vad du sa: dina favorit fönster anpassnings tricks

Tidigare i veckan vi har bett dig att dela dina favorit Windows anpassning trick och nu är vi tillbaka för att belysa några av de tips, tricks och tweaks du delade.

Dina anpassning tips varierade från kosmetiska till bakom kulisserna tweaks och erbjuds en mängd olika sätt att anpassa erfarenhet Windows. Ted Lilley favorit måste ha tweak innebär Windows Explorer

Den mest grundläggande förändringen jag gör till Windows 7 är att omedelbart lägga flikarna Explorer via QTTabBar add-on. Jag lägger också den gamla goda klippa / kopiera / klistra in / ta bort / Ny mapp knapparna vid sidan av flikarna genom att installera Classic Shell (jag hoppa klassisk Start).

Robin sätter upp virtuella skrivbord

Jag använder VirtuaWin för att få virtuella skrivbord på Windows, och även installera EasyBCD och iReboot för att snabbt starta i min dual-boot Linux OS direkt från aktivitetsfältet i Windows.

Swelfy justera fokus känsligheten med en tredje part app

Installera KatMouse, så jag kan använda rullhjulet på alla fönster som musen är på utan att ändra inriktning. Dessutom kan du bläddra några rutor som normalt inte är rullnings.

Vi använder WizMouse att uppnå samma mål, och accepterar att muspekaren över rullning är en riktigt händig trick. RJ Sheppard gillar att justera sin verktygsfält

Alla verkar justera för kosmetika. De mest användbara tweak jag hittat är att högerklicka på aktivitetsfältet> Lägg till ny verktygsfält> bläddra till datorn. Detta skapar ett verktygsfält i Aktivitetsfältet … ..that du klickar och öppna, men sedan sväva markören över enheter och mappar. Navigera ditt system utan att klicka allt … mycket snabbt hitta något.

Bill städar upp hans skrivbord med ett verktygsfält trick

Jag vill ha en ren skrivbord utan ikoner. Högerklicka på skrivbordet och välj Visa. Avmarkera Visa skrivbordsikoner. De program som jag använder mycket har en genväg i aktivitetsfältet. Skapa en ny mapp på skrivbordet och kalla det program. Öppna den och dra ikoner för appar som du använder mindre ofta till mappen Apps. Nu avmarkera Visa skrivbordsikoner. Högerklicka på aktivitetsfältet. Klicka på Verktygsfält. Välj Ny i verktygsfältet. Navigera till nya appar mappen. Du kommer att sluta med appar på vänster sida av facket. Vänsterklicka på den och du kommer att se de objekt som du dras in i mappen Apps.

För fler tips och tricks som täcker allt från säkerhet till tredje part skinn, slå upp hela kommentaren tråden.

Rainmeter, någon? 🙂

Jag gör följande; 1. Ta bort alla skrivbordsikoner, 2. Installera Rocket placera mestadels använda genvägar app där,. Brinner alla jag behöver.

om den sista, varför inte bara använda Snabbstart?

Liksom andra, jag har mina egna tweaks, men jag visste inte om katmouse. Denna app är ett bra komplement till mina tweaks. Tack för artikeln.

@sfw Anledningen till att använda mappar / verktygsfält i aktivitetsfältet är att de möjliggör gruppering av artiklar och program för ren lansering funktionalitet. Jag har 4 verktygsfält / mappar på aktivitetsfältet med olika grupper av objekt. Detta gör att jag kan lätt högerklicka på aktivitetsfältet och förändring som verktygsfältet satt jag vill beroende på vad jag gör.

Litestep

Har din kompletta-custom-shell-Gasm

Dexpot. Hela “flera skrivbord” är den bästa stationära UI funktion i Linux, IMO, och det har haft det i flera år, men Windows har aldrig. Dexpot är gratis och lägger till funktionen, med massor av anpassningsmöjligheter som inte finns i Linux smak. Som standard är det inte ens riktigt gillar Linux-version, men jag få det att fungera precis som, och ge varje skrivbord sin egen bakgrundsbild. Det tapet sätter tonen för vad jag kommer att göra med just skrivbordet.

Du kan även använda Dexpot till en upp Windows 8 “startskärmen”. Gör din första skrivbordet har en cool “hylla” stil tapet med alla dina ikoner och widgetar och sådant, och den andra en vara ren med en fin bild. Har alla dina appar på andra (och utanför) datorer, men klicka den första att starta appar eller kontrollera widgets. Och du får behålla din Start-knappen, haha.

Min första anpassning är väldigt enkelt. Jag anpassa skrivbordsbakgrunden. I mitt admin-ID jag ställa in färgen till ljust rött. Jag använder det som en ständig påminnelse om att detta är min admin-ID och jag ska inte arbeta i det på en dag-till-dag.

Tack för en bra artikel, massor av bra tips.

Jag brukade stänga av Explorer (fönsterhanteraren) från regedit och ersätta det med vissa anpassade cmd front-end som Console2.0 och när jag slår på datorn, skulle det enda jag skulle få se vara just det konsolen, ingen aktivitetsfältet, bara fönster när anropas från konsolen.

bug.n är den mest fantastiska fönsterhanterare jag vet för Windows.

Det passande namnet Bloodwood träd “blöder” en mörkröd sav när barken skärs och det pooler och koagulerar över barkskador likt mänskliga blod tätningar över sår.