vilket U.S. mynt är det mest kostnadseffektiva att prägla?

Svar: Quarter

En av de problematiska aspekter av prägla metall valuta är de stigande kostnaderna för de metaller du hantverk mynten med burk (och gör) växa snabbare än värdet av den präglade mynt själv. Medan många människor är medvetna om att det kostar mer att prägla ett öre än öre är värt (1,8 cent att producera med ett nominellt värde av 1 cent), är det också kosta ineffektivt att prägla en nickel (9,4 cent att producera med ett nominellt värde av 5 cent).

När vi kommer in dime territorium, saker börjar titta mer gynnsamt, det kostar 4,6 cent att producera en dime men det nominella värdet är 10 cent. Kvartal är ännu mer praktiskt, det kostar bara 10,5 cent för att producera en fjärdedel, men det nominella värdet är 25 cent.

Så hur mycket pengar den amerikanska Mint förlora i processen att prägla pennies och Nickels? De stigande kostnaderna för metaller började påverka mynt produktion runt 2006 och 2011, hade öre och nickel tillverkningskostnader nått över 100 miljoner dollar per år.

Om mynt kostar så mycket att prägla, är den självklara lösningen för att göra en förändring. En enklare prägling process eller billigare material bör få bollen i rullning.

Jag kunde se kolfiber eller kisel mynt gör ett uttalande i dagens ekonomi.

Varför inte plast? Ja, de skulle vara counterfeitable, men skulle pennies och nickels vara värt någons tid och ansträngning? Och varför vi behöver fortfarande öre alls? Vad kan du fortfarande köpa som kostar mindre än en nickel?

Men det största slöseriet är dollarsedel, som slits ut i lite över ett år. Göra sig av med dem och människor kommer snabbt att acceptera och använda $ 1 mynt, vilket skulle vara mer ekonomiskt att producera än kvartal.

Det är lite oärligt att säga att det kostar mer än ett öre (eller vad som helst) för att göra saken än saken är värd. Detta skulle vara ett problem om saken bara kan användas en gång. Som det är, är mynt återanvändas tusentals, om inte miljontals gånger vilket gör hela denna jämförelse typ av dum.

beep54orama har det korrekt. Även om det kostar mer att prägla pennies och nickels (en av anledningarna till det var diskussion om att göra sig av med pennies), den här artikeln gör förslaget att det kostar oss pengar för att helt enkelt använda pengar.

Men samma öre kan användas tusentals gånger under loppet av några decennier. Gör sin “värd” långt mer än bara $ 0,01. Detsamma gäller för den ovan nämnda dollarsedel, som kan slitas ut inom några år.

Däremot tryckt pengar inte bära på ett år. Även den mest konservativ uppskattning jag kan hitta är 18 månader, med Federal Reserve hävdar 5,8 år för $ 1 räkningar. Större valör räkningar håller längre, eftersom de används mindre ofta.

Källor för Bill livslängd: http://www.federalreserve.gov/faqs/how-long-is-the-life-span-of-us-paper-money.htm http://www.factmonster.com/ipka/ A0774850.html

Anser inte dollar mynt bara kostar $ 0,10 till mint? Och hur ska vi förlora så många pennies per år att de måste ersätta många av dem. Sedan år 2000 har mynta gjort 108 miljarder öre. Det jämnar ut av varje man / kvinna / barn i USA förlorar 28 öre per år. Jag förlorar kanske en handfull per år och resten av dem jag får brukar få återföras till kretsloppet efter 6-9 månader.