vilket band samlades eftersom medlemmarna kördes från en pistol slagsmål?

Svar: Hall & Oates

Hall & Oates, en musikalisk duo bestående av Daryl Hall & John Oates, samlades i slutet av 1960 som ett resultat av en balsal bråk vände ful. År 1967 var både män på Adelphi Ballroom i Philadelphia att främja sina egna separata musikgrupper i en kamp om bandets stil konkurrens. Musiken var inte det enda folk slåss om, dock. Rivaliserande gäng medlemmar i publiken började slåss, vapen drogs, och när skotten hördes Hall och Oates befann sig förenas både flyr kaoset via en tjänst hiss bakom scenen.

De två scen flyktingarna slå bort det, fann de hade en hel del gemensamt (som båda deltar Philadelphias Temple University), och även hamnade blir rumskamrater. När de beslutade att bilda en musikalisk samman 1970, lyfte de sina bandnamn direkt från brevlådan till lägenheten: “Hall & Oates”.

Bild av Gary Harris.