vilka vetenskapliga mätskala ursprungligen inverterad från sitt nuvarande tillstånd?

Svar: Celsius

Celsius är en måttenhet för temperatur, uppkallad efter den svenska astronomen Anders Celsius. Även om det skulle vara lätt att säga Anders Celsius uppfann skala, är det verkligen namnges i hans heder som det ändrades nästan omedelbart efter hans död.

Varför förändrats? Av skäl som förstås tydligast av Celsius själv och några (om någon) andra i forskarvärlden, insisterade han på att sätta skalan så att 0 ° C var temperaturen i kokande vatten och 100 ° C var fryspunkten för vatten. Om du hittar tanken på skalan går ner för att indikera ökad värme och går upp för att indikera att minska värma en obekväm en att begrunda, du är verkligen inte ensam.

Inte bara tyckas märkligt för oss i detta att tänka på en stigande temperaturavläsning som en indikation på en fallande verkliga temperaturen, Celsius samtida kände samma. Nästan omedelbart efter hans död 1744, den svenska botanisten Carl von Linné snabbt inverterad skalan till sin nuvarande form (där vatten fryser vid 0 ° C och kokar vid 100 ° C). Andra forskare antas snabbt den nya och mer tilltalande arrangemang och över två hundra år senare, är vi fortfarande med hjälp av skalan på ett sådant sätt.

Kan vi bara gå över till Celsius redan? Vår är det enda land kvar i hela världen som fortfarande klänger envist och idiotiskt till Fahrenheit (och “Old English” -system) !!

Tydligen temperatur och avståndsmätning (miles – kilometer), och tappar för kreditkort är alldeles för svårt för amerikanerna att ändra.

Vad hände till Celsius. Plötsligt blev Celsius. Varför?

Från Google: “Det blev Celsius 1948 eftersom Celsius, vilket innebär 100 grader, var också en måttenhet i de franska och spanska Celsius är uppkallad efter svenska astronomen Anders Celsius, som uppfann Celsius skalor..”

Hur om vi bara gå tillbaka till de riktigt gamla systemet med “Det är varmt.” eller “Det är kallt.” eller “Det är ca 10 minuter fågelvägen.

Och varför är en timme 60 minuter i stället för 100. och definitivt det ska vara 10 timmar på en dag.

100 dagar om året skulle vara trevligt. 10 – 10 dagars månader.

Var försiktig med vad du ber om. Australien övergick till decimalsystemet 1966. Strax före decimal, affärsinnehavare justerade livsmedelspriserna så att de avslutades i fyra pence eller 9 pence. Efter decimaisation priserna var omedelbart “avrundas” till 5 cent eller 10 cent, det var en bluff där företag gjorde en motza på deras kunder bekostnad, men vi förväntades att lida som tyst. Byggvaror var lite annorlunda, gick timmer väggregel storlekar från 3 “x2” ner till 70 x 22mm. 4 “x 2” blev 90 x 35 mm och bredden mellan reglarna gick från 18 “centra till 500mm så att kunden fick mindre virke för sina pengar. Den enda fördelen jag kan se var hörnen på timmer avrundade så fanns det mindre splitter .