vilka är fönstren a: och B: enheter som används för?

C-enheten är standardinstallationsplatsen för Windows, om du har en CD / DVD-enhet på din dator är det troligt D: enheten och eventuella ytterligare enheter faller i linje efter det. Vad om A: och B: enheter?

Bild av Michael Holley.

Dagens Frågor och svar session kommer till oss med tillstånd av Superuser-en uppdelning av Stack Exchange, en lokal enhet gruppering av Q & A webbsidor.

Om du är en nörd av en viss årgång-vi startar inte namnge år-svaret på denna fråga är helt uppenbart för dig. För yngre geeks, dock A: och B: enhet har alltid varit mystiskt försvunna på sina datorer.

Superuser läsare Linker3000 ställer frågan

I Windows du har en C: -enheten. Allt märkt utöver det är med följande brev.

Så din andra enhet är D :, din DVD är E: och om du sätter i ett USB-minne blir F: och följande driv G :. Och så vidare.

Men sedan, vad och var är A: och B 😕

Vad och var faktiskt? Tack och lov har vi några erfarna nördar att besvara frågan.

Bild från AJ Batac.

Veteran Geek Adam Davis erbjuder en fördjupad titta på de saknade enhetsbokstäver

Den tidiga CP / M och IBM PC stil datorer hade ingen hårddisk. Du hade en diskettenhet, och det var det. Om du inte tillbringat en annan $ 1k eller så på en andra diskettenhet, sedan ditt system smokin ‘! Om du bara hade en enhet var det vanligt att starta från en skiva, sätta i den andra skivan med dina program och data, sedan kör programmet. När programmet är klar, skulle datorn begära att du sätter i bootdiskett så att du kan använda kommandoraden igen. Kopiera data från en disk till en annan var en serie av “Sätt källdisken i enhet A: … Sätt målskivan i enhet A: … Sätt källdisken i enhet A: …”

Vid tiden hårddiskar blev billiga, “dyra” datorer typiskt haft två diskettenheter (en för att starta och köra vanliga program, en för att spara data och köra specifika program). Och så var det vanligt att moderkortet hårdvara för att stödja två diskettenheter på fasta systemet adresser. Eftersom det byggdes i hårdvaran, trodde man att bygga samma krav i OS var acceptabelt, och eventuella hårddiskar läggs till maskinen skulle börja med disk C: och så vidare.

Under övergången från 5,25 “diskar (som var faktiskt, fysiskt diskett) till 3,5” diskar (som var innesluten i en hårdare plastskal) var det vanligt att ha båda enheterna i ett system, och återigen fick stöd på moderkortet med hårdvara och i OS i fasta adresser. Som mycket få system sprang ut ur enhetsbeteckningar, var det inte tänkt att vara viktigt att överväga att göra dessa enheter reassignable i OS förrän långt senare när enheter var uttagna tillsammans med adresser på grund av plug’n’play standard.

En hel del programvara har utvecklats sedan den tiden, och tyvärr mycket av det förväntas se långtidslagring på C-enheten. Detta inkluderar BIOS-programvara som startar datorn. Du kan fortfarande fästa två diskettenheter, känga i DOS 6.1, och använda det som du skulle ha i början av 90-talet, med diskettenheter A och B.

Så stor del orsaken till att starta hårddisken vid C är för bakåtkompatibilitet. Medan OS har abstraherade datalagring i viss mån fortfarande behandlar det A och B på olika sätt, på ett sådant sätt som gör att de kan avlägsnas från systemet utan att ändra OS, caching dem på olika sätt, och på grund av tidiga virus behandla sina startsektor med mer försiktighet än hårddiskens bootsektor.

Superuser bidrags Nick jublar med en intressant anekdot byggnad bort från tredje stycket Adams svar behandlar brev uppdrag

Mindre ett svar, mer av en anekdot. I den här Microsoft artikeln, säger

“Du kan tilldela bokstäverna C till Z till varje enhet på datorn. A och B är vanligtvis reserverad för diskettenheter, men om datorn inte har diskettenheter, kan du tilldela A och B till volymer. ”

Så när jag byggde en ny dator nyligen med två interna enheter, en för operativsystemet och en för data, jag trodde, hej !, jag ska göra mitt dataenhet “A”. Jag kände alla upprorisk tills jag upptäckte att Windows inte kommer index enheter bokstäverna A eller B.

Tog mig ett tag att räkna ut vad problemet var, men jag hittade några andra personer som drabbats av samma problem när de använde A eller B för en [primär] enhet. Så fort jag tilldelats som driver en annan bokstav, fönster indexeras enheten. Så mycket för att vara upprorisk.

Så mycket för att vara upproriska verkligen-om du vill bo på kanten kan du tilldela en dataenhet till A: och B :, men inte en startenhet.

Har något att tillägga till förklaringen? Ljud av i kommentarerna. Vill du läsa fler svar från andra tekniskt kunniga Stack Exchange-användare? Kolla in hela diskussionstråd här.

Det är trevligt att hänga traditioner. Men disketter verkligen föråldrade. Du kan använda A och B för varje enhet uppdrag nu.

Sedan finns de av oss som minns när det var bara A: och B: På min dator som hade 28k, ja k, minne uppgraderas till maximalt 32k.

LOL, du var ogiltiga. En av de första datorerna (en IBM 1401) där jag arbetade hade 1.2 K minne (ja 1200 bytes) och senare uppgraderas till 4K. Sedan var vi kung. Det var 1961.

Min första dator inte ens har en hårddisk. TI99 / 4a startas till BASIC. Jag var tvungen att skriva om koden varje gång jag ville spela mitt spel.

På min TI / 99 4a brukade jag spara till en ljud kassettband. Du var tvungen att spara på en volymnivå och ladda den tillbaka på en annan. Senare tillbringade jag $ 50 på en 3,5 “diskettenhet. Tunnels of Doom tog flera minuter att ladda från ljud kassettband.

Oh ja, hade jag så småningom kassettdäcket, och därefter 5,25 “diskettstation. Och tal sak. Jag tror inte att jag hade 3,5” floppy när som helst.

Jag tillbringade en hel del tid på att försöka att använda super utökad grund att återskapa min egen Mario-spel, eftersom vi var riktigt dålig och kunde inte råd med en. Sedan bytte jag till att lära assembler, även om jag inte var tillräckligt bra för att göra en fullständig spel.

Naturligtvis jag fick så småningom en Nintendo några år efter alla andra och inte röra TI igen.

Det är trevligt att hänga traditioner. Men disketter verkligen föråldrade. Du kan använda A och B för varje enhet uppdrag nu.

Jag gillar hur CP / M som används för att göra det: startenheten var alltid A :, oavsett vilken typ av media den var.

Min första dator inte ens har en hårddisk. TI99 / 4a startas till BASIC. Jag var tvungen att skriva om koden varje gång jag ville spela mitt spel.

När jag fick min Commodore VIC-20, köpte jag en bandstation med det …. utan att jag förmodligen skulle ha gett upp och kör ut i trafiken.

Jag tillbringade en hel del tid på att försöka att använda super utökad grund att återskapa min egen Mario-spel

Bara av nyfikenhet, har du kollat ​​ut Mari0, Mario Bros / Portal mashup? Den är skriven i Lua, med hjälp av en 2D-spelutveckling kitl.

Jag har hört talas om det men har faktiskt inte provat det själv. Såg en video, ganska cool.

“LOL, du var ogiltiga.” Hur jag håller med dig. Back in the days sätt innan A: och B :, jag gissa innan Lowell blev en glimt, än mindre skaffa en TI99 / 4A i början av 80-talet, jag presenterades 1960 till en Ferranti Pegasus att använda. Det hade 55 ord minne, 39 bitar vardera, som stod mellan papperstejp och en magnetisk trumma, 4096 block av 8 ord vardera. För att programmera det du skrev din kod på papper programmering ark och sedan transkriberas det …. papperstejp. Och pojke gjorde vi maskinen flyga! (OK, jag var inom flygindustrin!) Det är trevligt att minnas från tid till annan.

Lowell och co – tack för vad du gör på din fritid och hålla upp det goda arbetet. Jag ser fram emot den dagliga e-post med sin film och obskyra frågan tillsammans med alla viktiga tips och forskningsartiklar. Denna gamla programmerare är inte dekompilera ännu och är fortfarande learning.after 55 år.

Hmm, vi måste vara i samma åldersgrupp. Du nämna trumma lagring påminde mig den gamla IBM / 650 där du var tvungen att beräkna rotations fördröjningen för optimal prestanda.

Vid ett tillfälle när jag arbetade i de östeuropeiska länderna i mitten av 60-talet jag visades en rysk dator med en trumma. De var uppenbarligen inte kunna helt balansera trumman. Det måste installeras i källaren annars vibration skulle slita ett hål i golvet.

Min första amerikanska frontmatad tvättmaskin (en Maytag) hade samma problem. Det skulle vandra över rummet. Men det var i slutet av 90-talet. Jag gav det tillbaka och fick en Bosch.

Här är ett par bilder som jag tog när ryssarna kom till Prag 1968.

P5.jpg723x504 66 KB

P6.jpg730x517 67,3 KB

Jag trodde att vi är jämnåriga. Trumma optimering – få din kodning rätt i en slinga och nästa datablock på trumman blev tillgängliga vid precis rätt tidpunkt och maskinen flög. Konsten var att veta din maskinkod instruktioner och hur många slag varje tog. Använd fel instruktion så att en slinga tog en slå längre och … ja ska vi säga att de rykte som en effektiv programmerare var i spillror … eftersom programmet fortsatte att misstända på alla cylindrar. Numera tenderar vi att ta latens som en realitet och bunta det. (Jag hade bättre hitta SSD jag låste upp över julen i Maplin tydliga ut försäljning och sätta dem till god användning i både min stationära och bärbara.) På samma sätt får tidpunkten fel på en hög hastighet papperstejp läsare och det bokstavligen skrek istället för viska längs ett band. Den rolig tid var när vi tillämpat våra väl finslipade optimering färdigheter och knackade i en intern händelse och lyckats programmera Pegasus att spela igenkännbara låtar från musikdata kodade på hålremsa … det hade en märklig tonkvalitet som jag kan redan nu minns .

Jag litar på att passagerarna lyckats få ut ur bussen OK

Folket hade lagt dessa fordon över gatorna för att hålla ryska stridsvagnar från att röra sig fritt. Men som ni kan se, var det ingen match för en 60 tons tank. Alla dessa tankar flögs i över natten – en fantastisk logistik plan.

Jag kan inte en-up ni programmering i början av 60-talet – även om jag fick chansen att göra Autocoder och maskinspråk om allt från Honeywell 200, en stadsdelarna 3500 och en 1401 till en 360/40. Men jag först lärde programmering 1969 på en 402 med Sonic tråd beräkningskapacitet. Det fanns ingen verklig minne men du kan multiplicera två tal i en enda kort cykel. Du var tvungen att ansluta kablarna till en 3 fot fyrkantig panel för att läsa kort, skriva ut linjer och fatta beslut med hjälp av reläer. Företaget betalar IBM för en 72 kort / minut maskin men vi hittade ett relä som stal varannan kort cykel. Vi sköt en hopvikt 5081 kort i reläkontakterna och accelererade maskinen upp till 144 kort / minute.If inte första hacka, det var en tidig.

Btw, på tidiga datorer, A: och B: enheter var för disketter eller band så att du kan läsa en och skriva till den andra. Det fanns inte tillräckligt med minne för att kopiera en diskett så detta var det enda sättet att göra det.

Sonic trådar? De 55 minnena på Pegasus var ljud trådar. De kallades fördröjningsledningar. Nackdelen med det var att man inte kunde hacka det att göra det gå snabbare genom överklockning. Minnet sa bara att du kommer att få uppgifter när det var klart och inte innan så tuff !!

Egentligen du gör en upp mig på vissa sätt – Jag har aldrig arbetat med Honeywell, Burroughs eller IBM. Jag var skolade på Ferranti och ICL.

Jag gillar hacka du hade – att stänga en del av m / c, så att det hela kan gå snabbare. Toppen. Det påminner mig om när jag knäckt en metatarsal upp på fjällen ovanför Grindelwald i Schweiz på semester i 2002. Den lokala A & E avd spänns upp mig, satte mig på kryckor (25 SFR deposition) och gav mig röntgen för att ta med till min lokala A & E när jag kom hem. Min fru tyckte “Fine, jag tror inte – det är högen semester upp !!” Vad A & E hade gjort, men jag är säker på att de inte hade för avsikt det var att effektivt konvertera mina armar till ben! Så nu hade jag fyra, tre i A1 skick, den fjärde funktionshindrade. Efter en dag av vila, insåg jag att jag inte vill vara begränsad av inaktivitet. Så tillbaka till fjällen och jag fick reda på vad det är som att vara en bergsget, skrämma min fru av vad jag upptäckte att jag kunde göra och skulle inte ha försökt på två ben, gå snabbare, etc., och njöt av resten av de fjorton dagarna !! Jag har fortfarande kryckor som en momento belamra ett hörn av vår hall. Rolig, dock. De inte ge dig en sådan fördel på plan runt här som jag hittade snart ut när jag ricked en fotled hemma för några år sedan och kände sig som en lam anka, kryckor eller inga kryckor. På en brant sluttning / ojämn mark är det en annan historia – Det kändes som om jag hade haft en processor uppgradering med en annan kärna att använda !!

Jag har tilldelats bokstaven B till min tillfälliga backup partition och jag använder A som en sorts temp och / eller diverse enhet.

Apropå BASIC, någon som vet ett sätt att köra básica program på en Windows7 maskin?

Det är möjligt att ladda DOS QBasic tolken, som löper MS-BASIC program bara bra, men som förmodligen inte kommer att fungera på en 64-bitars maskin, tack vare avsaknaden av en 16-64 bit WOW skikt.

Mitt förslag skulle vara DOSBox och någon version av MS-DOS.

Många tack Tom, Jag använder en 32 bitars maskin. Jag ska ge det ett försök.

Lyckönskningar; Stewart Hawkins

Det är trevligt att hänga traditioner. Men disketter verkligen föråldrade. Du kan använda A och B för varje enhet uppdrag nu.

Sedan finns de av oss som minns när det var bara A: och B: På min dator som hade 28k, ja k, minne uppgraderas till maximalt 32k.

LOL, du var ogiltiga. En av de första datorerna (en IBM 1401) där jag arbetade hade 1.2 K minne (ja 1200 bytes) och senare uppgraderas till 4K. Sedan var vi kung. Det var 1961.

Min första dator inte ens har en hårddisk. TI99 / 4a startas till BASIC. Jag var tvungen att skriva om koden varje gång jag ville spela mitt spel.

På min TI / 99 4a brukade jag spara till en ljud kassettband. Du var tvungen att spara på en volymnivå och ladda den tillbaka på en annan. Senare tillbringade jag $ 50 på en 3,5 “diskettenhet. Tunnels of Doom tog flera minuter att ladda från ljud kassettband.

Oh ja, hade jag så småningom kassettdäcket, och därefter 5,25 “diskettstation. Och tal sak. Jag tror inte att jag hade 3,5” floppy när som helst.

Jag tillbringade en hel del tid på att försöka att använda super utökad grund att återskapa min egen Mario-spel, eftersom vi var riktigt dålig och kunde inte råd med en. Sedan bytte jag till att lära assembler, även om jag inte var tillräckligt bra för att göra en fullständig spel.

Naturligtvis jag fick så småningom en Nintendo några år efter alla andra och inte röra TI igen.

Det är trevligt att hänga traditioner. Men disketter verkligen föråldrade. Du kan använda A och B för varje enhet uppdrag nu.

Jag gillar hur CP / M som används för att göra det: startenheten var alltid A :, oavsett vilken typ av media den var.

Min första dator inte ens har en hårddisk. TI99 / 4a startas till BASIC. Jag var tvungen att skriva om koden varje gång jag ville spela mitt spel.

När jag fick min Commodore VIC-20, köpte jag en bandstation med det …. utan att jag förmodligen skulle ha gett upp och kör ut i trafiken.

Jag tillbringade en hel del tid på att försöka att använda super utökad grund att återskapa min egen Mario-spel

Bara av nyfikenhet, har du kollat ​​ut Mari0, Mario Bros / Portal mashup? Den är skriven i Lua, med hjälp av en 2D-spelutveckling kitl.

Jag har hört talas om det men har faktiskt inte provat det själv. Såg en video, ganska cool.

“LOL, du var ogiltiga.” Hur jag håller med dig. Back in the days sätt innan A: och B :, jag gissa innan Lowell blev en glimt, än mindre skaffa en TI99 / 4A i början av 80-talet, jag presenterades 1960 till en Ferranti Pegasus att använda. Det hade 55 ord minne, 39 bitar vardera, som stod mellan papperstejp och en magnetisk trumma, 4096 block av 8 ord vardera. För att programmera det du skrev din kod på papper programmering ark och sedan transkriberas det …. papperstejp. Och pojke gjorde vi maskinen flyga! (OK, jag var inom flygindustrin!) Det är trevligt att minnas från tid till annan.

Lowell och co – tack för vad du gör på din fritid och hålla upp det goda arbetet. Jag ser fram emot den dagliga e-post med sin film och obskyra frågan tillsammans med alla viktiga tips och forskningsartiklar. Denna gamla programmerare är inte dekompilera ännu och är fortfarande learning.after 55 år.

Hmm, vi måste vara i samma åldersgrupp. Du nämna trumma lagring påminde mig den gamla IBM / 650 där du var tvungen att beräkna rotations fördröjningen för optimal prestanda.

Vid ett tillfälle när jag arbetade i de östeuropeiska länderna i mitten av 60-talet jag visades en rysk dator med en trumma. De var uppenbarligen inte kunna helt balansera trumman. Det måste installeras i källaren annars vibration skulle slita ett hål i golvet.

Min första amerikanska frontmatad tvättmaskin (en Maytag) hade samma problem. Det skulle vandra över rummet. Men det var i slutet av 90-talet. Jag gav det tillbaka och fick en Bosch.

Här är ett par bilder som jag tog när ryssarna kom till Prag 1968.

P5.jpg723x504 66 KB

P6.jpg730x517 67,3 KB

Jag trodde att vi är jämnåriga. Trumma optimering – få din kodning rätt i en slinga och nästa datablock på trumman blev tillgängliga vid precis rätt tidpunkt och maskinen flög. Konsten var att veta din maskinkod instruktioner och hur många slag varje tog. Använd fel instruktion så att en slinga tog en slå längre och … ja ska vi säga att de rykte som en effektiv programmerare var i spillror … eftersom programmet fortsatte att misstända på alla cylindrar. Numera tenderar vi att ta latens som en realitet och bunta det. (Jag hade bättre hitta SSD jag låste upp över julen i Maplin tydliga ut försäljning och sätta dem till god användning i både min stationära och bärbara.) På samma sätt får tidpunkten fel på en hög hastighet papperstejp läsare och det bokstavligen skrek istället för viska längs ett band. Den rolig tid var när vi tillämpat våra väl finslipade optimering färdigheter och knackade i en intern händelse och lyckats programmera Pegasus att spela igenkännbara låtar från musikdata kodade på hålremsa … det hade en märklig tonkvalitet som jag kan redan nu minns .

Jag litar på att passagerarna lyckats få ut ur bussen OK

Folket hade lagt dessa fordon över gatorna för att hålla ryska stridsvagnar från att röra sig fritt. Men som ni kan se, var det ingen match för en 60 tons tank. Alla dessa tankar flögs i över natten – en fantastisk logistik plan.

Jag kan inte en-up ni programmering i början av 60-talet – även om jag fick chansen att göra Autocoder och maskinspråk om allt från Honeywell 200, en stadsdelarna 3500 och en 1401 till en 360/40. Men jag först lärde programmering 1969 på en 402 med Sonic tråd beräkningskapacitet. Det fanns ingen verklig minne men du kan multiplicera två tal i en enda kort cykel. Du var tvungen att ansluta kablarna till en 3 fot fyrkantig panel för att läsa kort, skriva ut linjer och fatta beslut med hjälp av reläer. Företaget betalar IBM för en 72 kort / minut maskin men vi hittade ett relä som stal varannan kort cykel. Vi sköt en hopvikt 5081 kort i reläkontakterna och accelererade maskinen upp till 144 kort / minute.If inte första hacka, det var en tidig.

Btw, på tidiga datorer, A: och B: enheter var för disketter eller band så att du kan läsa en och skriva till den andra. Det fanns inte tillräckligt med minne för att kopiera en diskett så detta var det enda sättet att göra det.

Sonic trådar? De 55 minnena på Pegasus var ljud trådar. De kallades fördröjningsledningar. Nackdelen med det var att man inte kunde hacka det att göra det gå snabbare genom överklockning. Minnet sa bara att du kommer att få uppgifter när det var klart och inte innan så tuff !!

Egentligen du gör en upp mig på vissa sätt – Jag har aldrig arbetat med Honeywell, Burroughs eller IBM. Jag var skolade på Ferranti och ICL.

Jag gillar hacka du hade – att stänga en del av m / c, så att det hela kan gå snabbare. Toppen. Det påminner mig om när jag knäckt en metatarsal upp på fjällen ovanför Grindelwald i Schweiz på semester i 2002. Den lokala A & E avd spänns upp mig, satte mig på kryckor (25 SFR deposition) och gav mig röntgen för att ta med till min lokala A & E när jag kom hem. Min fru tyckte “Fine, jag tror inte – det är högen semester upp !!” Vad A & E hade gjort, men jag är säker på att de inte hade för avsikt det var att effektivt konvertera mina armar till ben! Så nu hade jag fyra, tre i A1 skick, den fjärde funktionshindrade. Efter en dag av vila, insåg jag att jag inte vill vara begränsad av inaktivitet. Så tillbaka till fjällen och jag fick reda på vad det är som att vara en bergsget, skrämma min fru av vad jag upptäckte att jag kunde göra och skulle inte ha försökt på två ben, gå snabbare, etc., och njöt av resten av de fjorton dagarna !! Jag har fortfarande kryckor som en momento belamra ett hörn av vår hall. Rolig, dock. De inte ge dig en sådan fördel på plan runt här som jag hittade snart ut när jag ricked en fotled hemma för några år sedan och kände sig som en lam anka, kryckor eller inga kryckor. På en brant sluttning / ojämn mark är det en annan historia – Det kändes som om jag hade haft en processor uppgradering med en annan kärna att använda !!

Jag har tilldelats bokstaven B till min tillfälliga backup partition och jag använder A som en sorts temp och / eller diverse enhet.

Apropå BASIC, någon som vet ett sätt att köra básica program på en Windows7 maskin?

Det är möjligt att ladda DOS QBasic tolken, som löper MS-BASIC program bara bra, men som förmodligen inte kommer att fungera på en 64-bitars maskin, tack vare avsaknaden av en 16-64 bit WOW skikt.

Mitt förslag skulle vara DOSBox och någon version av MS-DOS.

Många tack Tom, Jag använder en 32 bitars maskin. Jag ska ge det ett försök.

Lyckönskningar; Stewart Hawkins

Medan människor tenderar att bli ganska obekväm när deras hud temperaturen når 100 ° C, katter har en mycket högre tolerans för förhöjda hud temperaturer och inte blir obekvämt tills deras hud temperaturen når ca 126 ° F.