vilken rymdsond först framgångsrikt överförs bilder av månens yta?

Svar: Ranger 7

Dessa dagar, med avancerad teknik som Lunar Reconnaissance Orbiter plattform, vi tar högupplösta bilder och hisnande video av månen för givet. Lite mer än ett halvt sekel sedan, men vi fortfarande hade inte lyckats få en intim och Posas fotografi av månen. Allt detta förändrades under 1960-talet.

I juli 1964 lanserade NASA Ranger 7 ombord på ett Atlas-Agena B raket. Ranger 7 var en månsonden med en enda uppgift, och för de kommande tre dagarna gick exploderar genom rymden mot månen, väntar på att våren i handling. Som Ranger 7 närmade sig månen den 31 juli 1964 uppsjö av stillbilder och videokameror ombord som att arbeta fånga och överföra bilder tillbaka till jorden, återutläggning bilder fram till nedslaget.

Ranger 7 följdes av Ranger 8 och Ranger 9. Den totala cache av bilder från de tre framgångsrika sond uppdrag försedd 17.000 fotografier med en upplösning och klarhet tidigare osedda.