vad var den äldsta levande organismen någonsin upptäckts?

Svar: En tall

Den äldsta organismen någonsin upptäckte var en tall, speciellt en Great Basin Bristlecone sörjer-en art av tall kända för sin härdighet och livslängd. Den särskilda Great Basin Bristlecone sörjer i fråga skars ner i 1964 särskilt eftersom det hade blivit så gammal och härdiga.

Doktorand Donald Rusk Currey tog borrkärnor från träd i området för sin forskning. När han kom på den gamla Bristlecone (trädet skulle senare döpas Prometheus), kunde han inte få en ren kärnprov och bröt flera verktyg i sina försök. Forest Service personlig föreslog han föll och undersöka kärnan i trädet direkt. Han tog upp dem på inrådan och vid avverkning trädet han upptäckte att det var mycket äldre än han hade beräknat-the bevarade ringarna indikerade trädet var minst 4,862 år gammal och möjligen mycket äldre, vilket gör Prometheus den äldsta icke-klonal organism i världen vid tidpunkten för sin död.