mellan: en är i viloläge, som håller datorn körs i ett lågströmsläge så att du kan nästan omedelbart komma tillbaka till vad du arbetar med. Den andra är i viloläge, vilket helt och hållet skriver minnet ut på hårddisken, och sedan driver PC ner helt, så att du kan även ta ut batteriet, lägger tillbaka den i, börja backa upp och vara tillbaka där du var .

Viloläge använder hiberfil.sys fil för att lagra det aktuella läget (minne) på datorn, och eftersom det är förvaltas av Windows, kan du inte ta bort filen.

Så om du aldrig använda den, och vill inaktivera viloläge, hålla behandlingen. Personligen jag hålla fast vid viloläge majoriteten av tiden, men jag använder Hibernate ganska ofta.

Du måste öppna ett administratörsläge kommandotolk genom att högerklicka på kommandotolken i startmenyn och sedan välja Kör som administratör. När du är där, skriv in följande kommando

powercfg -h off

Du bör omedelbart att märka att alternativet Viloläge är borta från Avstängningsmeny.

Du kommer också att märka att filen är magiskt borta!

För mer om att hantera Hibernate som att ställa hur lång tid det tar att gå i viloläge, kan du kolla in vår artikel om hur man ska hantera viloläge i Windows 7.

Det är mycket enklare i Windows XP för att bli av viloläge … i själva verket har vi redan täckt det förut, men vi kommer att täcka det igen. Bara huvudet i Kontrollpanelen -> Energialternativ, och sedan hitta på fliken Viloläge.

Avmarkera rutan, starta om datorn, och sedan kan du ta bort hiberfil.sys filen.

“Det är en mycket enklare i Windows XP”

Ja, hitta vägen in i någon dialog, avmarkerar en låda, starta om datorn, och ta bort filen från din hårddisk manuellt. Förutsatt att du har dolda filer och mappar, och skyddade operativsystemfiler visas för dig i inställningarna.

Vad ett komplett skämt, dess naturligtvis mycket lättare 7. Skriv ett kommando och du är klar. Ingen omstart, inget behov av att hitta filen och ta bort den. Det är den här typen av stora och fullkomlig respektlöshet för Windows 7 som gör mig sjuk. Din “XP väg” är en mycket mer arbete och det enda skälet som du säger dess “lättare” är att du har gjort på det sättet sedan Windows 95 när den dialogruta dök upp. Även om jag antar att du förmodligen också älskade “Save XP” kampanj så jag antar att jag borde inte bli förvånad över att se sådana uttalanden längre.

Intressant … men hur du aktiverar det, om du senare bestämmer att du vill ha det? powercfg -h på?

Nästa fråga, som inte är en riktig nörd, skulle vara: Finns det ett annat sätt att stänga av viloläge som du inte behöver skriva ner eller memorera, kommandoraden posten? Jag vill inte tro att jag har stängt av den, och aldrig kunna slå på den igen.

Håll upp det goda arbetet, HTG !!!

thx, mycket användbar.

Dessutom fungerar powercfg sätt i Windows XP också.

Faktiskt, på XP, efter avmarkera “Aktivera viloläge” kryssrutan filen raderades automatiskt. Ingen omstart krävs. Ganska enkelt.

Och Ben, var det ganska lätt. Vad skulle jag hellre göra? Gå till Kontrollpanelen -> Energialternativ, och stänga av den där, eller måste söka på internet för rätt kommando för att stänga av den från kommandoraden? Vilken är lättare för varje dag-Joe?

Och jag brukar använda Linux, så säg inte att jag måste hata kommandoraden.

Jag kör en gammal Acer laptop på XP och när du går till Kontrollpanelen du omdirigeras till en Acer specifik med ingen möjlighet att inaktivera viloläge.

I stället från en kommandotolk

powercfg / viloläge off

… Kommer att stänga den * och * avlägsna the.sys filen automatiskt. Ingen omstart krävs.

Faktiskt, “lätt” är en fråga om perspektiv. Jag kan tänka mig en hel del användare, hitta kommandotolken för att inte tala hantera högerklicka på den och välj Kör som administratör kan mycket väl vara den mest utmanande uppgift de någonsin blivit ombedd att utföra på en PC. I motsats till att använda de mer välkända fönsterlösning i XP. Jag får folk utflippad hela tiden på mitt arbete när jag gör dem gå i en kommandotolk.

Um, Ben, jag tror att det är “lättare” eftersom de flesta av oss använder det grafiska gränssnittet, inte kommandoraden som din hög-och kan själv proklamerar att vara överlägsen.

Den kommandotolken sätt är inte svårt, bara skrämmande att människor som inte använder kommandotolken. För mig är det ungefär halvvägs upp listan nyligen öppnade program i startmenyn.

Jag är ingen tech guru, men jag använder bara ping för att se hur mycket Comcast suger på en viss dag. *klaga*

Inaktivera viloläge kommer även inaktivera hybrid sömn, som skrivminne för att hiberfil.sys innan systemet i viloläge. I händelse av strömavbrott (eller i fallet med en bärbar dator vars batteri blir urladdat), systemet startar som om från viloläge i stället för direkt från viloläget. Inga data kommer att förloras.

I händelse av strömavbrott utan hybrid sömn, kommer systemet att återuppta med en kallstart efter ett strömavbrott, och kommer att klaga över att det inte var avstängning ordentligt förra gången.

Även om jag inte tror att allt måste göras av CLI, är viss komfort runt en kommandotolk en bra sak, och kan vara snabbare än GUI i vissa fall. Folk borde inte vara så rädd för det som de är.

När det gäller problem att hitta den. I Vista / 7, Winkey / startsearch- “cmd” -ctrl + shift + träda

Men människor är rädda för tangentbordet.

@Nawlins Jeaux: Skapa en genväg med powercfg linje som mål.

Någon som vet hur man har det hiberfil.sys fil som lagras på en annan enhet eller partition? Jag skulle vilja ha en, men inte vill ha det på min C-enheten.

Tack på förhand.

Om du tar bort den här filen kommer inte att inaktivera viloläge,? Martin, jag tror att det måste vara på samma partition för att skapa virtuella “besparing på öppna program” så att säga medan datorn sover och stängs. Bra punkt men

@Kevin: Du kan inte ta bort filen medan viloläget är aktiverat, eftersom filen är systemet ägs.

Lyckligtvis behöver synpunkter på datorsystem inte skapa någon form av sjukdom på mig. Jag tycker att det är fascinerande att individer försvara ett livlöst OS med stor kraft och viterol (sorry, främja en familj advokatbyrå). Hur som helst, jag XP på ett halvt dussin comps och fann mig inte att bli av med den enorma vilolägesfilen, vrida på eller av, oavsett. Det var där för att stanna. Kommandoraden bort det direkt och jag uppskattar det här inlägget.

Tack, precis vad jag letade efter !!

Hey Cool

Skål Geek! Jag undrar om det skulle fungera lika för 64bit Win7, men ja!

Tack för hjälpen.

7thDwarf

Älska Geek.

Du kan också kontrollera detta om du inte vill att filen …; Kontrollpanelen> Energialternativ> Viloläge, Avmarkera “Aktivera viloläge.” Detta bör frigöra utrymme.

Försökte powercfg-h off och min Windows Vista Home Premium sa att det var inte ett giltigt kommando. Provat olika avstånd, mössor, inga mössor, alla de vanliga små saker tills min comp. började bli irriterad, så, vad händer sen?

Du kan stänga viloläge bort i Windows 7 kontrollpanel också. Jag vet inte varför den här artikeln inte nämner det, men tack för tipset.

Hej

Jag har samma problem Martin har bara min är på en D: enhet. Din lösning arbetade för en på C-enheten, men jag har dubbla installationer av Vista Home Premium (formaterad c förra året och installerat Vista men hålls den gamla hårddisken och har allt som oanvänt utrymme med Vista installerat där också … kan inte radera D: \ hyberfil.sys eftersom min uppsvälld datorn inte kommer att ge mig tillåtelse att göra det (en annan orsak jag ogillar Vista).

Jag vill gärna bli av med den 2: a (äldre) installation av Windows helt men har ingen aning om hur.

Tack för din fantastiska plats, har jag fått massor av bra svar på problem här.

Donna

Min dator installera Windows XP, jag inte hitta hiberfil.sys. HJÄLP MIG!

OH, hittade jag svaret på detta problem!

@donna

förmodligen NTFS-behörigheter, justera dem ( “ta ansvar” tillval), är detta ingenting att göra med vista

det är samma om du tog enheten av en xp installera och försökte se Mina dokument av en passworded användare, kommer det att säga åtkomst nekad eftersom ntfs tillstånd för mappen förväntar sig en specifik användare

… Om inte den nya vista installation använder filerna i den gamla bilresa ??

Tack. Gjorde tricket. Det hjälpte mig att undvika, för närvarande, åter partitione min C-enheten HD för att ge mer utrymme för operativsystemet. … Och alla uppgifter / tid arbetar med det. För nu detta kommer att rädda mig massor av tid.

hiber-vad? Sov dags? vad i helvete? om ya trycker på strömbrytaren och darn sak Dont stänga gör inte yall bara dra sladden ut för att göra det sluta som vi gjorde förr i tiden? GUI? brinner det ganska flashin sak framför alla lettrs skriver jag rätt? 🙂

Varför de måste göra allt så komplicerat? Tryck på knappen en gång det handlar om, tryck på den igen det stängs, ingen bullcrude. trevlig och snyggt.

TKS killar / Gals som var lätt nog – du har sparat mig ett jättejobb. Mycket appreciatted – hålla den igång.

Hälsningar; Sam

kommandorad är mycket enklare och kan sättas in i en batch-fil för snabb avaktivering / möjliggör för defragging / disk rengöring

Japp det att fungera på min nuvarande laptop med Windows 7 och en annan med XP. Stort tack till alla.

Access på min dator nekas !! Och några anslutna ass får sätta tillbaka !!!

Tack så mycket !

Tack för smärtfri tips! Nu har jag ca 3 fler spelningar gratis och på en mindre SSD-enhet, som gör en stor skillnad 🙂

Visst låter som “lilla” Ben är en förespråkare för Win7. Uppenbarligen han inte gillar att göra en uppgift som kräver mer än ett steg. Kan vara för mycket för hans läkemedelsinducerad sinne att hantera. Enda som höll Ben ur årskurs 6 var 5: e klass!

Thx många, sitt arbete på min W7

Gå lätt på Ben, blir han sjuk mycket lätt …, Åh, att vara så känslomässigt atttached till en kommersiell produkt som sannolikt inte av ens eget handlande.

jag får

Du har inte behörighet att aktivera eller inaktivera viloläge funktionen

Så vad kan jag göra åt detta?

Hej tack för info, fungerade bra och räddade mig om 8 GB för faktiska filer på min SSD-enhet 🙂

När jag först försökte köra kommandotolken enligt instruktionerna, fick jag ett felmeddelande om att att det inte var en erkänd kommando. Jag märkte exempel visade kommandot körs i Windows / system32 katalogen, så jag bytte till den katalogen och kommandot fungerade perfekt, vilket frigör en extra 9SE på min lilla 64GB SSD,. Om du vill byta kataloger, jag först skrev i ” cd / “och sedan” cd windows / system32 “. Sedan är det bara skriv kommandot som visas ovan.

Wow tack!

FANTASTISK!!

Tack killar, du rock!

Hej där

Jag ser att ta reda på när hiberfil.sys nås? Är det bara när systemet går in i själva viloläge eller varje gång maskinen startar upp och stänger?

Betyder närvaron av ett program i hiberfil.sys indikerar det användes nyligen eller endast när maskinen faktiskt hibernated?

Jag behöver den här informationen för en rättegång och kan inte hitta den information jag söker bfor någon annanstans.

Tack för hjälpen.

Oh för den gamla goda tiden av DOS (suckar!)

Det tog ett tag, men jag hittade en artikel i Windows stöd som berättade hur man kan återaktivera viloläge använder cmd linjen. Samma som den här artikeln endast med hjälp av den brytaren.

Jag har försökt att ta bort heberfil.sys men har inte haft någon tur,. Jag kör Windows 7 Professional 64 bit,. Använda administratörsläge kommandotolk och skriva powercfg -h off,. Det är fortfarande där, även efter åter uppstart . filen är över 6GB,. Alla andra lösningar;? Thx

Japp det fungerade bra på min nuvarande laptop med Windows 7, Stort tack till alla.

Nu kan u pls berätta hur man bli av med “pagefile.sys” som också täcker gott om utrymme för mitt system

Helt fantastiskt. Tack för det!

off 2 visa den

tnx mycket användbar

Tack som fungerar för mig på min win7 pro. till priset av detta program bör det finnas en fil som visar CMD kommandon och deras funktioner. som förr i tiden med dos, fick du en hel bok detaljerad operation med os.

Jag håller med Steve. 🙂

och

Varinder – Du vill inte t o ta bort pagefile.sys – det är viktigt att din dator.

Que buen inlägget !!! mig salvaste

Mycket enkel och användbar

Hur kan jag aktivera viloläge på XP SP3, håller min säger att processen kan inte komma åt filen “cos annan process använder det?

det är verkligen useful.very mycket thanku.and jag vill ta bort pagefile.sys också för att det tar ca 2 GB minne av min hardisk så vad kan jag göra.

Jag har Windows XP Pro kör Service Pack 3 på en stationär dator,. Jag har inget Viloläge i energialternativ menyn, men jag har fortfarande en 3,4 GB hiberfil.sys;! Hur gör jag bli av med det?

Du bör lägga en en knapp för att denna sida, bra info!

Tom, måste du hatar New Ubuntu känna, med det så spännande och inte tillåter dig att stänga av utan att anpassa din installera först

Tack för att lösa mitt stora problem.

till ben, Respektlöshet Win 7? Ge mig en bra anledning att respektera en dum vit elefant som börjar på 13 gigabyte i storlek och himlen är gränsen, och gör alla dator analfabeter känna att de är datorer experter, när de fortfarande ignorera vad man ska göra på samma Windows 7? ; så vitt jag vet, inte 7 användare inte känner sig runt med datorer och måste hålla sig till specialiserade program för att uppnå det minimum som krävs för sin uppgift,. Förmodligen Windows XP är skrämmande för dig också,? DOS = disk operativsystem, som ades kommandorad baserat, i början av Windows, bör vara en ogenomtränglig mental väggen för några,. jag tror att det är tvärtom av vad du tycker, där XP bör hållas och 7 aldrig sett dagens ljus,. Alla skulle vara bättre serveras och utbildade.

MOA, en grupp av stora flightless fåglar som en gång bebott Nya Zeeland, drevs till utrotning (utgående från en population av ungefär 58.000 fåglar) i lite mer än ett århundrade efter mänsklig kolonisering av Nya Zeeland runt den 14: e århundradet.