med hjälp av Server 2008 R2 som en stationär os: skapa möjligheter för sökning och avaktivera avstängning händelse tracker (del 4)

I den sista delen av vår mini-serien ser vi till att möjliggöra sökning och att bli av med avstängningshändelse Tracker. Många program är beroende av sökning, inklusive Microsoft Outlook, låt oss ta en titt på hur vi kan göra det.

Sök är en funktion som många av oss använder dagligen. Men som standard i Server 2008 R2 Search har inaktiverats. Det kan aktiveras dock att göra det öppnar Server Manager och högerklicka på roller, och välj Lägg till roller på snabbmenyn.

Klicka på Nästa på sidan Innan du börjar att ta upp en lista över tillgängliga roller som kan installeras. Kontrollera alternativet File Services och klicka på Nästa, på inledningen till File Services avsnitt på Nästa igen.

Nu kommer det att fråga dig att plocka de roller Tjänster, det enda du behöver för att välja är Windows Search-tjänsten.

Vid val av enheter som Windows måste index, du bör ta hänsyn till att de flera enheter du väljer desto längre tid tar det att bygga index, som bestämmer hur länge prestanda kommer att ske för. Eftersom vi bara har en enhet kommer vi att markera det och klicka på Nästa och sedan installera för att slutföra processen.

Så snart installationen är klar kommer du att kunna börja söka dina filer.

På en server, skulle du alltid vill veta varför en server fick avstängning. Men eftersom vi använder detta som en stationär operativsystem kan detta få mycket irriterande. Lyckligtvis avstängningshändelse Tracker kan mycket enkelt inaktiveras med hjälp av grupprinciper, för att öppna MMC Group Policy, tryck Win + R tangentkombinationen för att få upp en springa låda, och typ gpedit.msc sedan tryck enter.

När den lokala Group Policy Management-konsolen öppen navigera till följande plats

Datorkonfiguration \ Administrativa mallar \ System

Rulla ned på höger sida tills du hittar inställningen kallas Display avstängningshändelse Tracker

Dubbelklicka på den för att öppna det, ändra inställningen från inte konfigurerats för att funktionshindrade

Avstängning datorn så att inställningarna kan laddas, naturligtvis du kan också skriva gpupdate / force i en körning rutan om du vill att inställningarna ska börja gälla utan att behöva starta om.

Detta leder oss till slutet av vår mini-serie, det finns en hel del andra tweaks som du kanske vill göra, till exempel att konfigurera IE Enhanced säkerhetspolitiken så att du kan surfa på webben, så låt oss veta vad andra tweaks och hackar du använder i kommentarerna.

Kan du inte tillhandahålla länkar till andra artiklar i denna serie? Jag kunde aldrig hitta del ett.

@michael

Del 1: http://www.howtogeek.com/100645/using-server-2008-r2-as-a-desktop-os-installation-and-setup-part-1/

Del 2: http://www.howtogeek.com/100640/using-server-2008-r2-as-a-desktop-os-themes-part-2/

Del 3: http://www.howtogeek.com/100618/using-server-2008-r2-as-a-desktop-os-sound-part-3/

Using Server 2008 R2 as a Desktop OS: Installation and Setup (Part 1)

Det borde hjälpa!

Del 1 http://bit.ly/xa7Ic2

Del 2 http://bit.ly/yTmhpS

Del 3 http://bit.ly/yAJOuC

Del 4 http://bit.ly/xjEosT

https://www.dreamspark.com/default.aspx

Det skulle ta 40 Blu-ray-skivor, 212 DVD-skivor, 1,498 CD-skivor, eller 728,178 3,5 “disketter att säkerhetskopiera en enda 1TB hårddisk.