vad man ska göra (och inte göra) om du hittar en förlorad smartphone

Vid en viss punkt eller annan, kan du förlora din telefon. Det är alltid bra att veta vad man ska göra när det händer, men det finns en annan sida av den historien: vad händer om du är den person som hittar en förlorad telefon? Du skulle bli förvånad över hur många människor som inte vet vad de ska göra när de hittar någon annans telefon-och egentligen finns det inte en enda “rätt” svar. Men det finns några saker att tänka på för att göra det lättare för den personen att få sin telefon tillbaka.

En gång var jag på Old Navy och plötsligt byxorna bakom mig började ringa. Först trodde jag inte inser var ringningen kommer från, men det tog inte lång tid att räkna ut vad som pågick här: någon hade försökt byxor, sätta telefonen i fickan (vem gör det?), Och glömde att ta ut det. Så han kallade sin förlorade telefon tills någon svarade. Att någon var mig. Han hade ingen aning om var telefonen var ännu, vilket förmodligen är ganska vanligt när någon förlorar sin telefon. Men han kom tillbaka till Old Navy, jag gav honom hans telefon, och vi gick på om vår dag. Detta är troligen den vanligaste scenariot när det handlar om en förlorad telefon, men det är alltid bra att veta vad man ska göra när det inte spelar ut exakt så här.

Det finns en god chans att personen som tappat telefonen kommer att vilja antingen spår eller kalla det när de inser att det saknas, så en av de största saker du kan göra för att hjälpa dem är att hålla det laddas och ansluten till internet. Om telefonen är aktiv på ett mobilnätverk, bör den sista delen inte vara något att oroa sig för, men om det av någon anledning är det en inaktiv telefon, prova att sätta den på Wi-Fi. Detta kan inte vara möjligt om det har en säkrad låsskärmen, men hey, åtminstone du försökte. Varje liten bit hjälper.

I grund och botten, om telefonen dör, det är nästan meningslöst. Inga samtal kommer igenom och det finns inget sätt att spåra det när det är död. Så gör dem en tjänst och se till att det är Juiced åtminstone.

Detta är inte alltid en no-brainer, eftersom det inte alltid så enkelt. Du måste använda din bästa dom här, eftersom många företag kommer bara kasta telefonen i en behållare och vänta på att någon ska komma i letar efter det, de inte övervaka det för samtal, se till att det förblir laddat, eller något annat du ska göra med en förlorad telefon. Vad mer, om telefonens ägare inte vet var den försvann, de kan aldrig gå tillbaka till denna verksamhet igen. Som sagt, det är fortfarande rätt sak att göra om du inte vill ta på sig ansvaret för att vänta för ägaren att komma efter det.

Men du bör också hålla i minnet att det finns situationer där det inte meningsfullt att ge telefonen till en affärsmässig om du tycker att det är utanför, till exempel. Bara för att telefonen är framför en plats, inte nödvändigtvis betyda att ägaren var på denna plats. I denna situation, skulle de förmodligen aldrig hitta den.

Tänk på alla de saker du har på din telefon: personliga bilder, kontakter sociala nätverk, bankuppgifter, etc. Skulle du vill att någon tittar på det? Jag säker som fan skulle inte. Och det borde verkligen vara självklart, men jag ska säga det ändå: om du hittar en telefon som inte har en säker låsskärmen inte gå igenom det. Det är bara inte rätt.

Dock bör du nog kolla kontaktlistan. Ofta människor kommer att ha “favoriter” eller “spelade” kontakter in, och det är en bra satsning på vem man ska ringa om du försöker att spåra ägaren ner. Generellt skulle jag leta efter det mest talande namn-fru, hennes fästman, loverface BAE, bu-du vet, saker som alla visar deras betydande andra som. I det fall att det inte finns en betydande andra, kan du bara försöka ringa den första personen på listan. Eller till och med den sista personen i samtalslistan, men då du är på väg att få en lite alltför vänliga med någon annans telefon. Gå försiktigt, ärlig.

Ingenting om den akuta kontakter funktionen? Om telefonen är låst, och ägaren har lagt akuta kontakter på plats, kan du få tillgång till dessa för att varna människor ägaren knows.If telefonen har en låskod för att komma åt det här är troligen det enda du kommer att kunna göra , förutom hålla den laddade.

Jag brukade arbeta i en mitten-skolan och använde detta regelbundet för att spåra som är telefonen släpptes i hallen.

Jag hittade en Apple smart telefon som jag gick in i undercover parkering under vår lokala shoppingkomplex och eftersom jag inte visste var Centre Management Office var beläget i komplexet, tog jag det till polisstationen i stället som var nästan granne. i väntan på en kö vid stationen skrivbordet “ringde telefonen men som jag äger en Samsung och var obekanta med Apple och det tog mig ett par minuter att räkna ut hur att besvara samtalet som var ägare försöker hitta sin telefon . Allt gick bra och det fanns inga tårar före sänggåendet.

Japp, är kontakt nödsituation bästa insats på en låst telefon. Jag har också gjort en bättre på min telefon, på låsskärmen är har ett meddelande som säger “om funnit ring XXX-XXX-XXXX”

förutsatt någon med ett moraliskt medveten finner telefon som är.

En Charlie Brown jul, den femte studioalbum av jazzgruppen Vince Guaraldi Trio och uppkallad efter jul särskilda det fungerade som ett soundtrack för, är en trippel platina bäst säljande album.