som spelkonsol var först med att ha nedladdningsbart innehåll?

Svar: Atari 2600

Långt innan nedladdningsbart innehåll på Xbox Live-nätverket fanns nedladdningsbart innehåll för Atari 2600. Hela vägen tillbaka i början av 1980, CVC (Computer Video Corporation) marknadsföra en biffiga Atari 2600 patron kallas GameLine.

GameLine var helt revolutionerande för sin tid som patronen var samtidigt ett modem och omprogrammerbara spel kassett. Spelare skulle köpa patron för $ 60 (ungefär dubbelt kostnaden för en vanlig Atari titel), och sedan betala $ 1 per hämtade titel (som skulle stanna på kassetten för två veckor). Även CVC säkrade licensiering med flera tredjepartsspelutgivare, erbjuds ytterligare innehåll, och även höll hög poäng tävlingar för att hålla spelarna engagerade, tjänsten i slutändan misslyckades med att fånga en stor del av marknaden.

Som sagt, de grundande medlemmarna i CVC fortsatte med att använda nätverk och informations kompetens de hade fått byggnad GameLine att grunda Quantum Computer Services. Det nya bolaget skapade Quantum Link som länkade Commodore datorer genom telefonlinjen och skulle så småningom gå vidare till att bli America Online.