vad kan man egentligen förvänta sig av Windows Vista Service Pack 1?

Du har redan hört nyheten: Microsoft släppte Windows Vista Service Pack 1 igår. Så vad betyder det för mig, och hur installerar jag det igen?

Vilka är de största förändringarna?

De flesta förändringarna i SP1 finns under huven, men du kommer att märka dessa förändringar direkt

Det finns ett stort antal korrigeringar och förbättringar i Service Pack 1, och jag rekommenderar absolut att du uppgraderar till den. För mer information om exakt vad som har förändrats, se denna Microsoft-artikel.

Installera Vista Service Pack 1

Vista SP1 kommer att distribueras via Windows Update samt erbjuds som en nedladdning, men det kommer inte vara omedelbart tillgängliga för alla.

För att se om det är tillgängligt för dig att installera, öppna Windows Update och klicka på Visa tillgängliga uppdateringar.

Du bör se Windows Vista SP1 i listan, och du kan bara klicka på knappen Installera för att fortsätta.

Först installationsprocessen hämtas.

Du blir ombedd att starta installationen, och sedan att acceptera avtalet.

Installationsprocessen tar en stund … det kan ta allt från 30 minuter till en timme beroende på hastigheten på din dator, och det kommer att starta om systemet ett antal gånger under processen.

Du kan också ladda ner Vista SP som en ISO-fil från Microsoft Download Center

Använda automatiska uppdateringar kommer att resultera i en mycket mindre nedladdning, och det är mycket lättare att hantera.

Varför är inte Vista Service Pack 1 tillgängliga för mig?

Om du inte ser Service Pack 1 i listan, kan det bero på flera orsaker, men troligen är en av dessa

För mer information om detaljerna om varför den inte är tillgänglig, se det här inlägget från den utmärkta Ed Bott.

Prestanda kan gå långsammare för ett par dagar

Vista installationen rensa din SuperFetch cache, vilket innebär för nästa dag (och särskilt de närmaste omstarter) Vista kommer att återuppbygga prefetch data, vilket kommer att göra det lite långsammare för en stund.

Startmenyn Sök Button är borta

Som ett resultat av en process med Google beslutade Microsoft att bara helt ta bort sökknappen från startmenyn, som verkar vara en överreaktion.

Du kan fortfarande öppna avancerad sökning dialogrutan genom att klicka på Start-menyn och använda F3, eller med hjälp av F3-tangenten när du använder någon utforskarfönster.

Din anpassade teman Break

Om du har använt en av temat lapp verktyg som VistaGlazz att lappa din Uxtheme fil, kommer Vista SP1 uppdatering skriva över den lappade filen. Du har bäst lycka byta tillbaka till Vista standardtemat innan du installerar SP1.

Du kan fortfarande lappa manuellt ditt tema med Uxtheme lapp härifrån. Jag kommer inte att förklara i detalj, men den manuella metoden omfattar följande steg

Obs: Detta bör inte påverka Star Windowblinds, som kontrolleras av Spencer från Star.

Custom Resource Hacks kommer att bryta

Om du har manuellt lappat olika filer som uppstartsbild, kommer du förmodligen att upptäcka att det har återgått, och från och med nu finns det ingen lösning som jag är medveten om.

Starlogonstudio kanske inte fungerar

Jag hade några problem med Starlogonstudio program som låter dig ändra inloggningsskärmen. Observera att jag inte är säker på att du kommer att stöta på samma problem, dessa instruktioner är bara för säkerhets skull.

En lösning som verkade åtgärda problemet för mig var att ställa in programmet att köra i kompatibilitetsläge genom att högerklicka på genvägen och väljer egenskaper, och sedan Windows Server 2003 på fliken Kompatibilitet.

Efter att ha ändrat detta och kör det första gången kunde jag ta av kompatibilitetsläge och programmet fungerade fint. Observera att du inte ens kan stöta på detta problem. [Uppdatering: Enligt Lex i kommentarerna, helt enkelt installera Logonstudio löser problemet.]

Hackade versioner av Vista deaktiveras

Om du kör en hackad version av Vista, kommer du troligen att upptäcka att de inte längre aktiveras, och du får svart skärm som säger att du kör en ogiltig kopia.

Minne Rapporterade är fysiskt minne, inte minne som används

Om du går in i systemet delen av kontrollpanelen ser du mängden minne i systemet, men detta kommer att visa mängden fysiskt minne installerat, inte det belopp som Windows faktiskt ser.

Om du har mer än 3,2 GB RAM och du kör 32-bitars Vista, är det fortfarande inte går att använda den extra minne, men det kommer att rapportera 4GB här.

Slutsats

Jag har kört Vista SP1 för ett par veckor nu och har inte haft några problem alls. Mitt system har varit igång perfekt, och det minskade antalet UAC uppmanas är bra för ett system Tweaker. Jag rekommenderar uppdatering när du har lite ledig tid.

Jag kommer att vara intresserad av att höra dina erfarenheter i kommentarerna, och om du behöver hjälp vi har duktiga nördar på vårt forum, eller så kan du kolla in Microsofts SP1 supportsida.

Uppdateringen var inte tillgänglig för mig eftersom jag inte hade installerat valfria BitLocker och Dream komponenter. Jag inser inte de valfria uppdateringar var nödvändiga tills jag läste detta.

Nu Service Pack 1 installerar så tack! kommer att rapportera tillbaka eventuella resultat

@tim

Jag är inte säker på de valfria uppdateringar faktiskt “krävs”, men på mitt system SP1 dök inte upp förrän jag installerade allt och klicka på “Check for updates” igen. Glad att höra det hjälpte dig!

När jag försökte Vista SP1 RC, fann jag samma nummer av Logon Studio Vista. En ominstallation av Logon Studio Vista löser problemet. Jag försökte inte SP1 Final ännu, så inte om en ominstallation kan fixa.

Inga Logonstudio problem här (32-bitars Vista Business). Tack för den fina uppskrivning av förändringarna. Jag tänker på återaktivera UAC för att se hur det har förändrats …

Jag har en hackad version av yttersta 64, och när jag installerade SP1, berättade det för mig att min stig skulle löpa ut i 14 dagar. Jag använde VistaActivator igen, och startas, och jag är fortfarande äkta. Activator är mycket lättare än det paradoxala versionen eftersom den gör allt för dig. Paradox version fungerar inte längre. Dessutom, alla även om jag inte har provat det, har jag hört den dag locker fix fungerar inte längre.

Jag hav Vista Home Basic, jag installerade sp1 2day och ändå ha sökfältet på min startmenyn (jag menar)

Jag installerade sedan unisstalled sista natten på grund av hela Vista Glazz sak. Folks från vista glazz föreslår att du unpatch datorn innan du installerar SP1. Jag kommer troligen ominstallera och göra den manuella patch. Man jag hoppas någon hittar ett sätt att fixa startmenyn sök … Jag använde det hela tiden att seach igenom alla program.

Om jag installerar SP1, men sedan bestämmer jag vill initiera min dator, kan jag ladda ner igen det? Jag vet att det låter dumt, men HP pissing mig med sina motstridiga drivrutiner med Windows Update Drivers och jag vill testa SP1 innan jag börja om.

im en verklig fanboy om uppdateringar allt, men detta är särskilt stor. kanske jag har varit på jobbet för länge, men min ljudet verkar ha förbättrats, HD-ljud förare sparkade i kanske?

AWESOME artikeln som alltid. Im en lärare och fortsätta att använda dina sidor i lektioner när de kopplar till leverantör saker. denna artikel kommer att vara hela min årskurs 9 är i morgon.

tack howtogeek!

@The Geek: Bra artikel men jag har ett par små korrigeringar, en. Från vad jag har läst Google bara klagade över att Windows Vista sökning var konkurrensbegränsande och det fanns ingen stämning,. Varav jag håller som det fanns ett gäng ingångspunkter i Vista som bara öppnade standard Vista sökning och nog ‘t ändras till en annan datorsökning produkt,. i SP1 Microsoft lagt till en sökhanterare som kan ändras till något program användaren vill med standard program på Kontrollpanelen,. sökningen menyalternativet på Start-menyn och mappen högerklicka sökord kunde ha lätt ändrats för att använda den nya sökhanterare sätts för att starta sökprogram,. jag har ingen aning om varför Microsoft beslutat att bara ta bort dessa poster,. 2. Den “men endast visar ett irriterande meddelande.” Är inte helt sant,. Aktiveringen väntar också 15 sekunder innan du låter någon använda datorn och återställer tapeter till helt svart varje timme,. Se http://www.winsupersite.com/ skyltfönster / winvista_sp1_wga.asp, fortfarande en mycket mindre av ett problem för människor som av misstag får sina system avaktiveras som för några månader sedan när Microsofts aktiveringsservrar gick ned.

Du tekniskt korrekt, de faktiskt lämnat in en anti-trust klagomål justitiedepartementet … även om det är mycket likt en process för konkurrensfrågor: http://www.nytimes.com/2007/06/10/business/10microsoft .html

Ok. Jag visste inte att Google sparade faktiskt ett klagomål med justitiedepartementet,. Tack för länken.

Det borde inte vara några problem med WindowBlinds eller Logonstudio Vista och SP1.

-Spencer

@Spencer

Tack för uppföljning på den. Jag hade vissa problem med Logonstudio, men de var lätt att lösa. Glad att veta någon från Star läser sajten =)

Fungerar bra här för mig. Min dator verkar mycket snabbare.

Jag har fortfarande en startmeny sökning. Är detta eftersom jag i Storbritannien?

@Jon

Startmenyn sökrutan togs inte bort, var på sökknappen under Dator på den högra sidan av startmenyn bort. Jag är inte säker på om Storbritannien … det är möjligt att de inte ta bort den från den utgåvan.

Återrapportering … nedladdningen tog alltid, men det äntligen installerat och allt verkar fungera bra.

@the Geek

Inga problem. Alltid känner fri att låta mig veta några problem eller förslag. 🙂

Jag har en HP dv9235nr laptop. OS är Vista Home premium.it är OS som kom med den bärbara datorn. ingen sp1 beta installerades. språket är engelska. hämtat och installerat alla Microsoft uppdateringar och allt som jag behövde från HP. alla förare som Vista SP1 har ett problem med har uppgraderats. när jag går till Windows Update SP1 uppdateringen fortfarande inte listat. några idéer??

tog alltid, men övergripande dess bra grejer. dessa är de saker jag märkte

1. min grafikdrivrutinen skulle tillåta mig att övervintra längre. var tvungen att gå igenom hela jazz om att få en icke hk drivrutin som ska installeras på min HP laptop. fick en förare, och dess kallt nu,. 2. inga fler uppmaningar i mstsc;. 3. kommer ut / går i ide snabbare, 4. winamp går galet ibland nu, fem. firefox fryser en hel

Jag prolly har mer, men jag kan inte tänka på dem nu.

@Steve ..

kolla detta..

http://support.microsoft.com/kb/948343

Om du har någon av de förare som inte uppdateras som anges i ovanstående MS artikeln behöver du inte SP1. Pls vänta och se.

Santo

Tack för informationen. Alla problemförare som anges i MS artikeln har uppdaterats på min dator. Fortfarande ingen SP1 anges i fönstren update.With alla problem som orsakas av sp1 uppdatering anges i många forum, kanske det inte är listad är en välsignelse !! steve

PROBLEMET LÖST!!

tyckte att det här inlägget. provat det och Vista SP1 var nu listade. installerad och fungerar. inga problem hittills.

Jag tror att jag kan ha fast Conexant High Definition Audio föraren fråga. Jag fick föraren från Windows Update och jag fortfarande inte kunde se SP1. Jag sedan bara läsa beanboy89 inlägg och jag bestämde oss för att se vad som händer i mitt C: \ WINDOWS \ system32 \ drivers mappen. Jag märkte att det fanns 2 Conexant filer (CHDART.sys och CHDRT32.sys). CHDART.sys verkar vara samma fil som nämns i orsakerna till SP1 inte dyker upp, men CHDRT32.sys nämns inte någonstans. Så tittade jag på de versioner av både filer och jag hittade något intressant. CHDART.sys hade en version 4.15.0.0 (samma version från HP: s webbplats) och CHDRT32.sys hade en version av 4.33.1.0 (version bildar Windows Update). Så jag backas upp dessa 2 filer och raderade CHDART.sys från mappen drivrutiner. Jag döptes sedan CHDRT32.sys till CHDART.sys och kopierade säkerhetskopierade CHDRT32.sys här. Efter det gick jag till Windows Update och såg SP1 på min 2: a försöket. Det förefaller mig att problemet är faktiskt med hur Windows Update kontrollerar drivrutinsfilerna för SP1. Förresten, är min anteckningsbok en HP Pavilion dv9230us. Även när jag installerade Conexant föraren från Windows Update, fick jag en felkod av 800705B4 som var okända för mig. Jag sedan klickade Försök igen och det gav mig ett annat fel som sade att denna drivrutin redan har installerats. Jag kontrollerade Enhetshanteraren och det visade den nya drivrutinen version enligt Conexant High Definition Audio och jag kontrolleras för uppdateringar i Windows Update och jag fick inte denna drivrutin igen i mina val så jag gissa det installerat helt,. Jag märkte också att i Enhetshanteraren CHDART.sys används inte i Conexant High Definition Audio, men CHDRT32.sys är. Jag tror att problemet är att Windows Update kontrollerar CHDART.sys stället för CHDRT32.sys vilket är vad den verkliga förare.

När du har installerat SP1 sökningen inte fungerar längre, indexering är bara bra, behöver din hjälp tack eftersom jag var på telefonen med Microsoft Tech i ca 3 timmar och han kunde inte göra nothing.The andra tekniker remotley åt min laptop och sayed att sp1 skadade på något sätt sökning i registret jag fortfarande väntar på att höra från him.The problem är: Start-menyn sökrutan-när jag försöker skriva något står det “sök misslyckades med att initiera” eller om jag går att söka överallt det öppnar ett fönster, men när jag skriver något ingenting happend.I’m hopeing att du och ditt team kan hjälpa mig med det issue.Thanks i förväg, om dess inte för mycket problem för dig skriva till min e-post på detta sätt i kan lämna dig mitt telefonnummer om du har några cuestions.

Hjälpt oss med Vista x64-maskiner med problem i samband med SD-kortläsare och flash-disk drivrutiner. Mycket glad att vi använder det en alla maskiner inga probs.

Jag har en ny Acer 5920 laptop med tre gig RAM. Ett av de obligatoriska Windows Update-filer som hämtas och installeras orsakade min laptop att frysa temporärt i ca 10 sekunder vid start då det skulle ta bort och avsluta starta upp. Efter att ha fått SP1 start var och är fortfarande snabb som möjligt. Jag har haft några problem med utförandet av antingen min bärbara eller stationära pc sedan installera SP1. Allt fungerar bra!

Test visar att vissa sprickor har kringgå SP1, PC är sprucken innan uppdateringen till SP1, efter uppdatering till SP1, är det fortfarande aktiverad

Hej alla,. Jag har Vista Ultimate, inte knäckt, original och jag antar förutom mindre permision pop-ups ingenting verkligen förändrats. Sökfält kvar, en prob men innan sp1 min router i nätverket var synlig och nu är han inte.

Jag har en hackad version av Vista Ultimate … När jag försöker ladda ner Zune, säger jag måste uppdatera att avsluta download..What händer om jag uppdaterar ??

Jag har SP1, och jag har också en sökknapp i startmenyn.

Jag har HP Pavilion 6000 med Vista Home edition os. När jag uppdaterade till SP1, var mitt ljudkort drivrutin inte känns igen, det är Conexant HD drivrutin v 4.15. så jag gick till Enhetshanteraren, kontrollerat drivrutinens egenskaper och uppdaterat föraren och det installeras automatiskt den nya drivrutinen v4.33. Löste mitt problem.

Jag har detta men jag har installerat det som 3 gånger bc jag inte ta disken ut men det säger min dator är Fraktpris saknas hjälpa mig

Vista SP2 är redan ute.

Btw The Geek, u hav en tablet pc?

Jag har just installerat Service Pack och dramatiskt saktade min dator ner !!!! särskilt online gaming..theres ett stort lag nu … jag goin att försöka avinstallera det … Jag ser inte vad det förbättrar … det bara saktade ned allt på min pc

Långvarig intern exponering till elementärt silver, såsom med tung långvarig användning av kolloidala silver behandlingar, kan vrida användarens hud permanent blå.