varför fönster vägrar att använda alla RAM installeras på en dator?

Det finns inget som enorma känslan av att äntligen att kunna utföra en större uppgradering på din dator, men vad gör du när systemet vägrar att använda sig av hela uppgraderingen? Dagens Superuser Q & A inlägg har svaret på en frustrerad läsarens fråga.

Dagens Frågor och svar session kommer till oss med tillstånd av Superuser-en uppdelning av Stack Exchange, en community-driven gruppering av Q & A webbsidor.

Foto med tillstånd av Daniel Dionne (Flickr).

Superuser läsare Ordföranden jamar vill veta varför hans Windows 7-system inte använder alla RAM tillgängligt på sin dator

Jag har Windows 7 Home Premium (64-bitars) installerat på min dator och moderkortet kan hantera upp till 32 GB RAM. Jag har nyligen uppgraderat min dator till 20 GB RAM-minne, men operativsystemet säger att endast 16 GB 20 GB jag installerat är användbar.

Jag har fyra platser på moderkortet. Jag har installerat två 8 GB pinnar RAM närmast CPU och två 2 GB pinnar RAM i de återstående spåren. Jag såg till att RAM-minnen är samma (DDR3, 1600 MHz). Bara i fall det är viktigt, jag installerade också en GTX 770 GPU med 2 GB minne. Här är en lista över specifikationerna för mitt moderkort: P8P67_LE moderkort (Asus).

Vad gör jag fel? Varför ser jag denna fråga i min dator kontrollpanel?

Varför är ordförande jamar Windows 7 systemet inte kan använda de andra fyra GB RAM?

Superuser bidrags kanadensiska Luke har svaret för oss

Windows 7 Home Premium stöder upp till 16 GB RAM-minne. Det är därför bara en del av vad du har installerat visar som användbar även om din dator stöder extra RAM och kan detektera den. Det är ett licenssystem fråga i Windows 7 som endast gör det möjligt att använda 16 GB RAM-minne. Du kan visa minnesgränser för olika versioner av Windows och Windows Server utsläpp via länken nedan

Fysiskt minne Gränsvärden för Windows och Windows Server Releases Obs! Denna länk är satt till Windows 7 del av supportsidan.

Har något att tillägga till förklaringen? Ljud av i kommentarerna. Vill du läsa fler svar från andra tekniskt kunniga Stack Exchange-användare? Kolla in hela diskussionstråd här.

Jag har Windows 7 och 16gbs men visste inte windows begränsad det. Tack!

Jag visste inte det heller. Jag antar att jag aldrig sprang in den övre gränsen för Windows. Jag hade antingen en 32-bitars begränsning, eller inte tillräckligt hårdvara (RAM) för att köra in i detta tak.

Jag kör W8 Pro hemma, så jag antar att jag fortfarande inte kommer att köra in i den.

Enkel fix: http://www.downloadmoreram.com

Detta är ett beslut för försäljning inte en teknisk. När du låter marknadsförare över styra teknikerna, ja, du får produkter som Windows 8.1.

Tack för det, foo – Jag har nu 9000 GB RAM.LOL!

Det brukade vara liknande problem i äldre versioner av Windows. I själva verket om du hade för mycket systemet inte ens skulle boot.

Jag hade vid den tiden arbetade fram en metod för att förhindra detta problem. Jag tror att det ska fungera på Win 7 också. Det är ett gratisprogram RAM-disk program tillgängliga från Softperfect. Du kan skapa en 4 GB RAM-enheten och ställa in den för att hålla dina temporära filer i stället för hårddisk. Du bör nu kunna fullt ut utnyttja RAM och öka prestanda också.

Hur det fungerar? Ge mig adressen till freeware RAM-disk programvara, tack!

Ladda ner knappen längst ned på sidan.

http://www.softperfect.com/products/ramdisk/

Du har det. Jag var inte säker på om URL fick läggas upp. så bara heter företaget. Jag förväntar mig en google det och hitta platsen.

Jag visste inte att ……….

Windows 7 Home Premium stöder upp till 16 GB RAM-minne.

Mer som är meningslöst begränsat till 16 GB RAM för att få dig att betala mer.

Ha ha ha. Det är en super-crummy “begränsning licensiering”.

Jorden är en djup och vattnig plats, cirka 71 procent av planetens yta är havet och 66 procent av ytan är djupa hav (vatten med ett djup på 660 fot eller mer).