Trimma din Cleartype teckensnitt inställningar i Windows Vista

Många människor har uttryckt till mig deras motvilja mot standardClearType typsnittsutjämning i Windows Vista, och bad om ett sätt att ändra inställningarna till något bättre. Du har ett par alternativ här

När du laddat ner installationsprogrammet och starta installationen, får du ett felmeddelande som du kan ignorera. Du kanske vill skapa en återställningspunkt om du är riktigt orolig. Klicka bara på Kör program för att starta installationen.

Efter installationen klar omedelbart lanserade guiden för mig. Om den inte gör det, eller om du vill öppna Cleartype Tuning guiden igen, bara öppna Kontrollpanelen och klicka på Utseende och anpassning. Du bör se Cleartype Tuning nära botten av fönstret.

När du startar verktyget kan du antingen köra igenom guiden, som inte är ett dåligt val, eller så kan du klicka på fliken Avancerat för att direkt ändra inställningarna.

När du startar guiden, kommer du att tas genom ett par skärmar där du klickar på rutan som du tycker är bäst. I slutet av guiden, kommer det ändra inställningarna och stäng sedan.

Om du valt att klicka på fliken Avancerat i stället, kan du direkt ändra inställningarna. Standardvärdet för mig var 1,2, vilket är faktiskt det värde som jag föredrar, men du kanske vill det ljusare eller mörkare.

När du är klar trimma dina inställningar, måste du stänga en återuppta alla fönster för att få de nya ändringarna träder i kraft. Det kommer att vara värt det, men!

Observera att det finns några register hacka för att åstadkomma samma sak … men varför du skulle använda registret hacka i stället för denna söta verktyg jag vet inte.

Ladda ner Cleartype PowerToy från Microsoft

De flesta moderna CRT ser bäst med Cleartype. Det är bara de riktigt gamla som inte kan hantera subpixel rendering.

I bärbara datorer och sådana skärmar är det ett måste.

I min CRT (körs på XP-system) Jag älskar Cleartype på webbsidor, men menyn och namnlister är inte så bra. Det är faktiskt suddig oavsett hur mörk eller ljus jag in font color. Så till IE7 jag inte kunde använda den.

I IE7 kan du aktivera Cleartype i listan i avancerade inställningar.

nooooo !!, jag föredrog hur det var 1: a, hur gör jag ändra tillbaka?

Bara ställa den tillbaka till 1,2, vilket var standard.

Vad gör det här verktyget gör faktiskt (i visuella termer)? Gör typsnitt mörkare? Tjockare? Jämnare än standardClearType?

Jag använder GDI facket och dess awesome!

Fortfarande inte bra, men bättre än standardnivån. Varför kan jag inte avinstallera Cleartype helt och hållet? Det ger mig huvudvärk.

Standard ser värre än Cleartype i Vista (jag har en CRT gjort 2004) .; Typsnittet ser tunn eller trådiga .. inte tillräckligt mörk (om i standardläge). Finns det något sätt att fixa det andra än att använda Cleartype?

GDI facket är bättre än Cleartype, men utjämnade typsnitt är lättast på ögonen. Jag älskar skarpa typsnitt, Cleartype verkar ögon raps till mig.

BTW jag bara lägga här eftersom det är en av de platser som jag passerade i mitt sökande efter en lösning, så förhoppningsvis kan det hjälpa någon annan.

I själva verket kan detta vara den plats jag såg GDI bricka nämnts, vilket är faktiskt lösningen, även om CJD uppenbarligen inte hade räknat ut hur du inaktiverar kantutjämning med det.

Problemet med GDI magasin är att det inte flytta bokstäver över, så man hamnar med teckensnitt som har olika stora linjer, och det ser ganska ful. Cleartype med kontrasten vände hela vägen upp ser bättre, även om man fortfarande kan se vissa färgningsproblem.

Jag önskar uppriktigt Microsoft skulle bara släppa Cleartype med en CRT-läge som helt stänger av chroma subsampling, och bara använder nyanser av grått. Det ser så mycket bättre.

Och om det av någon anledning, vill du inte antialiasing, sedan bara stänga alla teckensnittsutjämning. Inget behov av ett extra program.

Glöm det. Jag använde en gammal version av GDITray. Den nya versionen är mycket bättre.

En “Quaker gun” är ett bedrägeri taktik som var vanligt i krig under den 18: e och 19-talen, där försvarar soldater skulle måla loggar svart för att ge en illusion av att de var riktiga kanoner. Namnet kommer från smeknamnet för Vännernas samfund (eller “Quakers”) och deras religiösa motstånd mot krig och våld.