vad religiösa rörelsen började på vita duken?

Svar: Jediism

I George Lucas omåttligt populära Star Wars-serien Jedi fungera som fredsbevarare i republiken och är bundna av en moralkodex som styr och humöret deras formidabla kamp skicklighet. Medan många en film goer under årens lopp har varit imponerad av Jedi och deras sätt att leva, att inte tala om deras awesome svärd kompetens vissa fans av serien var så imponerade att de började anta vägen för Jedi ordning som en personlig religion .

Den resulterande religiös rörelse, som kallas Jediism, har ingen formell grundare eller någon organiserad central struktur, både gemensamma komponenter i main stream religioner. Istället Jediism växte stegvis som individer över hela världen som hade antagit principerna för Jedi ordning som personliga tenents började kommunicera via anslagstavlor, Usenet grupper, och sedan webbplatser.

Anhängare av Jediism erkänner helt att Star Wars är fiktiv och att Jedi ordning faktiskt inte existerar utan hävdar att Jedi-koden, som föreställa sig av George Lucas och andra som har bidragit till Star Wars universum, är i huvudsak en blandning av det bästa jordens religioner har att erbjuda. Jediism då verkar det, fungerar som ett slags moderniserad och Sci-Fi förbättrad version av principerna om tålamod, lugn, och tro på en kraft som förenar mänskligheten och universum.

Jediism kastats in mediumspotlighten 2001 när Jediists och supportrar av religionsfriheten skrev i “Jedi” som sin religion på folkräkningen former i England och andra länder. Hundratusentals människor i England, Australien, Kanada och andra länder hävdade Jediism som deras religion. Procentandelen folkräknings svarande var så hög i Nya Zeeland att Jediism är, av siffrorna, den näst mest populära religionen i landet bakom kristendomen.