som astronaut första moonwalk ord var avsedda att lösa en insats?

Svar: Pete Conrad

Den 21 juli, 1969 American Astronaut Neil Armstrong, ner från Apollo 11 Lunar Lander, blev den första människan att gå på ytan av månen, berömda förklara “Det är ett litet steg för en människa men ett jättesprång för mänskligheten.” Som han landade i den mjuka lunar jord.

Tre månader senare, syditalienska av Apollo 12 lander, amerikansk astronaut Pete Conrad gled också ner för stegen till den mjuka och dammiga månens yta. När hans stövlar landade han förklarade “Whoopee! Man kan det ha varit en liten för Neil, men det är en lång för mig. ”

Conrad senare visade att hans off-manschetten kommentar på hans första lunar promenad var faktiskt ett försök att vinna ett vad med italienska journalisten Oriana Fallaci. Fallaci trodde att alla kommentarer astronaut gjorts har manus av NASA, Conrad satsa $ 500 som det var inte så och vann vadet med sin “Whoopee!” Kommentar.