som tidigt dator hade underskrifter av dess design team ingraverat på sin sak?

Svar: Apple Macintosh

Tidiga versioner av Apples framgångsrika Macintosh raden av datorer hade en subtil överraskning undanstoppad i fallet: underskrift av alla designers som hade arbetat på dem.

Hur kom signaturerna dit? Steve Jobs ansåg att deras arbete var en typ av artisteri och att alla bra artister tecknat sitt arbete. I februari 1982 samlade han designteamet för en “signerande parten”. Det var här Jobs hade alla underteckna ett stort ark utarbeta papper och ark skickades av det företag som ansvarar för att gjuta Macintosh fall.

Traditionen fortsatte under flera år och alla tidiga Macintosh-modeller, från 128k till SE, bar namnen på designteamet ansvarar för att skapa dem. Med tiden designteamet växte, blev det svårare att passa signaturer i den ständigt föränderliga fall och traditionen föll i glömska.