wi-fi vs. ethernet: hur mycket bättre är en trådbunden anslutning?

Wi-Fi är naturligtvis bekvämare än trådbundna Ethernet-kablar. Men Ethernet fortfarande erbjuder fördelar – snabbare hastigheter, lägre latens, och inga trådlösa störningsproblem.

Du har förmodligen inte kommer att ansluta en Ethernet-kabel till din smartphone som helst snart. Men detta betyder när det handlar om stationära datorer, bärbara datorer på skrivbord, spelkonsoler, TV-streaming boxar, och andra enheter.

Ethernet är helt enkelt snabbare än Wi-Fi, det finns ingen väg runt det. Men de verkliga skillnaderna är mindre än man kan tro. Wi-Fi har blivit betydligt snabbare under de senaste åren tack vare nya standarder som 802.11ac och 802.11n, som erbjuder maximal hastighet på 866,7 Mb / s och 150 Mb / s, respektive. Detta är en maximal hastighet för alla enheter i nätverket att dela, och du sannolikt inte kommer att få någonstans nära nära dessa hastigheter – men Wi-Fi är mycket snabbare än det brukade vara.

Å andra sidan kan en trådbunden Ethernet-anslutning teoretiskt erbjuda upp till 10 Gb / s, om du har en katt-6-kabel. Den exakta maximala hastigheten på din Ethernet-kabeln beror på vilken typ av Ethernet-kabel du använder. Men även katten-5e kabel i allmänt bruk stöder upp till 1 Gbit / s.

Men din Internet-anslutning är den verkliga flaskhalsen – det är den långsammaste delen av systemet. Internet-anslutning är sannolikt långt ifrån nära tak ut din Wi-Fi-anslutning hastighet, så det är bara att byta till Ethernet förmodligen inte påskynda saker.

Lokala anslutningshastigheter mellan enheter i ditt nätverk påverkas av detta. Till exempel, om du vill överföra filer så snabbt som möjligt mellan datorer eller enheter i samma hus eller i övrigt på samma lokala nätverk, kommer du vill använda Ethernet i stället för Wi-Fi – och helst minst Cat-6 kablar i stället för Cat-5e sådana. Din Internet-anslutning är inte inblandad i detta, så det är upp till den maximala hastigheter lokala nätverket hårdvara kan ge. Men även detta endast frågor om du regelbundet överföra stora mängder data mellan datorerna och du vill att det ska vara så snabb som möjligt.

Du kan testa detta genom att köra flera Internet-anslutning hastighet test, en gång medan på Wi-Fi och en gång när den är ansluten till Ethernet. Du bör inte se någon skillnad. Om du är nyfiken på filöverföringar lokala, försök att överföra en stor fil mellan två datorer när de är båda anslutna till Ethernet och medan de är båda anslutna till Wi-Fi. Du bör se en skillnad mellan dessa.

Anslutningskvaliteten är bara inte om rå bandbredd. Latens är också en stor faktor. Detta är känt som “ping” i spelkretsar. Om minska latensen så mycket som möjligt är din oro – till exempel om du spelar online-spel och behöver reaktionstiden vara så snabbt som möjligt – du förmodligen bättre med en trådbunden Ethernet-anslutning.

Å andra sidan, om du bara strömmande Netflix, skillnaden i latens kommer ingen roll. Sammanfattningsvis, med Wi-Fi, det är lite mer av en försening när signaler fram och tillbaka mellan en Wi-Fi-enhet och den trådlösa routern. Med en trådbunden Ethernet-anslutning, det finns mindre latens.

Du kan testa detta genom att köra en ping-kommando. Ping routerns IP-adress, både när ansluten via Wi-Fi och sedan när den är ansluten via Ethernet. Jämför resultaten för att se hur mycket latens Wi-Fi är att lägga.

Wi-Fi är föremål för mer störningar än en fast anslutning. Ethernet-kablar kan också uppleva signaldegradering, men det är lättare att hantera och undvika. Och när du har saker rätt konfigurerad, de ska bara fortsätta att arbeta utan att uppleva synes slumpsignalförsämring.

Med Wi-Fi, kan många fler saker störa. Dina grannar nätverk, andra enheter med Wi-Fi-spektrum, och objekt i vägen kan alla orsaka problem. Om du flyttar runt, kan din signal vara starkare på vissa ställen än andra. Det är därför det är svårt att säga exakt hur mycket latens kommer att införas ovan – det kan vara inkonsekvent och beror på hur mycket störningar det är.

Det är svårt att kvantifiera störningar, även om det finns saker du kan göra för att minska trådlösa störningar och få bästa Wi-Fi-signal möjlig.

Wi-Fi är fortfarande användbar. Wi-Fi kan du få en smartphone, surfplatta eller laptop i ditt nätverk från var som helst, flytta runt – det är självklart. Men Wi-Fi gör det också möjligt att ansluta enheter till nätverket utan att köra en Ethernet-kabel, så det kan bara vara bra även när du inte vill bry köra en Ethernet-kabel från din router till en enhet i ett annat rum i huset .

Det är det verkliga skälet att använda Wi-Fi: bekvämlighet. Om en enhet behöver flytta runt eller om du bara inte vill köra en kabel till det, är Wi-Fi rätt val.

Å andra sidan, om du har en stationär dator eller server som sitter på ett enda ställe, eller om du har en spelkonsol eller set-top box som håller din TV, är Ethernet fortfarande ett bra alternativ. Förutsatt att det är lätt att koppla enheterna i med en Ethernet-kabel, får du en mer konsekvent fast anslutning. Ja, är Ethernet bättre.

Men det är inte nödvändigtvis så mycket bättre, och de flesta människor kan vara glad vistas med Wi-Fi och glömma att köra Ethernet-kablar. Det är upp till dig – testa dina anslutningshastigheter och latens med hastighetstestet och ping verktyg ovan kan hjälpa dig att göra ett mer välgrundat beslut.

Säkerhet är ett annat bekymmer. Även om du använder moderna WPA2-PSK för att säkra din Wi-Fi, kunde människor teoretiskt försöka ansluta till Wi-Fi-nätverk. Om du använder en trådbunden Ethernet-nätverk, kan man bara ansluta om de fysiskt kan ansluta en enhet till din router. Naturligtvis kommer du antagligen att använda både trådbundna och trådlösa anslutningar, så detta oftast bara frågor om du ställer in någon form av säker affärsnätverk. Vissa routrar tillåter dig att isolera ditt trådlösa nätverk från ditt trådbundna en, även om det kan leda till problem när enheter vill kommunicera med varandra.

De flesta hemdator inte har 10gbs nätverkskort.

Inte heller de flesta hem routrar, men det finns en hel del företagsklass enheter som stöder det och tekniken kommer troligen att sipprar ner till konsument-grade utrustning innan alltför mycket längre.

Den kritiska punkten ca 10 Gbps Ethernet just nu är att Cat 6 stöder det och Cat 5e inte. Om du bara kasta en kabel tvärs över rummet, det är inte en stor fråga. Men om du verkligen kommer att sätta kablarna i dina väggar, bör du få Cat 6 för dess framåt-kompatibilitet.

Dessutom, särskilt för tillämpningen av denna artikel, är det ett viktigt bevis på att Ethernet fortfarande kan ut-göra Wi-Fi på långa vägar. Och det kommer förmodligen under mycket lång tid, särskilt när du faktor i det faktum att Ethernet är en dedikerad transmissionsmedium vs. Wi-Fi delade medium.

Och det kommer förmodligen under mycket lång tid, särskilt när du faktor i det faktum att Ethernet är en dedikerad transmissionsmedium vs. Wi-Fi delade medium.

Det var inte alltid fallet. Tillbaka på 90-talet, hubbar var vanliga och växlar var sällsynta och dyra. Så ett nätverkspaket från en dator som faktiskt genomkorsas hela ditt nätverk och nådde varje dator på LAN. Det är fortfarande samma modell som WiFi använder.

Idag kopplar lösa det problemet genom att dirigera trafik i OSI nätverkslagret, skicka paket endast till sin destination. Det enda som går till alla datorer sänds trafik.

Så idag, är en gigabit-switch med 8 portar kan faktiskt överföra 8Gbps av data samtidigt. WiFi kan bara överföra det läget maximala trafiken totalt, så om jag tansfering en video mellan min HTPC och min bärbara dator via WiFi, som kommer att komma i vägen för min gaming PC att ladda ner senaste patchen på Steam (även WiFi.)

När jag ansluter alla dessa noder via en enda Ethernet-switch, men då speldator får sin egen gigabit väg till routern, medan HTPC och laptop har sina egna gigabit väg.

Jag har en känsla av att en framtida generation av WiFi kommer att använda något liknande frekvensbandspridningshoppning, så att WAP kan kommunicera med flera noder vid maximal hastighet. Spritt spektrum kommer också att eliminera behovet av att välja en kanal, eftersom åtkomstpunkten och fjärr nod kommer att kunna följa bandet för bästa anslutning vid varje given tidpunkt.

Jag har 1GB adaptrar i mitt hemmakontor källaren inställning som har flera små Hyper-V-servrar och en hemmaserver (WHS 2011) samt ett par stationära datorer. Hastigheten är bra för att stödja säkerhetskopior och att flytta stora filer runt som filmer och virtuella maskiner.

I resten av huset på de övre våningarna jag har 802.11n. Fungerar bra för säkerhetskopiering (inkrementell, kan den initiala ta ett tag) och streaming från mitt hem server. I en nypa jag har en 50 ft katt 5-kabel som jag kan dra ut när jag behöver tillfälliga höghastighetsanslutningar (t.ex. återställa ett kraschat PC).

802.11n Linksys E2000 accesspunkten och routern sitter fint i mitten av huset på första våningen och är ansluten till källaren E2000 router (och kabel internet-anslutning) genom golvet (efter torkavgasledningen öppning – routern är upp högt i tvättmaskin / torktumlare verktyget garderoben).

Jag använder Ixia fria Qcheck att mäta den verkliga genomströmning (så ignorera siffror och bara mäta för att se vilka trådlösa 300Mbps eller trådbundet 1GB verkligen få dig). Att vara i förorten vi kan se våra grannar trådlösa men de har inte någon större inverkan. Vad detta innebär är att på vissa ställen runt huset eller gården / garage Jag skulle bara få 1-2 barer i N men jag får fortfarande full fart eftersom det är minimalt brus / störning.

Vi har fyra personer (eller mer) ofta alla streaming samtidigt (flera enheter, PC, laptop, smart telefon, Netflix, TV-inspelningar, youtube, Hangouts skype etc) och har inga problem. Jag ska flytta till 802.11ac tiden som utrustningen blir ersatt men just nu 2.4Ghz N arbetar mer än tillräckligt för oss för full hem anslutning.

Jag skulle vara mer intresserade av säkerhet än något annat. Jag berättade Ethernet-anslutningen bör vara säkrare än Wi-Fi-anslutning – även om det är till hemnätverket. (Sa jag det rätt?) Hemnätverk i motsats till ett publikt nätverk på lokal café.

Är det så att bandbredd avsevärt kommer att minska när man har flera WiFi-enheter tillgång till en router? Till exempel strömma vi TV-program via vår dator ansluten till TV: n med HDMI-kabeln via WiFi och vi har en iPad, två smarta telefoner och annan bärbar dator alla på tomgång men automatiskt tillgång till routern synkroniserings och göra dessa okända saker som de gör? Vår streaming signal ofta visar en bandbredd problem en långsam anslutning.

Är det så att bandbredd avsevärt kommer att minska när man har flera WiFi-enheter tillgång till en router?

Ja och nej.

Om alla enheter hämtar samtidigt, då din bandbredd kommer att delas mellan alla dina enheter, men begränsningen kommer att vara den långsammaste länken i kedjan.

Till exempel, om du har 802.11G eller N WiFi, du får antingen 54Mbps eller bättre på själva WiFi länken. Så om din kabelanslutning är endast 30 Mbit, då WiFi sidan gör egentligen ingen roll – det är kabeln som är flaskhalsen.

Å andra sidan, om du har en 100Mbps anslutning och WiFi begränsar dig till 54Mbps, då din WiFi kommer att vara en begränsande faktor.

Varför jag läser den här artikeln och tonen får mig att tänka att Ethernet är någon form av föråldrad teknik? PERSONNALY, jag föredrar att koppla så många maskiner som jag kan hemma, är wifi endast för smartphones och surfplattor.

Det var inte alltid fallet. Tillbaka på 90-talet, hubbar var vanliga och växlar var sällsynta och dyra. Så ett nätverkspaket från en dator som faktiskt genomkorsas hela ditt nätverk och nådde varje dator på LAN. Det är fortfarande samma modell som WiFi använder.

Whut? Heck nej, wifi paket som inte överförs till varje enhet som är ansluten till samma nätverk / åtkomstpunkt som i en trådbunden anslutning via ett nav (som är i grund och botten en dum enhet som ett grenuttag). Åtkomstpunkten faktiskt fungerar mer som en switch än ett nav (med alla de begränsningar i trådlös teknik).

Jag hade nyligen Fox IQ ansluten. Teknikern monteras en ny svart låda, inte längre ansluter den till telefonlinjen till facillitate bokningsprogram som den äldre svarta lådan gjorde. I stället en liten vit ruta ansluts till power point bakom min TV och en sladd går från den i IQ svarta lådan. En liknande liten vit ruta är ansluten till en power point i ett sovrum i andra änden av mitt hus där mitt modem ligger och en sladd conects den vita rutan till en port på baksidan av modemet. Detta system är uppenbarligen körs ethernet från ena sidan av huset till den andra utnyttja 240volt hushåll ledningar och boka ett program på något sätt gjort under internetuppkopplingen.

Japp, elnätsadaptrar är inte nya. Det enda problemet är att de är starkt beroende av kvaliteten på din elinstallation, så du kanske inte få den annonserade hastighet eller de helt enkelt inte kunde arbeta alls.

Whut? Heck nej, wifi paket som inte överförs till varje enhet som är ansluten till samma nätverk / åtkomstpunkt som i en trådbunden anslutning via ett nav (som är i grund och botten en dum enhet som ett grenuttag). Åtkomstpunkten faktiskt fungerar mer som en switch än ett nav (med alla de begränsningar i trådlös teknik).

Tekniskt sett är en WAP en bro. Så ja, betydde bara data för en trådlös värd kommer att gå igenom den trådlösa sida, men alla data som går trådlös tas emot av, och synlig för alla värdar som är anslutna till den åtkomstpunkt. Så precis som ett nav, är det trådlösa mediet delas av alla värdar som är anslutna till denna knutpunkt.

Till skillnad från en switch, som isolerar varje kabel ansluten till den, alla datorer ihopkopplad med en trådlös åtkomstpunkt dela samma medium och kämpa för samma bandbredd.

Ja, men inte som en hubb. Såvida du aktivt sniffa paketen behöver noderna i nätverket inte får allt. De lyssnar, ja, men varje anslutning är individuellt krypterad (åtminstone med WPA).

Ja, men inte som en hubb. Såvida du aktivt sniffa paketen behöver noderna i nätverket inte får allt. De lyssnar, ja, men varje anslutning är individuellt krypterad (åtminstone med WPA).

Detta har ingenting att göra med kryptering. Poängen var att hubbar och 802,11 wifi båda delade media, och när du använder bandbredd på mediet, minskar den tillgängliga bandbredden till andra värdar. Switched Ethernet inte har denna begränsning, eftersom alla värdar har sin egen anslutning till växeln.

Väl duh, det är en radiosignal, skulle vara svårt att isolera individuella anslutningar, men åtkomstpunkten faktiskt gör det avsändande och hantera, till skillnad från navet som bara häller varenda paket på alla. Den delade medier är det enda de har gemensamt.

Tom är korrekt. Trådlösa LAN dela bandbredd mellan enheter som är aktiva på nätet. Växlar ge full fart till anslutna enheter. Trådbundna LAN är bättre, om det inte finns bara en trådlös enhet med lan. Ett stort antal sökningar bekräftar detta.

Tom är korrekt. Trådlösa LAN dela bandbredd mellan enheter som är aktiva på nätet. Växlar ge full fart till anslutna enheter. Trådbundna LAN är bättre, om det inte finns bara en trådlös enhet med lan. Ett stort antal sökningar bekräftar detta.

Glas synpunkt, som är väl tas, är att en åtkomstpunkt är en smart enhet, medan ett nav är knappast mycket mer än en splitter.In själva verket är en grundläggande Ethernet-hubb egentligen inte mer än en splitter och en rad repeatrar, även om de flesta hubbar har förmågan att förhandla hastigheter hamn och stänga missköter portar.

En AP gör mycket mer än ett nav, när det gäller att förhandla med kunder och hantera enskilda anslutningar. Det finns en ton mer händer i Layer 2 än ett nav, eller till och med en omkopplare, eftersom åtkomstpunkten inte bara att fungera som en bro till en trådlös transceiver, men måste hantera kryptering samt.

Hur som helst, vi har fått en bit utanför ämnet, och jag tror att vi alla förstår åtminstone i princip vad skillnaden är mellan de tre typer av enheter.

På växlar bör inte en dubbelriktad överföring? Så en 8-portswitch som faktiskt kan hantera 16 Gbps. BTW det måste något om 10 Gbps gräns på 1 Gbps växlar. Detta märks från prisskillnaden mellan de 5 och 8 port switchar.

Jag skulle generellt undvika att använda wi-fi när / där det är möjligt för tillförlitlighet, säkerhet och bara bekvämlighet. Försök att ställa upp en ny router över wifi.

I själva verket om man skulle använda 2 Ethernet-portar med ett OS kan dela bandbredd, som Windows 2003, kan man praktiskt taget dubbelt genomströmningen.

På växlar bör inte en dubbelriktad överföring? Så en 8-portswitch som faktiskt kan hantera 16 Gbps.

Nej Tänk på där trafiken går. 1 byte av ingång måste vara lika ett byte av produktionen någon annanstans. Om du skulle räkna hamntrafiken individuellt, kan det framstå som 2 byte, men egentligen bara ett byte har överförts.

I själva verket om man skulle använda 2 Ethernet-portar med ett OS kan dela bandbredd, som Windows 2003, kan man praktiskt taget dubbelt genomströmningen.

Detta är verkligt gemensam på servrar. En server kan till och med vara ansluten till två olika växlar i ett datacenter för att verka som en redundant bana i fall en switch misslyckas.

Den enda gången jag ser trådlös användbar är för mobiler och surfplattor. Om du ansluter vardagsrum dator ner till din router på övervåningen, kan du bara använda kraftlednings nätverk. Problemet löst!

Jag är förvånad över denna artikel inte röra mycket på interferensspektrumet. Beroende på vilken frekvensområdet enheten använder och vilka kanaler du är på inom denna frekvens kan du inte bara har att göra med inblandning av andra elektronik, mikrovågor, eller vad som helst, men även konkurrerande trådlösa enheter. Jag bor i Los Angeles och när jag använder en signalanalysator att kontrollera styrkan och konkurrens mellan kanaler i mitt område, antalet signaler är häpnadsväckande.

Också, medan jag vet de högre enheter frekvens inte tränga igenom så många väggar och brukar tävla över hem lika lätt, det också brukar lätt nå andra delar av min komplicerade hem så lätt som det lägre frekvensområden göra …. jag har en 300mbs upp / 100 MBS ner och alltför många enheter för wifi för att maximera användningen av min bandbredd, så jag bara använda det som en tillfällig för en hel del av de olika bärbara enheter som jag använder. Jag önskar att det fanns mer diskussion om vissa av dessa interferens begrepp om.

Ethernet har en stor fördel jämfört med Wi-Fi för att ansluta åtkomstpunkter (andra än AP inbyggd i de flesta routrar). Accesspunkter som ansluter till nätverket genom wi-fi brukar kallas “Wi-Fi extenders”. Det är bättre att ansluta en åtkomstpunkt till routern med trådbunden ethernet. På så sätt behöver du inte använda wi-fi bandbredd helt enkelt upprepa wi-fi RF-signalen.

Men de flesta människor kommer att gå med det billigaste alternativet, en dum som stenar nav som ganska dödar de flesta av fördelarna med ett trådbundet nätverk. Anslut en äldre 100Mb enhet till ett nav och du bara begränsat hastigheten på varje annan enhet till 100Mb, oavsett konstruktionshastighet.

Jag har en ganska ny nav om runt som fortfarande kan dödas genom att hoppa 2 portar tillsammans. Å andra sidan har jag 2 $ 50 Gb switchar som klarar detta test med glans, och ge full Gb anslutningar oavsett 1Mb enhet Jag har anslutit.

Med Wi-Fi, varje enhet som är ansluten saktar nätverket oavsett om det faktiskt är att använda nätverket. Det rapporterade länkhastighet visas på tre enhet är ofta en vanföreställning. Jag har testat detta flera gånger. Med en TV, blu ray, 2 telefoner, en tablett, och 2 bärbara datorer som är anslutna men tomgång, lider tredjedel laptop avsevärt. Stänga eller döda länken på alla enheter påskyndar tredje laptop mycket märkbart, en och backas upp av flera streaming och stora / små filöverföringar.

Så just nu en kraftledning adapter matar en switch som alla underhållningsenheter är anslutna till tills jag kör kabel. Jag tycker det ökade p priset kraftledning adaptrar ganska nedslående. Köpte min första set i 03 för 50 dollar. Men de är känsligt och en säkerhetsrisk, eller åtminstone de var. I 03 en plugg var död, men kontakten en fot bort fungerade perfekt. Tills en granne köpte samma uppsättning som dödade båda näten, såvida inte en router togs ner, sedan hade vi ett jätte nätverk.

Men säkerhet för en Ethernet / Wi-Fi combo är ganska trivialt. Ändra standard-gateway-adress, ssid (och stänga sin sändning), och använder MAC-adressfiltrering.

Människor behöver bara lära / forskning. Det finns så många tutorials där ute nu att alla som vill kan få ett anständigt, om inte mycket väl nätverksinstallationen.

Ändra standard-gateway-adress, ssid (och stänga sin sändning), och använder MAC-adressfiltrering.

Det gör exakt noll för någon som använder något som NetStumbler.

Det enda effektiva säkerhet för WiFi är WPA-kryptering med ett långt lösenord (eller använda ett certifikat på ett företagsnätverk.)

Med Wi-Fi, varje enhet som är ansluten saktar nätverket oavsett om det faktiskt är att använda nätverket. Det rapporterade länkhastighet visas på tre enhet är ofta en vanföreställning. Jag har testat detta flera gånger. Med en TV, blu ray, 2 telefoner, en tablett, och 2 bärbara datorer som är anslutna men tomgång, lider tredjedel laptop avsevärt. Stänga eller döda länken på alla enheter påskyndar tredje laptop mycket märkbart, en och backas upp av flera streaming och stora / små filöverföringar.

Detta beror på länkförhållandena mellan enheten, liksom vilken typ av enheter som är anslutna. Jag har cirka 30 enheter i hemnätverket, och åtta av dem är trådlös, men jag ändå få full 54Mbps nedladdningshastighet på min iPad när jag kör ett hastighetstest.

Förmodligen vad som orsakar nätverks avmattning är inte hur många enheter i nätverket, men kvaliteten. Du antingen har en enhet med en verkligen skit anslutning som orsakar en hel del försök, eller om du har en B eller G-enhet som är bloggat nätet ner.

Så just nu en kraftledning adapter matar en switch som alla underhållningsenheter är anslutna till tills jag kör kabel. Jag tycker det ökade p priset kraftledning adaptrar ganska nedslående. Köpte min första set i 03 för 50 dollar. Men de är känsligt och en säkerhetsrisk, eller åtminstone de var. I 03 en plugg var död, men kontakten en fot bort fungerade perfekt.

Detta är inte en överraskning alls. Installations är full av alla typer av RF, och det är lätt för en bullriga strömförsörjning compleltely förstöra din anslutning. Också, som ni påpekade, grannar kan ibland kombitrafik på din PNA nätverk, särskilt i en lägenhet, där det inte finns en hel del fysisk åtskillnad mellan panel och din granne.

Jag måste göra några tester på min Wi-Fi sedan. Tack för tipset. Kan du rekommendera några särskilda verktyg för? Eller bara köra överföringstester på varje enhet när de är de enda som är anslutna? TV, kabel, etc, är svåra att göra det på, men en av dem kan definitivt vara den skyldige.

Jag skulle mycket hellre ha ett objektivt sätt att titta på varje enhet än bara testa willy nilly eftersom detta skulle användas i framtiden. Jag vet att det finns programvara för att titta på datornoder, men har inte sett saker för info underhållningsenheter.

När det gäller säkerheten, ja, du bör köra kryptering med ett långt lösenord, företrädesvis ett slumpmässigt genererade en. Kombinera det med vad jag noterade och de allra flesta människor kommer att ha noll problem.

Och naturligtvis certifikat. Jag har arbetat på några ställen med bergfast säkerhet som sedan får personliga enheter att använda det trådlösa nätverket för internet. Problemet är att de får anordningarna för att köra Exchange-klienter utan cert, vilket ger perfekt överhörning mellan säkra och icke säkra nätverk. Alla pengar och hårdvara spenderas för att säkra det interna nätverket gått med beslutet att tillåta åtkomst från “insidan” utan certifikat.

Inte ens får mig började de militära nätverk jag har behandlat det skulle vara helt sluten slinga, men var, och fortfarande är äventyras eftersom en idiot tilläts att “fixa” något som han hade ingen verksamhet jävlas med.

PL var en överraskning för mig tillbaka i dag med de 2 uttag. Det var en väns hus och ett rum renoverades till ett kontor, så det enda jag kunde tänka på var en krets tillsattes i en inte så optimalt sätt. Jag var att länka till den motsatta sidan av huset, och alla andra utlopp förutsatt fullt länkhastighet.

Det finns ett par saker som inte nämns här och några bitar av slumpmässigt icke faktum, långt-be-det för newb att använda “nonsens” så snart

1) Wi-Fi – smarta (switch) eller dum (hub)? Mycket, mycket dum. Liksom alla Ethernet, dess ett delat medium, i detta fall (802.11x) luft i stället för koppar eller optisk fiber (802.3x). 802,3 beskriver också CSMA / CD; metoden för delning är Collision Detection, där ett försök görs för att sända varje slumpmässiga ‘n’ sekunder och retried om det redan finns data på viran. 802.11x (Wi-Fi) är också CSMA, men CA – Collision Avoidance … noden princip planeras på ett sådant sätt att undvika kollisioner. För alla möjliga anledningar, CSMA / CD är mer effektivt (bättre prestanda) med risk för tillförlitlighet, medan CA handlar prestanda för mer kontroll av tillförlitlighet … viktigt när medieskiktet inte kontrolleras / reglerbar (luft). Så jag tror 802.11 metod sämre än 802,3 metod även över ledningar. BTW, Appletalk, och andra gamla trådbundna nät som används CSMA / CA också, men övergav det när mer prestanda behövdes.

2) Så, om allt Ethernet är CSMA ändå, varför har t.ex. koppar fick en kant? Med en omkopplare, det finns bara en nod per LAN-segment … den port du är ansluten till. AP: s “port” är antennen, som alla är ansluten … inte ens nödvändigtvis bara de på “din” LAN … leta upp “Rouge AP begränsning” på någon Wi-Fi-leverantör Enterprise redskap. De försöker att mildra det faktum att en AP ständigt försöker göra CA genom att lyssna till och svara på all trafik. Mycket dum. Men billigt!

3) Om något har en fast port, sedan använda det, om det inte är mobil. Varje enhet du tråd lämnar bandbredd och CA overhead tillgänglig för de mobila enheter som du inte kan. Vill du förbättra hastigheten på streaming till din iPad? Anslut din bärbara dator till gigabit switch när det sitter på skrivbordet i idet! Enkel.

4) Kryptering … bara använda WPA2, fullt stopp. Bortsett från allt annat, är en del av 802.11n spec (och jag antar ac och andra nya) att förneka de snabbaste hastigheterna till folk med hjälp av “ingen” eller WEP, etc. Läs det igen … sin del av SPEC! Så, för att säkerställa de snabbaste hastigheterna, se till att alla kunder använder samma, senaste protokoll t.ex. alla kör i ‘n’ läge med WPA2 att få bästa prestanda.

5) Använd aldrig en repeater. Om du måste förlänga en signal trådlöst, använda två AP back-to-back, dvs överbryggas med kabel / jumper, annars dela förmågan av hela nätet, snarare än bara långt bort avsnitt. Bättre … köra en annan tråd till en andra AP … du nu har två separata t.ex. “Upp till 600 Mbps” WLAN: s (dvs. 1200Mbps service ‘n’ användare) snarare än en service alla (600Mbps service ‘n’ användare) som sedan halveras repeatern (300Mbps service ‘n’ användare).

6) Se upp för Faradays bur. En kund hade varit “fungerar bra” alltid när “plötsligt” alla Wi-Fi praktiken inte längre efter att ha varit borta några veckor. Anledningen? Ett kök reno (därav hans bort-ness) såg en vacker, rostfritt stål kommersiell kvalitet kök höja värdet på sitt hem, men döda sin Wi-Fi var som helst förbi den nya glänsande utrymme. Det skulle ha kostat honom en sex-pack av hantverk öl ha sparky sätta vissa Cat6 UTP (jag skulle göra 10 !!!) kabel i golvet eller taket utrymme innan den stängdes … men …

Hur som helst, nog. Trådbundna beats trådlös helst, utom för rörlighet och ju mer du tråd, desto mer är tillgänglig för de mobila saker som du inte kan eller inte vill.

Thomas Edison friade till sin andra hustru via morsekod.