varför titta på reklam när robotar kan göra det för oss?

De falska trafik system som ruttnar Internet

Sent det året han och ett halvdussin eller så kollegor samlades i en New York konferensrum för en presentation på utförandet av annonser på nätet. De var bedövas. Digital avkastning på investeringen var cirka 2-1, en ökning $ 2 i intäkter för varje $ 1 i annonsutgifter, jämfört med åtminstone 6-1 för TV. Den mest häpnadsväckande upptäckten: Endast 20 procent av kampanjens “annonsvisningar” -Annonser som visas på en dator eller smartphone skärm ens ses av verkliga människor.

… Alltmer digitala annons tittare är inte mänsklig. En studie förra året i samband med Association of National Annonsörer inbäddade miljarder digitala annonser med kod som syftar till att bestämma vem eller vad såg dem. Elva procent av visningsannonser och nästan en fjärdedel av videoannonser var “ses” av programvara, inte människor. Enligt ANA studien, som genomfördes av säkerhetsbyrån White Ops och titeln The Bot Baseline: Bedrägeri I Digital Advertising kommer falska trafik kosta annonsörer $ 6,3 miljarder i år.

Nivån av bedrägeri på nätet är bara helt häpnadsväckande. Även de största webbplatser från de största hushållsnamn förlag som du kan tänka dig ofta komplettera sina tal med låg kvalitet eller helt falska trafik – allt från clickbait att klicka bedrägerier som öppnar fel sak, att skadlig kod styrda botnät som surfar på webben låtsas vara människor. Om Skynet någonsin blir verklighet, kommer det förmodligen att utvecklas ur onlineannonsering systemet och förslava mänskligheten att göra dem titta på annonser.

Vi talade med en säkerhetsforskare som undersöker skadliga program för forskning annons bedrägeri, och han berättade att massor av förlagen köper trafik från mellan män – låga marknadsföringsbyråer kvalitet som lovar de kan hjälpa dig att få besökare till din webbplats för en mycket liten mängd av pengar. Du kan betala $ 1 för 1000 besökare, och så länge du kan göra mer än $ 1 från annonser, kan du bara skruva upp tratten att göra ännu mer – om du kan få $ 5 för varje tusen “besökare”, du gör $ 4 för varje $ 1 du spenderar. Det är inte svårt att se hur detta kan vara attraktiv för förlag som saknar integritet.

Problemet, sade han, är att många av dessa mellan män sedan köpa trafik på tunnelbanan från botnät operatörer, som betalar andra människor att få sin malware installerade på folks datorer så att de kan styra tiotals eller hundratals miljoner datorer. De botnät är speciellt konstruerade för annonsbedrägerier – de öppnar en dold webbläsare i en sandlåda och även kapa ljudkortet drivrutiner för att låta dem att stänga av ljudet från sin dolda webbläsare samtidigt som det ser ut som om datorn inte gör någonting.

Många av de förlag som betalar för denna trafik är bara kör junky webbplatser för arbitrage att ingen i deras rätt sinne någonsin skulle visa, men en hel del mer av dem använder botnet för bedrägeri för att lösa ett annat problem helt: läsare som alltid klicka för att hoppa över videoannonser. De flesta vuxna webbplatser dessa dagar har videoannonser som betalar en massa pengar, och nästan varje vuxen webbplats är mycket populär – men ingen vill sitta igenom videoannonser högt betalda. Så de människor som driver dessa platser betala mellan män som betalar botnät operatörerna att ha skadlig kod låtsas vara en läsare och bläddra runt sina webbplatser utan att hoppa över de videoannonser. Så att de kan samla in mer pengar.

Som jag nämnde häromdagen, är onlineannonsering långsamt döende, och alla automation är en av anledningarna. När robotar avgöra vilka annonser får visat sig som besökare kommer de enda personer som ser annonserna vara robotarna.

Tidigare tankar du kanske har missat