använda OneNote för att memorera informationen lättare

Oavsett om du precis kommit igång i det nya skolåret eller har varit av college för år, de flesta av oss har regelbundet komma ihåg ny information och ofta lära ut det till andra. Här är ett snyggt sätt kan du använda OneNote för att hjälpa dig att memorera information med digitala bildkort.

Microsoft OneNote är ett bra verktyg för anteckningar och lagra information som du inte vill förlora. Men ibland är helt enkelt lagra information i våra datorer inte tillräckligt – vi behöver lagra det i vår hjärna, alltför! Ett bra sätt att göra dig komma ihåg information är att granska den, sedan testa dig själv på din nya kunskap. Bildkort är bra för detta, så här är hur du kan ta bildkort i det 21-talet med OneNote.

Observera: Vi använder OneNote 2010 i den här artikeln, men samma trick fungerar i alla versioner av OneNote!

För att göra en flashcard, först in det ord du vill komma ihåg på en ny OneNote anteckningsbok sida, ange sedan definitionen i nästa rad nedanför. Du kan göra ordet fet och definitionen kursiverad att hjälpa dig att skilja dem, om du vill. Nu, med markören i början av definitionen klickar indrag i verktygsfältet.

Nu håller du muspekaren över ordet, och du ser en blå ruta. Flytta musen över den, och dubbelklicka på den blå rutan.

Detta kommer att dölja din definition, och förvandla lådan till en dubbel låda.

Nu kan du enkelt se definition genom att dubbelklicka på rutan igen. När du har påmint själv, dubbelklicka för att åter dölja definition.

Nu kan du enkelt upprepa detta knep för att göra en hel uppsättning flashcards. Du kan även göra dem medan du tar anteckningar i klassen! När du vill granska, bara öppna OneNote och granska dina termer och definitioner.

Behöver för att hjälpa ditt barn eller syskon fräscha upp sina multiplikationstabellen? OneNote bildkort fungerar bra!

Du kan även använda detta knep för att göra bildkort med bilder. Till exempel kan du göra flashcards att hjälpa dig att öva främmande språk ordförråd. Helt enkelt hitta en bild av ett föremål och sedan skriva namnet på objektet i det andra språket under bilden. Intent och dölja texten som ovan. Sedan kan du använda detta för att memorera själva ordet, eller som ett enkelt sätt att testa din stavning av ordet.

OneNote är ett mycket mångsidigt verktyg, så om du har precis kommit igång med det, se till att ta en titt Nybörjarguide Komma igång med OneNote. Eller, om du inte har OneNote ännu, kan du ladda ner OneNote gratis direkt från Microsoft. Låt oss veta vad du använder OneNote för att hjälpa dig att komma ihåg!

Hat tips till Office OneNote blogg för att dela denna spets med oss!

enkelt, snabbt och underbart när u använda den för att ta anteckningen när föreläsaren är loecturing.

Häftigt

Bra

Har har du något nytt,. Tack.

Du har stora insikter om främmande språk på ett enkelt sätt, hålla upp det goda arbetet!

Den choral ledmotivet av Mr Bean tv-show sjungs på latin och allt om Mr Bean, den första raden “Ecce homo qui est faba” översätts till “Se människan som är en böna.”