att använda Ubuntu: vad paketet gjorde den här filen ifrån?

Hur många gånger har du märkt en fil som sitter i en katalog och undrade … var har den här filen ifrån? Eller du försöker berätta för en vän hur man använder ett verktyg, men att han inte har det installerat, och du kan inte komma ihåg vad paket du installerat för att hämta den.

Visst, kan du bege dig till Google, men inte alltid undra hur dessa människor vet? Det är enkelt, installera dlocate verktyget, vilket är en snabbare alternativ till dpkg för denna typ av fråga.

sudo apt-get install dlocate

Du kan använda kommandot med syntaxen “dlocate “, som kommer att ge dig denna utgång

$ Dlocate flac

libxine1: /usr/lib/xine/plugins/1.1.4/xineplug_flac.so;libtunepimp5: /usr/lib/tunepimp/plugins/flac.tpp;gstreamer0.10-plugins-good: /usr/lib/gstreamer-0.10 /libgstflac.so;flac: /.;flac: / usr; flac: / usr / bin, flac: / usr / bin / flac, – klippta –

Det är en hel del av produktionen! Du kan se att det finns en hel del filnamn som delvis matchar. Bättre att passera den fullständiga sökvägen till filnamnet. I det här fallet kan du använda “som flac” för att avgöra vilken flac kommando du använder, och sedan passera den fullständiga sökvägen till dlocate.

$ Vilken flac

/ Usr / bin / flac

$ Dlocate / usr / bin / flac

flac: / usr / bin / flac

Nu vet vi att kommandot flac finns i paket som kallas “flac”. (Ja, det här exemplet var mycket enkelt) Du kan även få mer kreativa (använd tecknet bredvid en nyckel, inte ett enda anbud)

$ Dlocate `vilka flac`

flac: / usr / bin / flac

Om du inte känner för att installera ett annat verktyg, kan du använda “dpkg -S ” kommando som är inbyggd, men utgången är inte alls lika snabbt eller organiserad. Se bara till att du passerar den fullständiga sökvägen till filen till antingen verktyget och du ska få bra resultat.

Sonny Bono är den enda medlemmen i den amerikanska kongressen att någonsin ha ett antal ett enda på US Billboard Hot 100 musik diagram.