vad klassificering skänkt de största stjärnorna i universum?

Svar: Supergiant

Stjärnor är stora, ingen tvekan om det. Men även bland stjärnorna det finns stjärnor så enorm att deras storlek trotsar fantasi (och sträcker vår förståelse av astrofysik i processen). Att linda runt dig bara hur stor den största stjärnorna är, låt oss tala om vår egen ödmjuka Sun.

Solen är formellt en GV-stjärna och informellt, en gul dvärg. Det är inte särskilt stort av kosmiska standarder, men även då är det enormt jämfört med jorden. Du kan packa 1,3 miljoner jordar i den ockuperade av vår blygsamt storlek sol utrymme.

De största stjärnorna i universum kallas “supergiants” och den största av dessa kända stjärnor är en röd superjätte kallas UY Scuti. Första observation i 1860, har ytterligare synpunkter och beräkningar fastställt att UY Scuti är förbluffande enorm volym och är idag den ledande kandidaten för den största observerade stjärnan (liksom en av de mest lysande röd superjätte). Hur stor är UY Scuti? Det uppskattas volymen är fem miljarder gånger större än solen och om vi skulle replikera packningen-jorden-insida experiment med UY Scuti, skulle det hålla 2,47 miljarder jordar. Det är en så stor stjärna som om du skulle tappa den i samma plats som vår sol, skulle det omedelbart upptar banor varje planet ut till Jupiter.

 Shixxor.

Klicka “hyper” ger den gröna rutan – men sedan själva artikeln säger “super”. Så … hyper eller super? Jag misstänker det senare, men det är helt klart en inkonsekvens här.

Det har uppdaterats … ^ _ ^

Jag undrar ofta vad som skulle hända med planeten Jorden bör Beetlejuice (Betelgeuse) gå supernova? Hur skulle som påverkar planeten Jorden? Eftersom dessa saker går – är det en relativt kort 640 ljusår bort.

Vi kan ha ett problem med några av figurerna. Vi kan packa 1,3 miljoner jordar i vår Sun. UY Scuti är 5 miljarder gånger större än vår sol och ändå bara innehar 2,47 MILJARDER jordar. Den sista meningen gör jorden två gånger (ung.) Lika stor som solen

Om siffrorna för förhållandena för Sun till jorden och UY Scuti till Sun är korrekta (jag vet inte) sedan UY Scuti till jorden måste vara produkten av de två förhållandena. Det vill säga 1,3 miljoner x 5 miljarder eller flyttals matematik är (1,3×10 ^ 6) x (5×10 ^ 9). Parenteserna är det för tydlighetens skull men onödigt. För att förenkla vi lägga till exponenterna och multiplicera significands. Så vi har 1.3x5x10 ^ (6 + 9) = 6.5×10 ^ 15 som kommer ut som 6,5 miljoner miljarder jordar i UY Scuti.

Min Win 8,1 stavningskontroll kvävdes på signifikanden. Det är även inexakt kallas en mantissa.

Jag undrar samma sak. Artikeln påståenden kan vi passa mindre jordarter i UY Scuti än vi kan Suns. Mig funderare ett stavfel någonstans.